Yeni Birşeyi Hemen Nasıl Öğrenebiliriz?

Yeni Birşeyi Hemen Nasıl Öğrenebiliriz? Yöntemlerle Yeni Şey Öğrenmek, Ünlü girişimcilerin başarılarını borçlu oldukları yöntemler sayesinde yeni şeyler

Yeni Birşeyi Hemen Nasıl Öğrenebiliriz? Yöntemlerle Yeni Şey Öğrenmek

Yeni Birşeyi Hemen Nasıl Öğrenebiliriz
Sayfa İçeriği: Yeni Birşeyi Hemen Nasıl Öğrenebiliriz, Yöntemlerle Yeni Şey Öğrenmek, Yeni Bir Şeyi 20 Saatte Nasıl Öğrenirsiniz, 5 Saat Kuralı, 20 Saatlik Öğrenme Kuralı Nedir, Yeni Bir Yetenek Kazanmak İçin Tek Gereken 20 Saat, Ünlü Girişimcilerin 20 Saat Sırrı, 20 Saatte Yeni Şey Öğrenme

Yeni Bir Şeyi 20 Saatte Nasıl Öğrenirsiniz?

Elon Musk, Mark Zuckerberg vede Oprah Winfrey, ünlü girişimcilerin başarılarını borçlu olduğu bir çok yöntemler sayesinde artık 5 saat ayırarak bir çok yeni şeyi öğrenmeniz mümkün. Hayatınız da en çok neyi öğrenmek istediğinizi düşünün vede bugün ne öğrenebilirim sorusunu kendinize sorunuz… Bilmenzi gerekir ki beyniniz her şeyi zorlu vede hızlı bir yolla öğrenme olarak işlemekte. Uzmanların görüşüne göre, öğrenmek istediğiniz birşeyin ilk temasınızdan sonraki 20 saatin üretken öğrenme süresi olarak görmekteler. Yani ilk 20 saatte beynin yeni uyaranlara cevap verebilme vede ilgi gösterebilir koşullara hazırlıklı olması olarak tanımlanıyor.

Yatay doğru öğrenme eğrisinde öğrenilecek konu yada alınacak bilgiyi temsil etmekte iken, dikey doğru ise harcadığınız zamanı göstermekte. Yani bilmeniz gerekir ki bu iki temsil edilen olayda neyi ne kadar zamanda öğrenebileceğimizi hesaplayabilmekteyiz. Bu öğrenme eğrisini 19.yüzyılda alman filozof vede psikolog hermann ebbinghaus şema ile ortaya koymuştur.

ÖĞRENME EĞRİSİNİ ŞİRKETLERDE KULLANMAKTA

Şirketlerinde performans vede üretkenlik ölçümü için öğrenme eğrisi kullandığı bir yöntemdir. Günlük yaşamınızda elinizde ki işin ne kadar zor yada kolay olduğunu harcadığınız süre üzerinden hesaplayabiliyorsunuz.

Değişkenli şema sayesinde, bilginin çoğunluğunu öğrenmenin ilk evresinde olduğunu göstermekte. Zaman daraldıkça, öğrenmek yavaşlıyor vede daha az üretken olup hedefleriniz içinde daha çok zaman harcadığınız evreye geçiş yapıyorsunuz. Bu da beynin alışma süreciyle öğrenmenin en ilkel evresiy olarak belirtiliyor.

ÜNLÜ GİRİŞİMCİLERDEN 20 SAAT SIRRI

5 Saat kuralını aklınızdan çıkarmayın. Bilim insanı josh kauffman, ‘tırmanış evresinin’ ilk 20 saatte gerçekleştiğini açıklamıştır. Kauffman’a göre, iyi öğrenebilmek için gerekli formül amerika birleşik devletleri’in kurucu babalarından benjemin Franklin’in ‘yarı zamanlı’ yöntemi olarak görülmüştür. Franklin’in ‘planlı öğrenme’ adını verdiği yöntem ise günümüzde 5 saat kuralı olarak geçmektedir.

Kaufmann’a göre Franklin’in 5 saat kuralını 4 hafta boyunca uygulaya başlarsak her ay yeni birşeyleri yeterince öğrenebiliriz. Dünyanın en başarılı girişimcilerininde bu kuralları uyguladığını biliyoruz. Elon Musk, Mark Zuckerberg vede Oprah Winfrey, başarılarının neye borçlu oldukları sorusuna aynı sistemi birkaç ufak değişiklikle uyguladıklarını belirtmektedirler. Yeni şeyler öğrenebilmek için iki şey gerekli, kendimiz vede planlı öğrenme için zaman ayırma konusundaki irademiz. Bu sayede öğrenmek için zaman kaybetmemiş olur vede yeni şeyleri kısa sürede öğrenmiş oluruz.

Yeni Birşeyi Hemen Nasıl Öğrenebiliriz sayfamız da yeni bir şeyi 20 saatte nasıl öğrenebiliriz hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Sizinde eğerki Yeni Birşeyi Hemen Nasıl Öğrenebiliriz yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Yeni Birşeyi Hemen Nasıl Öğrenebiliriz sayfamızı arkadaşlarınızında bilgisi olması için onlarla paylaşarak bizlere destek olabilir vede en güncel teknoloji bilgilerinden haberdar olabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ayakkabı Nasıl Genişletilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed