Ter Kokusunun Nedenleri?

Ter Kokusunun Nedenleri? Ter Kokusuna Neden Olan Hastalıklar, bir çok insanın sorunu olarak bilinen ter kokusu nedenleri vede ter kokusu nasıl giderilir…

Ter Kokusunun Nedenleri? Ter Kokusuna Neden Olan Hastalıklar

Ter Kokusunun Nedenleri
Sayfa İçeriği: Ter Kokusunun Nedenleri, Ter Kokusuna Neden Olan Hastalıklar, Ter Kokusu Neden Olur, Ter Kokusu Nedenleri, Bayanlarda Ter Kokusu Nedenleri, Ter Kokusu Nasıl Geçer, Ter Kokusu Nasıl Önlenir, Kıyafetteki Ter Kokusu Nasıl Giderilir, Ter Kokusu Nasıl Giderilir

TER KOKUSU HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Kadınlar vede Erkekler, günlük hayatlarında çokça terlemekteler. Ter kokusunun nedenlerini araştıran insanlar, ter neden kokar? Ter kokusu nasıl giderilir gibi soruların cevaplarını aramaktalar. Sizler için hazırladığımız ter kokusu nedenlerini sayfamız da bulabilirsiniz.

Ter kokusuna yol açan bir çok faktör bulunmaktadır. Ter kokusu bazı hastalıkları da beraberinde getirmektedir. Peki ter kokusu hangi hastalıkların belirtisidir? Vücut içinden atılan bakterilerin, çıkması sonuçu ter kokusu oluşmaktadır. Vücudunuzun susuz kalması durumunda yani dehidratasyon, terin kötü kokmasının sebeplerindendir. Giyindiğiniz kumaşlar, parfümler, stres, yediğiniz yemekler bile ter kokusu yapabilmekte.

TER KOKUSU NEDEN OLUR?

Ter kokusunun önde gelen sorunlarından ise, stres’dir. Stres, terin kokmasında en büyük faktörler arasında yer almaktadır. Stres, giren insanın tüm vücudu terlemeye başlamaktadır. Stres, terleyen insanın vücudu, kortizol hormonu salgılamakta, bakteriler ise kıyafetler ile karışarak terin kötü kokmasına neden olur. Pamuk, sentetik kumaş teri emmez. Eğerki siz de çok terleyen yapıya sahipseniz. rayon yada polyester gibi çok terleten vede kötü kokmanıza sebep olacak kumaşları giymemeye özen gösterin.

Kullandığınız parfümlerde kötü kokuya neden olmakta. Antibakteriyel özelliklere sahip olamayan parfümler bulunmakta, koltuk altına sıktığınız da ise terle karışıp, bakteriler koltuk altı kokusuna sebep olabilmektedir. Buda vücudunuz üzerinde çoğalma yapmaktadır. İlaçlarında yan etkileri ter kokusunu oluşturmaktadır. İlaçların içinde bulunan kimyasallar kokudan sorumludur.

Vücut için dengeli vede beslenmede yetersiz iseniz, ter kokmasına maruz kalabilirsiniz. Vitamin eksikliği’de ter kokusunun başlıca nedenlerindendir. Magnezyum eksikliği vücudunuzda, koltuk altı ile terde kötü kokuya sebep olabilmekte. Düşük karbonhidratlı beslenmede ter kokusu yapabilmekte. Terdeki kötü kokuyu engellemek için diyetinize az daha karbonhidratlı yiyecekler eklemelisiniz.

Tatlı alışkanlığınız varsa, azalmanız da fayda var. Çünkü ter kokusu üzerinde büyük etkisi bulunmaktadır. Şekeri fazla kullanmak, şekeri alkole dönüştüren mayaların saysını arttırmaktadır. Bu sebeple de koltuk altın da kötü kokulara sebep olmaktadır. Baharatlı gıdalar da ter kokusu yapmakta.

Ter Kokusunun Nedenleri, Ter kokusu, genellikle kişilerde bakterilerin ortaya çıkması ile çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Her kişi terlemekte vede ter kokusu oluşmakta. Sizin için hazırladığımız ter kokusunun nedenleri yazımızda ter kokusunun nedenleri hakkında bilgi alabilirsiniz eğerki sormak istedikleriniz varsa yorum bölümünden yazabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Xiaomi Mi 8 Özellikleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed