Vücutta Oluşan Yanma Hissi Neden Olur? Gece Vücut Yanması Nedenleri, Vücutta yanma hissi için hangi doktora gidilir? İle ilgili bilmeniz gereken bilgiler.
Vücutta Oluşan Yanma Hissi Neden Olur? Gece Vücut Yanması Nedenleri
Vücutta yanma hissine neden olan faktörler arasında genellikle B12 vitamini eksikliği yer almaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için vücutta yanma hissi için hangi doktora gidilir? ve gece vücut yanması nedenleri, ile ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Vücutta oluşan yanma hissi neden olur?
Sinirlerin hasar almasının en önemli etkenlerinden biri de şeker hastalığıdır. Şeker hastalarında damarların sinirleri yeteri kadar besleyememesi sonucu sinirlerde zedelenme meydana gelir vede hastalarda yanma hissi, karıncalanma hissi, uyuşma hissi, keçelenme hissi, çok az ağrı yapacak bir etkenin çok fazla ağrı yapıyormuş gibi ağrıyı daha yoğun hissetme gibi belirtiler oluşabilmektedir. Vücutta yanma hissi genel de sigara kullanımı, geçirilmiş bazı travmalara, kazalara bağlı sinir zedelenmeleri, sinir sıkışmaları gibi nedenlere bağlı olarakta ortaya çıkabilmektedir. Sırtta yanmaya neden olan diğer faktörler ise, zona olarak bilinen zona zoster görülmektedir. Zona ciltte kızarık, kabarıklık şeklinde oluşabilir. Zona hastalığı ciltte uyuşma, yanma vede ağrı gibi şikayetlere neden olmaktadır. Yazımızın devamına giderek vücutta oluşan yanma hissi nedenleri, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Gece Vücut Yanması Nedenleri Nelerdir?
Vücutta Oluşan Yanma Hissi Nedenleri
İnsanlar arasında gece yanığı olarak da bilinen vede şiddetli ağrılara yol açan zona, su çiçeği hastalığına neden olan varisella zoster isimli virüsün oluşturduğu sinir iltihabıdır. Çocukluk döneminde bulaşıcı hastalıklardan biri olarak, geçirilen su çiçeği ilerleyen yaşlarda zona olarak görülebilmektedir.
Elde yanma hissi, daha çok sistemik hastalıklardan olan şeker hastalığına bağlı olabileceği gibi, el bölgesine gelen sinirlerin bazı yapısal boşluklarda bazı nedenlere bağlı sinir sıkışması ya da sinir zedelenmesi sonucu da meydana gelebilmektedir. Ellerde yanma hissine eğer ki, şeker hastalığı neden oluyorsa hastalığın tedavisi vede kan şekeri düzene girdiğinde ellerde yanma hissi azalmaktadır. El bölgesinde karpal tünel olarak bilinen bazı sinirlerin geçtiği tünellerde hipertiroid hastalığında, ödeme bağlı bu sinirlerde sıkışma sonucu ellerde yanma hissi görülebilmektedir. Geçirilen herhangi kol, el bölgesi travmalarına bağlı bu sinirlerde sıkışma olabilmekte vede bunlara bağlı ellerde yanma hissi meydana gelebilir. Karpal tünel sendromuna bağlı ellerde yanma hissi, karıncalanma hissi olabilir evde karpal tünel için uygulanaak ilaç tedavileri veya cerrahi tedaviler sonrası ellerde yanma hissi, uyuşma vede karıncalanma hisleri azaltılabilmektedir. Boyun fıtığına bağlı da kollarda yanma, uyuşma vede ağrı ellerde karıncalanma, uyuşma vede yanma hissieri olabilmektedir. Boyun düzleşmesine bağlı da ellerde karıncalanma, uyuşma, kollarda uyuşma, karıncalanma, ağrı, ellerde yanma hisleri görülebilmektedir. Akut arter sendromuna bağlı damar tıkanıklığı durumunda kolda yanma, ellerde karıncalanma vede ağrı görülebilmektedir. Ellerde yanma, karıncalanma, uyuşma hissi B12 vitamini eksikliğine bağlı olarakta gelişebilmektedir.
Sırtta yanma hissi en basitten, en ağıra kadar ele alınarak değerlendirilebilir. Sırtta yanmanın basit nedenleri arasında genellikle duruş, oturuş pozisyonlarındaki yanlışlar bulunmaktadır. Basit zannedilen duruş pozisyonundaki yanlışlar zaman içinde sinirlerde, kaslarda hasara neden olarak sırtta yanmalara neden olur. Yaşa bağlı olarak ailesel etkenler de neden olduğunda, sırtta yük taşyan vede faset eklem denilen eklemlerde oluşan kireçlenmeler sırtta yanmaya neden olur. İleri yaşlarda oluşabilecek kireçlenmeler beslenme tarzınızdan etkilenerek oluşabilir.
Ayaklarda Yanma Hissi Neden Olur?
Bacaklarda Yanma Hissi Nedenleri
Bacaklarda yanma hissine neden olan bazı faktörler arasında sinir sisteminde oluşan zedelenmeler vede sinirlerin sıkışmasından kaynaklanabileceği gibi, büyük kısmını da romatizmal hastalıklar oluşturmaktadır. Bacaklarda bel fıtığı, siyatik sinirin sıkışması, romatizmal hastalıklar, diyabet, kas vede tendonlardan kaynaklanan fasiyel ağrı sendromu, ilerlemiş varisler gibi etkenler bacaklarda yanma hissine, karıncalanmaya uyuşmalara vede ağrıya neden olur. Bacaklarda yanma hissi kasıktan geçen, bazı sinirlerin baskısı nedeniyle aşırı kiloya bağlı, kemer takmaya bağlı meydana gelebilmektedir. Romatizma nedeniyle iltihabi bir durum söz konusu ise bacaklarda yanma, uyuşma, karıncalanma vede ağrı gibi hisler oluşabilmektedir. Akut ya da kronik arter tıkanıklıklarında bacaklarda yanma hissi, karıncalanma, uyuşma vede ağrı hissi meydana gelebilir.
Ayaklarda yanma hissi, genetik faktörü olan görme tembelliği vede görme alanında bozuklukların eşlik ettiği vakalarda bildirilmiş vede bu durum özel sendrom olarak tanımlanmış. Çoğunlukla 50 yaş üzeri bireylerde vede kadınlarda erkeklere oranla daha fazla rastlanmaktadır. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda gece ayakları örtmeme vede yanma sık rastlanan şikayetler arasındadır. Ayaklarda yanma hissi, sadece geceleri değil, gündüzleri de rahatsız eden sorunlar arasındadır. Ayakta yanma hissi, şeker hastalarında vede ayakta sinirlerin geçitği tünellerde sinirlerin sıkışması sonucu sık rastlanmaktadır. Şeker hastalığı nedeniyle, ayaklarda keçeleşme, yanma hissi vede karıncalanmalar oldukça sık görülen durumdur. Şeker hastalarında ayaklarda yanma hissi vede karıncalanmalar meydana geliyorsa, acil tedavi vede bakım lazım. Sinir sıkışmasına bağlı ayaklarda yanma hissinde de, sıkışan sinirin cerrahi olarak kurtarılması lazım.
Vücutta Oluşan Yanma Hissi Nasıl Geçer?
Akut arter tıkanmasına bağlı olarak gelişebilir vede özellikle sigara kullananlarda buerger hastalığı ya da raynaud fenomeni gelişmiş ise ayaklarda yanma, karıncalanma, hissizlik vede ağrılar hissedilebilmektedir. Geçirilen ağır kazalara vede travmalara bağlı sinir hasarlarında ayaklarda yanma hissi, ağrılar, karıncalanmalar hissedilebilmektedir. Bel fıtığına bağlı, sinir sıkışmalarında ayaklarda yanma hissi gelişebilmektedir. Bazı vitamin eksikliklerine özellikle B12 vitamini eksikliklerine bağlı, ayaklarda yanma hissi oluşabilmektedir.
Vücutta Oluşan Yanma Hissi Neden Olur, vücutta oluşan yanma hissi için, nöroloji bölümüne başvurabilirsiniz. Eğer ki sizin de vücutta oluşan yanma hissi neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Vücutta oluşan yanma hissi neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da vücutta oluşan yanma hissi neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Geniz Eti Büyümesi Neden Olur?