Tarhun Otunun Faydaları Nelerdir?

Tarhun Otunun Faydaları Nelerdir? Tarhun Otu Neye İyi Gelir? Tarhun otu nerede yetişir? Hakkında bilinmesi gereken bazı bilgileri yazımız da hazırladık.

Tarhun Otunun Faydaları Nelerdir? Tarhun Otu Neye İyi Gelir?

Tarhun Otunun Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Tarhun Otunun Faydaları Nelerdir

Keskin tadı olan tarhun otunun, hoş kokusu bulunmaktadır. Yemekler de kullanılan bu ot, A vitamini bakımından da oldukça zengindir. Yazımızın içeriğin de siz değerli dostlarımız için hazırladığımız tarhun otu nedir? ve tarhun otu nerede yetişir? Sorularını derledik. Sizde yazımızın devamına giderek, tarhun otunun faydaları ve tarhun otu neye iyi gelir? Öğrenebilirsiniz. Peki Tarhun otunun faydaları nelerdir?

Tarhun otu, papatya ailesinden gelmektedir. Sibirya toprakların da yetişen tarhun otunun bir çok faydası bulunmaktadır. İnce uzun yaprakları bulunan tarhun otu, sarı vede yeşil renklidir. Hoş vede çok keskin kokusu bulunmaktadır. Artemisia dracunculus olarak bilim literatüründe geçmektedir. Yıllar önceye dayanan bir ot türüdür. 120/150 cm civarında uzayan bu ot, Avrupa toprakları kültür otu olarak yetiştirilmektedir. Türkiye’de yetişme alanları, Bayburt, Erzurum, Şanlıurfa vede Gaziantep’dır. Farklı isimlerle de bilinen bu ot, yeşil altın, dargun vede ejder otu olarak geçmektedir. Yazımızın içeriğin de siz değerli dostlarımız için tarhun otunun faydalarını ayrıntılı olarak düzenledik.

Tarhun Otu Neye İyi Gelir?

Tarhun Otunun Faydaları

Tarhun otu, oldukça hoş kokuya sahiptir. Ağız kokusunu da önlemektedir. Ağız içindeki enfeksiyonlara da iyi gelen bu ot, çay olarak tüketildiğinde diş yüzeyini temizlemektedir. Tarhun otu tükürük bezlerinin daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Diş eti iltihabının önüne geçmektedir.

Aylık olarak kadınların geçirdiği regl döngüsündeki sancılara da iyi gelmektedir. Kasıklarda vede vücutta yaşanan ağrılara da iyi gelmektedir.

Ruhsal hastalıklar da tarhun otu kurusundan elde edilen çay fayda göstermektedir. Yoğun iş temposu sonrası vücut yorgunluğunu vede stresi azaltmaktadır. Sinir sisteminin işlevselliğini de korumaktadır.

Lahana vede kekik gibi güçlü ödem söktürücü olan tarhun otu, vücuttaki tüm iltihabı kısa zaman da atmaktadır. Vücuttaki fazla tuzu da atmaya destek olmaktadır.

Tarhun Otu Nedir
Tarhun Otu Nedir

Yemeklerden sonra sık sık yaşanan gaz sıkışması yaşayanlar içinde ideal besindir. Tarhun otu hazmı kolaylaştırarak karın şişkinliğini veya sertliğini engeller.

Tarhun otu sindirim sistemindeki salgılanmayı hızlandırarak gıdaların hızla işlenmesini sağlamaktadır. Böylelikle mide vede bağırsak ağrılarını azaltmaktadır. İştah kaybı olanların iştahını açmaktadır. Kilo almak isteyenler için güçlü doğal ilaç olarak bilinmektedir.

Özellikle de kadınların yaşadığı idrar enfeksiyonu hastalığına iyi gelmektedir. İdrar söktürerek mesane de idrar birikmesini önlemektedir. Böylelikle kum vede taş rahatsızlıklarının yaşanmasının önüne geçmektedir.

Tarhun Otunun Faydaları Nelerdir, tarhun otu aşırı tüketildiğinde sindirime olan faydası zarara dönüşebilmektedir. Tarhun otu fazla tüketildiğinde ishale yol açarak vücudun hızla su kaybına neden olmaktadır. Emziren vede gebe annelerin tüketmemesi söylenmektedir. Her gıdada olduğu gibi tarhun otunu da doktora danışarak tüketmekte fayda vardır. Sizde bu otu tüketmeden uzman yardımı alarak, tüketebilirsiniz. Eğer sizin de tarhun otunun faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Tarhun otunun faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da tarhun otunun faydaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; LYM Düşüklüğü Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2025 Kardesiz Blog Designed