Yürüme Bozukluğu Nedenleri Nelerdir?

Yürüme Bozukluğu Nedenleri Nelerdir? Yürüme Bozukluğu Çeşitleri, Yürüme bozukluğu tedavisi hakkında merak edilen bilgileri yazımızın içeriğinde derledik.

Yürüme Bozukluğu Nedenleri Nelerdir? Yürüme Bozukluğu Çeşitleri

Yürüme Bozukluğu Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Yürüme Bozukluğu Nedenleri Nelerdir

Yürüme hem denge, hem de kas koordinasyonu gerektiren eylemdir. Bu faktörlerin birlikteliğiyle, vücut ileri doğru adım atarak yer değiştirebilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için yürüme bozukluğu tedavisi ve yürüme bozukluğu çeşitleri ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Yürüme bozukuğu nedenleri nelerdir?

Normal yürüme paternini oluşturan, bileşenlerin herhangi birinde ya da bir kaçında problem olması, bu paterni değiştirerek yürüme bozukluğuna yol açar. Bu sorunların kendi içerisinde farklı bileşenler içermesi vede çok yünlü yaklaşım gerektirmesi nedeni ile hastanın klinik belirtilerine vede şikayetlerine ekstra özen göstermek gerekmektedir. Yürüme bozukluğunun nedenleri, kas iskelet sistemine ait nedenler, nörolojik sisteme ait nedenler, dolaşım sistemine ait nedenler olarak sıralanmaktadır. Bu nedenler ile hasta kişiler, farklı şekillerde yürüme paternleri ile karşılaşabilmektedir. Yürüme bozuklukları kendini ataklar şeklinde ya da sürekli şekilde göstermektedir. Devam etme eğilimde bulunan kronik yürüme bozuklukları genellik ile bireyde mevcut olan kronik nörolojik sorunlardan kaynaklanmaktadır. Epizodik yürüme bozukluğu da, ani ortaya çıkar vede bireylerin bu duruma adapte olmaması nedeni ile istemsiz düşmelere neden olabilmektedir. Nörolojik nedenler, yürüme bozukluğunun en sık nedenleri arasında bulunur. Bu rahatsızlıkların seyri esnasında merkezi vede periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucunda yürüyüş bozuklukları meydana gelebilmektedir. Bu iki sinir sisteminin arasındak iiletişimin bozulduğu parkinson hastalığı vede huntington hastalığı gibi ağır nörolojik rahatsızlıklar bilişsel işlevleri etkileyerek kişilerin yürüme eylemini yerine getirmesini güçleştirebilmektedir. Yazımızın devamına giderek yürüme bozukluğu nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Yürüme Bozukluğu Nasıl Belli Olur?

Yürüme Bozukluğu Nedenleri

Konversiyon, temaruz, anksiyete ya da depresyon gibi psikolojik yürüme bozukluğu durumları,
Kulak yolu enfeksiyonları, iç kulağı ilgilendiren sorunlar,
Nörolojik hastalıklar,
Tendon iltihaplanmaları,
Omurga eğrilikleri vede hastalıkları,
Kas iskelet vede eklemler ile ilgili yapısal anormallikler,
Kas iskelet vede eklemler ile ilgili enfeksiyonlar ya da inflamatuar süreçler,
Kas iskelet vede eklemler ile ilgili travmatik yaralanmalar.

Yürüme Bozukluğu Nedenleri

Makaslama yürüme bozukluğu,
Spastik yürüme bozukluğu,
Yüksek adım yürüme bozukluğu,
Paytak yürüme bozukluğu,
Propulsif yürüme bozukluğu.

Yürüme Bozukluğu Nasıl Anlaşılır
Yürüme Bozukluğu Nasıl Anlaşılır

Yaşamın ilk yıllarında çocuklarda meydana gelen yürüme anormalleri sık rastlanan vede genellikle kendiliğinden geçen sorunlardır. Patolojik durumlarda da çocuklarda yürüyüş bozukluğu kendiliğinden gerilemez vede tıbbi müdahale gereksinimi mevcut olabilmektedir. Bebeklerde yürüyüş bozukluğu olduğunu göstereb bazı belirtiler; Vücudun bir tarafının yürüme esnasında daha az kullanılması ya da o tarafa daha az ağırlık verilmesi. Bacak ileriye doğru atıldığı esnada kalçanın dış taraflara doğru normalden daha fazla hareket etmesi. Parmak ucunda yürüme alışkanlığıının 3 yaşından sonra devam etmesidir.

Yürüme Bozukluğu Tedavi Edilir Mi?

Yürüme bozukluklarına tedavi yaklaşımının temeli altta yatan durumun tespit edilmesi vede ortadan kaldırılması olarak planlanmaktadır. Travma gibi nedenler ile meydana gelen yürüme bozukluklarında meydana gelen hasarın iyileşmesiyle yürüyüş tekrar normale dönebilmektedir. Kırıklarda da kemiğin tekrar anatomik hatta yer alması için alçı uygulamalarına ya da ağır olgularda cerrahi müdahale gereksinimi olabilmektedir. Yürüme bozukluğunun altında yatan neden enfeksiyon durumları olması durumunda, doktor tarafından hastalığın etkenine göre antibiyotik ya da antiviral ilaçların reçetelendirilmesi yapılabilmektedir. Kalıcı yürüme bozukluğıu bulunan kişilerde koltuk değneği, ortopedik bacak breysleri, yürüteç veya baston gibi yürümeye yardımcı aletlere başvurulabilmektedir.

Yürüme Bozukluğu Nedenleri Nelerdir, yürüme bozukluğu fizik tedavi uygulamalarıyla, ilerleme kaydedilebilen bir sorundur. Bu terapi uygulamaları esnasında, yürüme bozukluğuna neden olan bölgedeki kasların güçlendirilmesi vede yürüyüşün düzeltilmesi hedeflenmektedir. Eğer ki sizin yürüme bozukluğu nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Yürüme bozukluğu nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da yürüme bozukluğu nedenleri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dirsekte Sinir Sıkışması Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed