Sistit Neden Olur?

Sistit Neden Olur? Sistit Belirtileri Nelerdir? Sistit Nasıl Tedavi Edilir? Sistit nedenleri ile alakalı bilmeniz gereken bazı bilgileri hazırladık.

Sistit Neden Olur? Sistit Belirtileri Nelerdir? Sistit Nasıl Tedavi Edilir?

Sistit Neden Olur
Sayfa İçeriği: Sistit Neden Olur, Sistit Belirtileri Nelerdir? Sistit Nasıl Tedavi Edilir, Sistit Belirtileri Nelerdir, Sistit Nasıl Tedavi Edilir, Sistit Tedavisi, Sistit Nedir, Sistit Nedenleri Nelerdir, Sistit Nasıl Anlaşılır, Sistit Kimlerde Görülür, Sistit Tedavi Yöntemleri, Sistit Önleyen Besinler

Sistit neden olur ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri ayrıntılı olarak siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Sistit nasıl tedavi edilir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Sistit nasıl tedavi edilir? ve sistit nedir? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki sistit neden olur? Detayları ile yazımızda paylaştık.

Sistit rahatsızlığı idrar kesesinin koli basil bakterisi nedeni ile iltihaplanmasıyla ortaya çıkar. Bu çıkan iltihaplanma zamanın da müdahale edilmediğin de ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Özellikle de mesane vede böbreklere zarar veren ağrılı idrara neden vermektedir. Bakteri nedeni ile yaşandığından antibiyotikle tedavi edilmektedir. Bu hastalık kadınlarda sıklıkla yaşanmaktadır. Kalın bağırsakta yer alan koli basili bakteriler bazı faktörlerden dolayı idrar kesesine geçmektedir. İlk zamanlarda ciddi hastalık olmasa da zamanında tedavi edilmelidir. Hastalık kronik hal alabilen hastalıktır o yüzden bu hastalığı yaşayan kişi tekrar yaşama ihtimali oldukça yüksektir. Sistit hastalığı ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

SİSTİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

SİSTİT NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Bulanık idrar renginin yanı sıra, idrar da kötü koku olmaktadır.
Aşırı idrara çıkılır veya hiç çıkılmaz.
Kasık vede göbek altında adet sancısı gibi şiddetli ağrılar görülmesi.
Mide bulantısı, baş ağrısı vede iştahsızlık gibi durumlar da olabilir.
İdrar yapmada zorlanma akabinde ağrı vede yanma görülür.
Depresyon, yorgunluk vede uyku halinde artış görülmektedir.
İdrarda yüksek olmamasına rağmen nadiren de görülen kanamaya rastlanması.

SİSTİT TEDAVİSİ

Enfeksiyonlu vede iltihaplı hastalık olduğu için genellik ile antibiyotik tedavi yapılmaktadır. Uzman hekimler öncelikle idrar vede kan tahlilleri yaparak bakterilerin yayılma hızına bakmaktadır. Bakteriler ilk seviyelerde iken mesane vede böbreklere zarar vermez yalnız ilerleyen sistiti böbreklerin iflasına kadar gidebilmektedir. Bu sebeple öncelikle enfeksiyon atılmaya çalışılır. Uzman doktorlar sadece ilaç ile değil yaşamsal alışkanlıkların da tedavi sürecinde değişmesini tavsiye etmektedir. Genellikle su tüketiminin arttırılması gerekiğini söyleyen doktorlar aynı zamanda güçlü antioksidan olan nar, domates vede brokoli gibi gıdaların sularının tüketilmesi gerektiğini önermektedir.

SİSTİT NEDENLERİ NELERDİR?

Doğru tuvalet yapılmaması.
Kimyasal oranı yüksek olan kozmetik ürünlerinin kullanımı.
Toplu alanlardaki kirlilik.
Yanlış tuvalet temizliği.
Vücutta yüksek miktarda şeker olması.
Ağır kullanılan ilaçlarla kalın bağırsakta bulunan bakterilerin vücut içinde hareketlenmesi gibi nedenler sistit hastalığını göstermektedir.

Sistit Neden Olur, yazımız da hazırladığımız sistit belirtileri ve nedenlerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki sistit neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Sistit neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızın da sayfamızdan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Fucidin Krem Nasıl Kullanılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed