Telefonda Piksel Kaybı Nedir? Telefonda Ölü Piksel Nasıl Düzeltilir? Monitördeki ölü piksel nasıl anlaşılır? Hakkında bilmeniz gerekenler yazımızda.
Telefonda Piksel Kaybı Nedir? Telefonda Ölü Piksel Nasıl Düzeltilir?
Mavi, kırmızı ya da yeşil olan alt piksellerin tamamen kapatıldığı vede ekran da siyah bir noktanın meydana gelmesine piksel kaybı denir. Bazı ekranlar da ise bir pikselin tek renk de kaldığına rastlayabilirsiniz. Bu duruma da sıkışmış piksel adı verilir. Sıkışmış pikseller çoğu zaman geçici olmakta ve normale dönmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için monitördeki ölü piksel nasıl anlaşılır? ve telefonda ölü piksel nasıl düzeltilir? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Peki Telefonda piksel kaybı nedir?
Ölü piksel, ingilizce olarak dead pixel olarak geçmektedir. Farklı cihazlarda ki, ekranlar üzerinde yer alan pikselin işlevini yitirmesi vede görüntü vermemesine de ölü piksel denmektedir. Ekranların herhangi bir noktasın da oluşan vede görüntü veya renk kaybı oluşabilmektedir. Bu durum da ekran üzerinde geniş bir görünüm vede bütünlük unsurunun tamamen ortadan kaybolmasına neden olmaktadır. Özellikle de bir çok farklı cihazlar da ortaya çıkan bir durumlar. Ölü piksel genellikle mobil cihazlar, televizyonlar, bilgisayarlar ve laptoplar gibi cihazların ekranların da çıkabilmektedir. Daha bir çok farklı dijital cihaz ekranların da bazı nedenlerden dolayı ölü piksel sorunu yaşanabilmektedir. Yazımızın devamına giderek telefonda ölü piksel nasıl düzeltilir? Ayrıntılı öğrenebilirsiniz.
Monitördeki Ölü Piksel Nasıl Anlaşılır?
Telefonda Ölü Piksel Nasıl Düzeltilir?
Ölü piksel android cihazlar da, nasıl düzeltilir uygulaması DPTF. Yani, ölü piksel testi vede düzeltme işlemidir. DPTF uygulaması ücretsizdir. Kullanımı da oldukça kolaydır. Diğer benzeri uygulamalar gibi, bu uygulama da, yanıp sönen ekran kullanarak ölü vede sıkışmış pikselleri bulmakta vede düzeltmek için çeşitli renkler arasında geçiş yapmanızı sağlamaktadır. Uygulamayı tercih ettiğiniz de, ölü pikselleri aramak için ‘Ölü Pikselleri Kontrol Et‘ işlevini kullanın. Bazılarını da fark ettiğiniz de, renkli parazit veya renk bantları barındıran ‘Ölü Pikseli Düzelt‘e geçebilirsiniz. Geliştiriciler bunun en az 10 dakika çalıştırılmasını tavsiye ediyor. Uygulamayı çalıştırır iken, cihaz çok fazla güç harcamaktadır. Bu nedenle başlatmadan önce tam olarak şarj edildiğinden veya prize takılı olduğuna da dikkat edin.
JScreenFix, her insan için ideal piksel sabitleme yöntemidir. Bir web uygulaması olan, JScreenFix’i indirmenize de gerek yok. Bu da JScreenFix’i iOS vede macOS dahi çeşitli platformlar için uygun hale getirmektedir. JScreenFix uygulaması ile ölü piksel düzelmek için; Favori tarayıcınızı açın vede JScreenFix anasayfasına gidin. Bu sayfanın altında ki mavi JScreenFix başlat butonuna tıklayın. Daha sonra beyaz pencereyi sıkışmış veya ölü pikselin olduğu yere sürükleyin vede ardından yarım saat çalışmasını sağlayın. JScreenFix uygulaması sıkışmış piksellerin önemli kısmını 10 dakikadan kısa sürede onarabileceğini belirtiyor. Yalnız çalışması için ona bolca zaman ayırmalısınız. İlk çalıştırma da başarılı olmaz ise, bir kaç defa kullanmayı deneyin.
Monitördeki Ölü Piksel Nasıl Anlaşılır?
Monitörler de oluşan ölü piksel, çok küçük noktalar halinde meydana gelir vede görülmektedir. Bu nedenle de, genel olarak yakından bakıldığın da ölü pikseli monitör üzerinde anlamak çok kolay değil. Yalnız uzaktan bakıldığında, vakit siyah bir nokta biçimin de ölü pikseli anlamak kolaydır. Fakat bunun tam olarak vede kesin anlaşılabilmesi adına mutlaka bir teknik servise monitörün götürülmesi lazım. Eğer cihaz yeni ise, o vakit mutlaka ilgili firmaya geri götürülmelidir. Zamanın da müdahale edilmez ise, monitör ileri de çok daha fazla ölü piksel sorunu yaşata bilmektedir.
Telefonda Piksel Kaybı Nedir, Elektronik cihazların nerede ise bir çoğun da ölü piksel sorunu yaşanmaktadır. Yalnız bazı nedenlerden dolayı da oluşan bu durum karşısın da, görüntü istenilen düzeyin altına inmektedir. Böylelikle ölü pikselli cihazı garantiye götürmek veya bir teknisyenden yardım almanız gerekmektedir. Sizin de eğer ki telefonda piksel kaybı nedir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Telefonda piksel kaybı nedir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da telefonda piksel kaybı nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sepsis Nedenleri Nelerdir?