Tuz Kullanımını Azaltmanız için 8 Neden! Tuzun Zararları Nelerdir?

Tuz Kullanımını Azaltmanız için 8 Neden! Tuzun Zararları Nelerdir? Tuz, aslında sağlık açısından çok tüketildiğinde tehlikelidir.

Tuz Kullanımını Azaltmanız için 8 Neden! Tuzun Zararları Nelerdir?

Tuz Kullanımını Azaltmanız için 8 Neden
Tuz Kullanımını Azaltmanız için 8 Neden

Tuz, kullanımını azaltmak önemlidir. Yemeklerde fazla tuz kullanımı oldukça her insanın sağlığını etkelemekte. Onun için tuzun zararları oldukça büyüktür. Tuz kullanırken, her zaman az miktarda olmasına dikkat etmeliyiz. Tansiyon hastalarında çok miktarda tuz kullanım, hastaların tansiyonunu çıkarmaktadır. Tuz‘u yeterli oranda tükettiğimizde ise, bir çok faydası bulunmaktadır bunlar ise, sindirime, solunum yollarına, diş sağlığına, diyabete, bağışıklık sistemine faydalıdır. Yalnız çok tüketilen tuz, sağlık açısından zararlıdır.

Tuzun Zararları Nelerdir?

Hipertansiyon
İnme
Kalp hastalıkları
Osteoporoz
Böbrek hastalıkları
Sindirim sistemi rahatsızlıkları
Obezite
Ödem

Bir çok zararı bulunan tuzu kullanırken azaltmanız gerektiren 8 nedenlere dikkat etmeniz sağlığınız açısından oldukça önemli rol oynamaktadır.

Hipertansiyon : Tuzun fazla tüketilmesi, hipertansiyon olarak sonuçlanmaktadır. Yüksek kan basıncı olmakla birlikte, tansiyon hastalıklarına sebep olmaktadır.

İnme : İnme riski genellikle çok fazla tuz tüketiminden kaynaklanmaktadır. Günlük tuz tüketimini azaltarak inme riskini azaltabilirsiniz.

Kalp Hastalıkları : Damar sertleşmesine sebep olan fazla tuz tüketimi, kan basıncının artmasıyla damar tıkanıklığına sebep olmaktadır. Damarların sıkışmasıyla yaşanan bu durumlar kalbi yorar, kalp krizi riskini ortaya koyar, kalp yetmezliği gibi bir çok hastalıklarıda beraberinde getirmektedir. Fazla tuz tüketimi ayrıca felç riskinide arttırmaktadır.

Osteoporoz : Çok fazla tuz tüketimi kemik erimesine yol açmaktadır. Tuzda bulunan sodyum vücudunuzda kalsiyum kullanımını vede emilimini engellemektedir. Engellenen durumlarda, kemik gözünekleri miktarı artırarak kemik kütlesinin azalmasını sağlar.

Böbrek Hastalıkları : Tuzun içerisinde bulunan sodyum, böbrek rahatsızlığı sebebidir. Çok fazla tüketildiğinde böbreklerin zarar görmesine sebep olmaktadır.

Tuzu Azaltmanız için 8 Sebep

Sindirim Sistemi Hastalıkları : Tuz sindirim sistemi içinde çok zararlıdır. Fazla tüketilen tuz, sindirim sistemi hastalığınada neden olmaktadır. Tuz yada tuzlu yiyecekler mide kanserine neden olmaktadır. Aşırı tüketilen tuz, mide ekşimesine yada mide ülserine sebep olmaktadır.

Obezite : Çok aşırı tüketilen tuz sonrası, susuzluk hissi oluşturacağından su yerine şekerli içeceklere yönelteceğinden obezite riskini yükseltmektedir. Yani anlayacağınız gibi dostlar fazla tuz tüketimi obezite olmanızı doğrudan etkilemekte.

Ödem : Belirttiğimiz gibi tuz sodyum içermektedir. İnsan vücudunda nekadar çok tuz bulunursa okadar çok ödem oluşmaktadır. Anlayacağınız gibi tuzu nekadar az tüketirseniz, ödem oluşumunuda okadar azalt seviyeye indireceksiniz.

Tuz Kullanımını Azaltmanız için 8 Neden, sizin için belirttiğimiz gibi sağlıklı yaşam için fazla tuz tüketiminden uzak durmalısınız dostlar. Bilmeniz gerekirki, fazla tuz tüketimi hormonal dengeleri bozmaktadır. Vücut içinde bulunan omuriliğin kireçlenmesine neden olmakla birlikte, iştah açıcılığı yönünde fazla kilo almanızı sağlamaktadır. Buda sizin acınızdan sağlığınızı kaybetmiş olmanızdır. Sağlıklı yaşamanız için tuz tüketimini oldukça az seviyede tutmanız sizin için daha iyi olacaktır. Kafanıza takılan soruları bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Eğerki sizde bu bilgilerden arkadaşlarınızın haberi olmasını istiyorsanız onlarla paylaşmayı unutmayın.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Aklınız Bile Almayacak Ülkelerdeki ilginç 24 Yasak! Çok Farklı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed