Sivrisinek Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Sivrisinek Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Sivrisinek Isırığı Alerjisi Belirtileri, Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Hakkında merak edilen bazı bilgiler.

Sivrisinek Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Sivrisinek Isırığı Alerjisi Belirtileri

Sivrisinek Alerjisi Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Sivrisinek Alerjisi Belirtileri Nelerdir

Sivrisineğin ısırması ile birlikte yaydığı proteine karşı vücudun verdiği alerji reaksiyonuna sivrisinek alerjisi denir. Bu alerji, sivrisinek tükürüğündeki proteinlerden kaynaklı yaşanmaktadır. Eğerki bireyin salgılanan tükürükteki proteine alerjisi var ise, kaşıntı şişlik vede iltihap gibi belirtiler meydana gelebilmektedir. Sivrisinek ısırığına maruz kalan ve vücudu reaksiyon gösteren bireylerin bazı yöntemlere başvurmaları gerekmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz sivrisinek ısırığı alerjisi belirtileri ve sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Sivrisinek alerjisi belirtileri nelerdir?

Sivrisinek alerjisi, skeeter sendromu olarakta bilinmektedir. Proteinlere karşı meydana gelen tepkimeler sonucunda meydana gelmektedir. Sivrisineğin proboscis olarak isimlendirilen iğneye benzer ağzı cildi delmektedir. Daha sonra kan emerek kan dolaşımına karışan tükürük salgılanmaktadır. Tükürükteki polipeptitlere alerjisi olan kişiler yaklaşık olarak 8 ila 10 saat sonra belirtileri görmeye başlamaktadır. Sivrisinek alerjisi, küçük ya da büyük sinek ısırıkları ile meydana gelmektedir. Çoğu zaman sivrisinek ısırdıktan dakikalar sonra cilt üzerinde kızarıklık vede şişlik oluşmaktadır. Bu sırada pembe ya da kırmızı renkte kabarıklar görülür vede kaşıntılı olmaktadır. Kabarık oluşumu ertesi gün daha sert hale gelir vede rengi koyu kırmızıya dönmektedir. Şişlik, kaşıntı vede kızarıklık gibi hafif semptomların genellikle 3 vede 10 gün arasında geçmesi beklenmektedir. Yalnız ciddi sivrisinek ısırığı alerjisi belirtileri eşlik ediyor ise, acil müdahale ile yaşanan reaksiyonların etkisi azaltılmaktadır.

Ç:ocuklarda sivrisinek alerjisi, sivrisineğin ısırmasından sonra zamanla duyarsızlaşma meydana gelmektedir. Bu neden ile yetişkinler çocuklara göre daha az semptom göstermektedir. Bağışıklık sistemi henüz güçlü olmayan çocuklar, sivrisinek ısırıklarına karşı savunmasız olmaktadır. Buna bağlı olarak sistemik alerjik reaksiyonlar ya da su toplama gibi semptomlar meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda yetişkinlere göre ciltleri daha hassas olduğundan, daha çok reaksiyon gösterebilirler. Genelde ısırık bölgesinde şişlik ve kırmızı renkte alan görülmektedir. Kaşıntının da eşlik ettiği yerel reaksiyonlar çoğunluk ile kendiliğinden geçmektedir. Yapılan teşhis yöntemlerine göre, uygun tedavi yöntemleri ile sivrisinek alerjisi belirtileri kontrol altına alınaiblmektedir. Ebeveynlerinin önleyici yöntemlere başvurmaları tavsiye edilmektedir. Sivrisineklerin olduğu alandan uzaklaşmak ve pencerelere sineklik takılarak çocukların korunması gerekmektedir. Yazımızın devamına giderek sivrisinek alerjisi, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntıl olarak ulaşabilirsiniz.

Sivrisinek Isırığı Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Sivrisinek Isırığı Alerjisi Belirtileri

Isırık bölgesinde ya da çevresinde kurdeşen,
Lezyonlar,
Kaşıntı,
Ateş,
Ciltte açık ya da koyu renkli kızarıklıklar,
Kabarcıklar,
Ağrı,
Cilt üzerinde geniş şişlik alanları.

Sivrisinek ısırığı bir çok alerjik reaksiyon ile kendini göstermektedir. Bazı semptomlar ciddi olduğından acil müdahale yapılması oldukça önemlidir. Semptomların yanı sıra, daha ciddi belirtiler de oluşabilmektedir. Mesela; bulantı, ateş ya da kusma, ışık hassasiyeti, baş ağrısı ve yorgunluk gibi durumlar görülüyor ise mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır. Bu belirtiler bağışıklık sistemine zarar veren belirtilerdir ve zamanında kontorl altına alınmasıda oldukça önemlidir.

