Windows 10 DNS Sunucu Neden Yanıt Vermiyor?

Windows 10 DNS Sunucu Neden Yanıt Vermiyor? Windows 10 DNS Hatası, Windows 10 DNS sunucusu yanıt vermiyor, Hakkında merak ettikleriniz yazımızda.

Windows 10 DNS Sunucu Neden Yanıt Vermiyor? Windows 10 DNS Hatası

Windows 10 DNS Sunucu Neden Yanıt Vermiyor
Sayfa İçeriği: Windows 10 DNS Sunucu Neden Yanıt Vermiyor

DNS yanıt vermiyor hatası, bir çok internete erişmeye çalışan kullanıcılar tarafından karşılaşılan sorunlardan biridir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için Windows 10 DNS hatası ve Windows 10 DNS sunucusu yanıt vermiyor soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Windows 10 DNS sunucu neden yanıt vermiyor?

Bazı web siteleri, kişiler tarafından okunabiilen bilgisayarın anlaşılır IP adresine çevirmekten DNS sorumlu olmaktadır. DNS sunucusu olması gerektiği gibi çalışmadığı esnada, web tarayıcısı kişi tarafından okunabilir adresi yazdığın da, nereye yönleneceğini bilmediğinden internete erişemez. DNS Yanıt vermiyor hatasının bir çok nedeni bulunmaktadır. Yalnız, hatayı çözmeye yardımcı olmak için, deneyebileceğiniz bir çok yöntemde yer almaktadır. Yazımızın devamına giderek DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasının çözümü ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Windows 10 DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Hatası Çözümü

DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Hatası Çözümü

İnternet bağlantısının diğer cihazlar da çalışıp, çalışmadığını kontrol edin,
Bilgisayara ya da diğer cihazları yeniden başlatın,
Başka tarayıcı kullanmayı deneyin,
Yalnızca bir kaç web sitesi çalışmıyor ise, hosts dosyasını doğrulayın,
Yönlendiricinizi yeniden başlatın,
Windows internet tanılama aracını çalıştırın,
Ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakın vede etkinleştirin,
DNS önbelleğini temizleyin,
DNS sunucusunu değiştirin,
Diğer tüm ağ adaptörlerini devre dışı bırakın,
Mac adresini manuel olarak uygulayın,
Virüs programını kontrol edin,
Ağ sürücülerini yeniden yükleyin,
ISS’nizle iletişime geçin.

DNS sunucusun yanıt vermiyor hatası ile karşılaştığınız da, öncelik ile cep telefonu, dizüstü veya bilgisayar gibi diğer cihazlarınızı aynı ağa bağlayın vede bu cihazlardan internete erişemeyeceğinizi görün. Eğer başka cihazlar ile internete erişim var ise, sorun kullanmakta olduğunuz bilgisayardan kaynaklıdır. Eğer ki internete kendi vede diğer cihazlardan da erişemiyorsanız sorun, DNS sunucusu yönlendirici ya da ISS’nizde olabilmektedir. Bilgisayarınız da sorun var ise, yapmanız gereken ilk vede en önemli şey bilgisayarı yeniden başlatmaktır. Genel olarak sistem düzeltmelerinizi vede bir çok sorunu otomatik olarak yeniden başlatmak. Bu neden ile, başlat menüsüne sağ tıklayın vede ‘KAPATIN ya da OTURUMU KAPATIN‘ sonra ‘YENİDEN BAŞLAT‘ seçeneğine basın. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra, tekrar deneyin ve DNS yanıt vermiyor hatasının düzeltilip, düzeltilmediğine bakın.

