Yağ Bezesi Nedenleri Nelerdir?

Yağ Bezesi Nedenleri Nelerdir? Yağ Bezeleri Kendi Kendine Geçer Mi? Yağ bezesi nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.

Yağ Bezesi Nedenleri Nelerdir? Yağ Bezeleri Kendi Kendine Geçer Mi?

Yağ Bezesi Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Yağ Bezesi Nedenleri Nelerdir

Yağ bezelerinin diğer adı epidermal kist olarak bilinmektedir. En sık görülen yerler ise yüz, kulak arkası ya da sırttır. İçi sebum ile dolu olan bu bezeler genellik ile zararsızdır. Genellikle bir tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden geçer. Yazımızın içeriğin de ise, siz değerli dostlarımız için yağ bezesi nasıl tedavi edilir? ve yağ bezeleri kendi kendine geçer mi? Sorularının cevaplarını hazırladık. Siz de yazımızın devamına giderek yağ bezesi neden olur? Ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Peki yağ bezesi nedenleri nelerdir?

Vücuttaki yağ birikimlerinin deri altın da yerleşerek, bir kapsül gibi sarılması ile ortaya çıkan yağ bezeleri zararsız kistlerdir. Basit bir tümör şekli olarak da bilinen bu bezeler, genellik ile iyi huyludur vede görüntü olarak kişileri rahatsız etmesi haricin de herhangi sağlık sorununa neden olmazlar. Yağ bezeleri nerede ise vücudun her yerinde görüleceği gibi omuzlar, yüz, saç derisi, genital bölge, boyun vede sırt bölgesinde de çıkmaktadır. Yağ bezelerinin bir çoğu yumuşak yapıya sahiptir vede üzerine elle basıldığında hareket ediyormuş gibi his vermektedir. Bunun nedeni deriyle tamamen bütünleşik yapı da olmamalarıdır. Bu bezeler her yaşta insan da görülebilir. Çocuklar da ise oldukça seyrek görülmektedir. Genellikle bu yağ bezeleri ağrıya neden olmazlar, bu tip bezeler de sonradan ağrı oluşması, genellik ile yap bezesinin tıbbi açıdan müdahale gerektirdiğini işaret eden durumlardır. Yağ bezeleri tüm hücreler gibi zamanla büyüyüp, çoğalmakta, bazı durumlar da yağ bezelerinin boyutlarının kontrolden çıkmasına vede aşırı büyümesine yol açabilmektedir. Bu gibi durumlar da ise cerrahi operasyonlar yardımı ile büyüyen yağ bezelerinin çıkarılması gerekmektedir. Yazımızın devamına giderek yağ bezesi nedenlerini ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz.

Yağ Bezesi Neden Olur?

Yağ Bezesi Nasıl Tedavi Edilir?

Yağ bezesinin nerede ise %99’u iyi huyludur ve kanserleşme eğilimi göstermezler. Yalnız özellik ile yüz vede boyun gibi vücudun göz ile görülür kısımların da bulunan yağ bezeleri estetik olarak hoş görünmediği için hastalar da rahatsızlığa yol açabilmektedir. Ek olarak sırt bölgesin de meydana gelen yağ dokusu tümörleri sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmasa da, arkaya yaslanma, sırt çantası kullanma gibi durumlar da baskı altın da kalması nedeni ile ağrıya yol açabilmektedir.

Kimi yağ bezelerin de alınan darbeler ile kendiliğinden enfeksiyon gelişebilmekte, buna bağlı olarak ağrı, akıntı, kızarıklık vede ateş gibi semptomlar görülebilmektedir. Tüm bu durumlarda da, yağ bezesi aldırma işlemi olarak da bilinen basit bir cerrahi müdahale yardımı ile bezeler çıkartılmalıdır. Bu müdahale lokal anestezi altında yapılır ve genellikle yarım saatten daha kısa süre içerisin de tamamlanır. Cerrahi müdahale sonrası hastanede kalmayı gerektirmez, hasta kişiler aynı gün taburcu olabilir vede ertesi gün günlük yaşamlarına kaldığı yerden devam edebilirler.

Yağ Bezesi Nedir
Yağ Bezesi Nedir

Eğer estetik görüntü ya da sağlık açısından hasta kişide herhangi bir rahatsızlığa neden olmadığı durumlar da alınmaları gerekmeyebilir. Yalnız çok nadir de olsa, bu bezelerin kötü huylu olabileceği göz önüne alınmalıdır. Bu nedenle kanserleşme şüphesi olan ya da hızlı bir büyüme eğitimin de olan bezeler için bazı durumlar da biyopsi ile örnek alınabilmektedir. Bu örneğin ise patolojik incelemesi yapılarak, kitlenin iyi huylu mu? Yoksa kötü huylu mu? Olduğu tespit edilebilmektedir. Tedavi süreci de sonuca göre planlana bilmektedir. Vücudunuzun belli bir yerinde eğer yağ bezesi bulunuyor ise, bu yağ bezesi için ne yapılması gerektiğini en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak uzman hekim kontrolünden geçerek, size önerilen tedaviler sayesinde kurtulabilirsiniz.

Yağ Bezesi Nedenleri

Cildin darbe alması.
Genetik yatkınlık.
Metabolik hastalıklar.
Sağlıksız beslenme.
İleri yaş.
Karaciğer hastalıkları.
Diyabet hastalığı vede insülin direnci.
Yüksek kolesterol vede trigliserit düzeyleri.
Obezite.

Yağ bezesi çeşitleri üç farklı grupta incelene bilir. Bunlar; İyi huylu yağ doku tümörleri, kötü huylu yağ doku tümörleri vede yağ kistleridir. Göz altı yağ bezeleri de kendi araların da üç gruba ayrılmaktadır. Ksatelezma ismi verilen vede yüksek kolesterole bağlı olarak meydana gelen ince yağ tabakaları, siringoma ismi verilen, küçük yuvarlak yağ kistleri vede siringomadan daha küçük yapılı vede silik görünümlü olan milinumlar biçiminde sıralanabilir.

Yağ Bezesi Nedenleri Nelerdir, aslında yağ bezesinin meydana geliş nedeni tam olarak henüz bilinmemektedir. Yalnız meydana geliş ihtimalini arttırdığı bilinen bazı hususlar bulunmaktadır. Yağ bezelerini ortaya çıkaran bazı faktörleri yazımızın içeriğinde, sizler için hazırladık. Eğer ki sizin de yağ bezesi nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Yağ bezesi nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da yağ bezesi nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Çin Su Kestanesi Kaç Gün Dayanır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed