Su içerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Ne Zaman Su İçilmez? Vücut Susuz Kaldığında Nasıl Etkilenir? Hakkında merak edilen bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Su İçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Ne Zaman Su İçilmez?
Su içerken bazı yapılması gerekenler bulunmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için vücut susuz kaldığında nasıl etkilenir? ve ne zaman su içilmez? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Su içerken nelere dikkat etmeliyiz?
Su içilirken mümkün olduğunca çok soğuk ya da çok sıcak değil de ılık içmeye dikkat edin. Suyu içerken ayakta değil, oturarak için. Suyu içerken yavaş vede sakin içiniz. Suyun ağızda bir süre kalmasına izin verin. Suyu genellikle sabah kalktığınız da, kahvaltıdan önce, öğle vede akşam yemeklerinden 30 dakika önce ile 2 saat sonra, gece yatmadan önceki vakitler su içmenin en ideal zamanıdır. Bu vakitler de su içmek sindirimi kolaylaştırır, daha az kalori alınmasını sağlamakta, mideyi rahatlatır vede vücut ısısını dengelemektedir. Yazımızın devamına giderek nasıl su içmeliyiz ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Ne Zaman Su İçilmez?
Vücut Susuz Kaldığında Nasıl Etkilenir?
Vücut su kıtlığı çektiği zaman, kemiklerdeki suyu kullandığında gut ve atrit gibi romatizmal hastalıklar görülebilir. Vücut su kıtlığında akciğerdeki suyu kullandığında da astım hastalığı rastlanabilir. Vücut su kıtlığı çektiği zaman, pankreasta suyu kullanır ise şeker hastalığı görülebilir. Vücut su kıtlığı çektiği zaman, midedeki suyu kullandığında ülser hastalığı rastlanabilir. Vücut su kıtlığında, kandaki suyu kullandığında yüksek tansiyon hastalığı görülebilir. Vücut su kıtlığı çektiğinde, omurlardaki suyu kullandığında bel vede boyun fıtığı hastalığı görülebilir.
Ne Zaman Su İçilmez?
– Tatlı tükettikten sonra su içilmez, çünkü şekeri yükseltir.
– Acı tükettikten sonra su içilmez, çünkü reflü vede gastrite neden olur.
– Koşup yorulduktan sonra su içilmez, çünkü karaciğer vede dalak büyür.
– Banyodan sonra su içilmez, çünkü organlar yaşlanır.
– Uyku arasında su içilmez, çünkü beyni etkiler.
– Yemek arasında vede hemen sonra su içilmez, çünkü hazmı zorlaştırır.
– Kustuktan sonra su içilmez, çünkü vebaya neden olur.
– Meyve tükettikten sonra su içilmez, çünkü asit yapar.
Su İçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Su nasıl içilmeli; Su miktarı her insanda değişiklik göstermektedir. Su miktarı her zaman kilo ile ilgilidir. Mesela; Kilo 0,03 – 70 kilo bir birey 2.1 litre su tüketmelidir. Plastik kaplardan vede damacanalardan su içilmemelidir. Güneş de beklemiş plastik su şişelerinden su içilmemelidir. Başka içecekler kesinlikle suyun yerini tutamaz.
Su İçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz, midenin gıdaları sindirme süreçlerini bozabileceği vede hazmedecek gıdaların kalitesini düşüreceğinden yemek tüketirken ve hemen öncesi ile sonrasında su tüketmemeniz de fayda vardır.Yemeklerden yarım saat önce vede yarım saat sonrasına kadar su içmemeye özen gösterin. Eğer ki sizin de su içerken nelere dikkat etmeliyiz, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Su içerken nelere dikkat etmeliyiz, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da su içerken nelere dikkat etmeliyiz yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Gıda Kabuklarının Faydaları Nelerdir?