Sivrisinek alerjisini anlamak için, ısırık sonrasında cilt üzerinde oluşan değişikler ile ortaya çıkmaktadır. Eğerki deri üzerinde şiddetli kaşıntı vede kabarcık oluşumu var ise, bu en önemli belirti olarak anlaşılabilir. Daha sonraki gün içinde kabarcık sayısı artar vede su toplamaya başlar. Geçmeyen vede şiddetli kaşıntı da alerjinin en önemli belirtileri olarak görülmektedir. Cilt üzerinde ısırık bölgesindeki kaşıntılara döküntüler de eşlik edebilmektedir. Bazı bireylerde görülen büyük lokal reaksiyonlar bulantı, ateş ya da kusmaya neden olmaktadır. Hem cilt, hem de vücudun gösterdiği tepkiler ile sivrisinek alerjisi anlaşılabilmektedir.

Sivrisinek Alerjisi Nasıl Önlenir
Sivrisinek Alerjisi Nasıl Önlenir

Sivrisinek alerjisinde büyük lokal reaksiyonlar görülüyor ise, tıbbi yardım alınmalıdır. Belirtileri göz önünde bulunduran vede hasta kişinin öyküsünü dinleyen hekim alerji testi isteyebilmektedir. Çıkan sonuçlara vede fiziksel semptomlara göre teşhis konulmaktadır. Daha sonra alerjinin geçmesi adına bazı tedavi yöntemlerini uygulamaktadır. Kaşıntı vede şişlik belirtilerinin hafifletilmesi adına antihistaminik ilaçlar verilmektedir. Topikal kaşıntı önleyici krem ya da losyon da alerjinin kontrol altına alınmasını sağlamaktadır. Normal reaksiyonların görülmesi durumunda hidrokortizonlu krem kaşıntının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Sivrisinek alerjisinin geçmesi adına en çok kullanılan yöntemlerden biri de, buz uygulamasıdır. Isırık bölgesine soğuk kompres uygulandığında kaşıntı vede şişliğin azalması mümkün olmaktadır. Ciddi vakalarda hekim epinefrin oto-enjektörü reçete ederek tedavi sağlanabilmektedir.

Sivrisinek Isırığı Alerjisine Ne İyi Gelir?>

Alove vera jelini sivrisinek ısığı bölgesine sürmek kısa süre içinde kaşıntıyı hafifletmektedir.
Yulafı az bir su ile lapa haline getirip, kaşınan yere sürmek belirtiyi azaltabilmektedir.
Sivrisinek ısırığı bölgesini kaşımaktan kaçınmak oldukça önemlidir.
Daha güçlü reaksiyonlar için, hekim onayı ile antihistaminik ilaçlar kullanılabilir.
10 dakika basınç uygulayarak cilt üzerindeki belirtiler kontrol alına alınabilmektedir.
Kaşıntılı bölgeye 30 saniye boyunca buz küpü ile masaj yapmak iyi gelebilmektedir.
Karbonat vede su karışımı ile uyguanan macun ile ısırık bölgesi temizlenebilmektedir.
Antihistaminik krem ya da kortikosteroid krem sürerek kaşıntıyı azaltabilirsiniz.

Sivrisinek ısırığı alerjisine iyi gelen bir kaç yöntemler bulunmaktadır. Bir kaç gün kendiliğinden geçmesi beklenen belirtiler, bazı durumlarda daha uzun sürebilmektedir. Sivrisinek alerjisi vakalarında rastlanan kabarıklık vede kaşıntı gibi semptomların etkilerini azaltmak mümkündür. Sivrisinek ısırığı alerjisi belirtileri için, evde uygulanabilecek yöntemleri uygulayabilirsiniz. Krem başta olmak üzere, diğer macun karışımları ya da bitkisel çözümler kaşıntıyı giderebilmektedir. Yalnız bunlara rağmen uzun süren belirtiler söz konusu ise tıbbi müdahaleler ile kontrol altına alınması gerekmektedir.

Sivrisinek Alerjisi Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de sivrisinek alerjisi belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sivrisinek alerjisi belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı sivrisinek alerjisi belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Göz Kapağında Kasılma Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed