Uyuz Hastalığı Kimlerde Görülür? Uyuz Hastalığı Nasıl Bulaşır? Uyuz hastalığı belirtileri ile tedavisi hakkında merak edilenleri yazımız da hazırladık.
Uyuz Hastalığı Kimlerde Görülür? Uyuz Hastalığı Nasıl Bulaşır?
Uyuz hastalığı kimlerde görülür ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da ayrıntılı olarak derledik. Uyuz hastalığı nasıl bulaşır? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Uyuz hastalığı nasıl tedavi edilir? ve uyuz hastalığı belirtileri ile ilgili soruların cevaplarına sayfamızdan yardım alarak bulabilirsiniz. Peki uyuz hastalığı kimlerde görülür? Detayları ile yazımızın devamında paylaştık.
Uyuz böceğinin insan cildini veya vücudunu ısırması ile bulaşmaktadır. Uyuz böceği, insan cildinin üst tabakasına yerleşerek yumurtalarını bırakmaktadır. Bu hastalık çok kısa sürede belirtilerini göstermektedir. Uyuz hastalığının en belirgin özellikleri ise kaşıntı vede deri döküntüsü olmaktadır. Bu durum ilk başta egzama ile karıştırılmaktadır. Uyuz hastalığı kış aylarında daha yaygın olarak görülmektedir. Uyuz hastalığı insandan insanada bulaşmaktadır. Bu yüzden toplu taşıma kullanan vede kalabalık ortamlarda bulunan kişiler daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Uyuz hastalığı parasiztlik bir hastalıktır, o yüzden toplu yaşam alanlarında daha çok vede kış aylarında daha yaygın olarak görülmektedir.
UYUZ HASTALIĞI NASIL BULAŞIR?
UYUZ HASTALIĞI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Uyuz hastalığı, Erkek ve kadın her iki cinste vede her yaş grubunda tüm etnik gruplarda ve tüm sosyoekonomik düzeylerde görülmektedir. Genellikle de yurtlar, bakım evleri gibi toplu yaşaman kalabalık yerlerde görülme ihtimali oldukça fazladır. Vücut savunma mekanizması sağlam olmayan kişilerde ağır seyir göstermektedir. Uyuz hastalığı, uyuz olan kişiyle doğrudan vede uzun süreli yakın temasıyla yayılmaktadır. Tokalaşma veya kısa süreli sarılarak genellikle uyuz bulaşmaz. Eşler arasında vede aile üyelerine kolaylıkla yayılır. Uyuz hastalığı tanısı konulan kişilerin kesinlikle giysilerini, havlularını vede nevresimlerini hatta tokalarını dahi kesinlikle kullanılmamalı.
Eğer geceleri artan kaşıntınız var ise mutlaka doktora başvurmanız gerekmektedir. Her insan da değişik tedavi yöntemleri olsa da, kişiye göre 8/10 saat arasında tedavi edilebilen uyuz hastalığını evde kendi yöntemlerinizle de geçirmeniz mümkündür. Yalnız öncesinde uzman hekimden bir tedavi yöntemi öğrenmelisiniz. Doktorların ise önerdikleri en yaygın olan yöntemleri de kerem vede losyonlar olmaktadır. Eczanelerde bulunan uyuz kremlerini yatmadan önce parazitin yer aldığı bölgelere değil vücudunun tamamına uygulayabilirsiniz. Bu nokta da kremi her gün uygulamamaya dikkat etmelisiniz. Uyuz kremini vücudunuz kuru olduğunda sürmelisiniz. Kremi uyguladıktan sonra 8/10 saat bekleyin. Duruladıktan sonra giysilerinizi giyebilirsiniz. Elbiselerinizi tekrar giyerken temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Uyuz kremi uzun süre vücudunuz da kaldığı için kısa süre içinde giderilmesini sağlayacaktır.
UYUZ HASTALIĞI BELİRTİLERİ
Uyuz böcekleri ciltte tüneller açarak yaklaşık olarak 10/15 yumurtasını buraya bırakmaktadır. 2 ya da 6 hafta sonrasında özellikle de geceleri şiddetli kaşıntı vede cilt üzerindeki sivilce benzeri kabarcıklar olmaktadır. Kaşıntı ile döküntülerin her biri vücudun çoğunu etkileyebilir veya dirsek, bilek, koltuk altı, meme başı, parmaklar, penis ve bel gibi bölgeler ile sınırlı olmaktadır. 5 ila 10 yaş arası çocuklarda veya bebeklerde yüz, baş, boyun, açuk içleri vede ayak tabanlarına böcekler yerleşebilir. Döküntü ayrıca küçük kabarcıkları vede pulları içermektedir. Bu bölgeleri kaşımak ciltte yara oluşmasına neden olmaktadır. Bazı durumda bu yaralar bakteriler tarafından enfekte olmaktadır. Bu nedenle de egzama gibi sorunlar ile karıştıra bilmektedir.
Uyuz Hastalığı Kimlerde Görülür, yazımız da hazırladığımız uyuz hastalığı hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki uyuz hastalığı kimlerde görülür, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Uyuz hastalığı kimlerde görülür, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da, uyuz hastalığı ile ilgili yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Vanilya Ve Vanilin Arasındaki Fark Nedir?