Kullandığınız tarayıcının arızalı olduğunu ya da dosyalarının bozulma ihtimali olduğundan, başka tarayıcı tercih edin. Eğer ki yeni tarayıcı da düzgün çalışıyor ise, DNS sorunu yalnızca tarayıcıdan kaynaklıdır. Eski kullanmakta olduğunuz tarayıcıyı bilgisayardan kaldırıp, tekrar yükleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Bazı durumlar da, sisteminiz de yalnızca bazı sitelerin çalışmaması mümkün olmaktadır. Bunun nedenlerinden biri de, web sitesinin hosts dosyasında engellenmesidir. Bunun içinde, web sitesinin hosts dosyasında engellenip, engellenmediğini kontrol etmeniz gerekmektedir. Bunun için;

DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Hatası Neden Olur?

Başlat menüsünde not defterini bulun ve üzerine sağ tıklayın. Sonra ‘YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIR‘ deyin. Daha sonra ‘DOSYA ve ‘ seçeneğine basın. ‘C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc‘ konumuna gidin. Açılır menüden ‘TÜM DOSYALAR‘ı seçin. Sonra ‘HOSTS‘ dosyasını seçin vede ‘AÇ’ düğmesine basın. Burada engellenen ve fazladan girişleri silin. Dosyayı sonra kaydedin ve engellenen web sitelerine tekrar erişmeyi sağlayın.

Yönlendiriciler, herhangi neden ile zaman zaman donabilir ve ISS’niz de bir sorun olmasa bile internete erişmenizi engeller. Bunun için ise yönlendiricinizi yeniden başlatmak, bu sorunu çözecektir. Bunun için yönlendirici yönetici sayfanıza gidin ve yeniden başlatın. Eğer ki yeniden başlatmak için, donanım düğmeniz bulunuyor ise öylede yeniden başlatabilirsiniz. Windows işletim sistem, her tür sorunu bulup düzelten, kullanımı kolay her türlü tanılama aracına sahip sistemdir. Böyle bir araç, internet bağlantıları teşhis aracıdır. Bu araç ise sisteminiz tarar vede bulduğu sorunları gidermeye çalışmaktadır. Teşhis araçlarını çalıştırmak için ‘AYARLAR‘ uygulamasına gidin ve ‘GÜNCELLEME ve GÜVENLİK‘ sonra ‘SORUN GİDERME‘ basın. Sağ panel de ‘İNTERNET BAĞLANTILARI’ düğmesine basın. Daha sonra ‘SORUN GİDERİCİYİ ÇALIŞTIR‘ deyin. En son olarak sihirbazı izleyerek, eğer sorun var ise windows sizin için sorunu bulup düzeltecektir.

DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasının bir diğer neden ise, yakın zaman da yüklemiş olduğunuz yazılım ya da sürücü olabilir. Bu durum da ağ bağdaştıcınız çakışabilir. Bunun için ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp, etkinleştirerek sorunu çözebilirsiniz. Kontrol paneline gidin ve ‘AĞ VE PAYLAŞIM MERKEZİ‘ basın. Sol panelde ‘ADAPTÖR AYARLARINI DEĞİŞTİR‘ bağlantısına basın. Yaptığınız işlemde ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakacak. Daha sonra devre dışı bıraktığınız ağ adaptörüne tekrar sağ tıklayıp ‘ETKİNLEŞTİR‘ diyerek aktif edin. Windows işletim sistemin de, sitelere daha hızlı bağlanabilmeniz için tüm DNS isteklerini önbelleğe almaktadır. Yalnız, DNS önbelleği bozulmuş ise vede temizlenmemiş ise DNS yanıt vermiyor hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bunun içinde DNS önbelleğini temizlemeniz gerekmektedir. Bunun için; Başlat menüsünde arama yerine ‘CMD‘ yazın ve açın. Daha sonra ‘İpconfig / flushdns‘ yazarak dns önbelleğini temizleyebilirsiniz.

DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Win10 Çözümü

Çoğu zamanlar da, ISS’nize kaydolduğunuz da, internet ayarlarınızı kendi DNS sonucularını kullanacak biçimde yapılandıracaklardır. Google ya da Cloudflare gibi diğer DNS hizmetleri ile karşılaştırıldığın da, büyük olasılık ile ISS DNS sunucunuz oldukça, yetersiz vede hataya meyilli olacaktır. Bu nedenle de, DNS sorunları ile karşılaştığınız da, diğer genel DNS hizmetlerine geçmeyi denemelisiniz.

Bunun için; ‘DNS SUNUCUSUNU DEĞİŞTİR‘ ve ‘AĞ ADAPTÖRÜ‘ seçeneklerinden manuel olarak yapabilirsiniz. DNS sunucusunu değiştirmenin, daha kolay yolu bulunmaktadır. DNS jumper isimli ücretsiz yazılımı tercih edebilirsiniz. Bu program bir kaç DNS servisi arasında geçiş yapmanızı vede herhangisinin en iyi çalıştığını kontrol etmenize olanak sunar. DNS jumper programını edinin ve ‘DNS SUNUCUSU SEÇİN‘ açılır menüsünden ‘GOOGLE GENEL DNS‘ seçeneğini seçin ve ‘DNS’Yİ UYGULA‘ düğmesine basın. DNS hatasının bir diğer nedeni ise, birden fazla ağ bağdaştırıcınız olduğın da, bunlar ana bağdaştırıcınız ile çakışabilmektedir. Buda sorunlara neden olmaktadır. Özellik ile ağ sürücüsü ya da ağ bağdaştırıcısı kurduğunuz da olmaktadır. Kullandığınız dışında ki tüm diğer, ağ bağdaştırıcılarını devre dışı bırakmak sorunu çözebilir.

Bunun için; Kontrol paneline gidin ve ‘AĞ VE PAYLAŞIM MERKEZİ‘ sonra ‘BAĞDAŞTIRICI AYARLARINI DEĞİŞTİR‘ seçeneğine basın. Ana bağdaştırıcınız dışında, her bağdaştırıcıya sağ tıklayın vede ‘DEVRE DIŞI BIRAK‘ deyin.

Windows 10 Dns Hatası

Genel olarak, windows, mac adresini algılama vede ağ bağdaştırıcısına uygulama konusun da oldukça iyi işlem görmektedir. Mac adresini bu durumda manuel olarak eklemeyi deneyebilirsiniz. Öncelik ile adaptörün MAC adresini bulmanız lazım. Bunu yapmak için de, komut istemini açın vede ‘İpconfig / tümü‘ komutunu yazın. Ağ bağdaştırıcınızın mac adresini ‘FİZİKSEL ADRES‘in hemen yanında görebilirsiniz. Kontrol panelini açın ve ‘AĞ VE PAYLAŞIM MERKEZİ‘ ve ‘ADAPTÖR AYARLARINI DEĞİŞTİR‘ seçeneğine gidin. Daha sonra ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayın ve ‘ÖZELLİKLER‘i seçin. Özellikler panelinden ‘YAPILANDIR’ düğmesine basın ve ‘GELİŞMİŞ‘ sekmesine gidin. Sonra ‘AĞ ADRESİ‘ seçeneğine basın. Boş alanın yanındaki radyo seçeneğini seçin vede daha önce kopyaladığınız MAC adresini tire kullanmadan yazın. Değişikleri kaydetmek için ise ‘TAMAM‘ düğmesine basın. Antivirüs programları da, DNS sunucusunu engelleyebilir. Bu durumda antivirüs programını devredışı bırakarak deneyebilirsiniz.

Windows 10 DNS Sunucu Neden Yanıt Vermiyor, eğer sorunu hala çözemediyseniz, sorunun kaynağı ISS’nizde olabilir. Eğer ki sorun bundan dolayı ise, sizin tarafınızdan yapabileceğiniz bir şey yoktur. Bu neden ile, ISS’nizle iletişime geçmelisiniz. Eğer ki sizin de windows 10 dns sunucu neden yanıt vermiyor, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Windows 10 dns sunucu neden yanıt vermiyor, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da dns sunucusu yanıt vermiyor hatası çözümü yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Boğaz Yanması Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed