Sindaktili Belirtileri Nelerdir?

Sindaktili Belirtileri Nelerdir? Sindaktili Neden Olur? Sindaktili kimlerde görülür? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımız da derledik.

Sindaktili Belirtileri Nelerdir? Sindaktili Neden Olur?

Sindaktili Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Sindaktili Belirtileri Nelerdir, Sindaktili Neden Olur, Sindaktili Nedenleri Nelerdir, Sindaktili Nedir, Sindaktili Kimlerde Görülür, Sindaktili Nasıl Tedavi Edilir, Sindaktili Nasıl Teşhis Edilir, Sindaktili Ameliyatı, Sindaktili Komplikasyonları

Sindaktili belirtileri nelerdir, ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da ayrıntılı olarak hazırladık. Sindaktili neden olur? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilir vede ulaşabilirsiniz. Sindaktili kimlerde görülür? ve Sindaktili nedir? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Peki sindaktili belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımız da paylaştık.

İki ya da daha çok parmağın birbirine yapışık olmasına sindaktili denir. Hamilelik dönemin de el vede ayaklar ilk oluştuğu için bütün parmaklar birbirine yapışık olmaktadır. Hamileliğin ilerleyen dönemlerin de ise parmak aralarındaki doku bağlantılarının gerilemesi ile parmaklar birbirinden ayrılmaktadır. Gelişimin ise bu dönemde oluşacak aksaklıklar nedeni ile parmakların ayrılmasını engelleyerek sindaktili oluşmasına neden olmaktadır. Sindaktili belirtileri ile ilgili daha fazla bilgilere yazımızın devamına giderek bulabilirsiniz.

SİNDAKTİLİ NEDENLERİ NELERDİR?

SİNDAKTİLİ NEDİR?

Sindaktili hastalığı oldukça günümüz de yaygın olarak görülmektedir. kafkasların diğerlerine göre sindaktili olma ihtimali daha yüksektir. Sindaktilinin kök nedeni henüz bilinmemektir. Bu hastalık parmakların birbirinden ayrıldığı hamileliğin altıncı ya da yedinci haftasın da, parmakların birbirinden ayrılmadığı vede kaynaşmalarına neden olan bir çeşit anormallik ile ortaya çıkmaktadır. Bu hastalık doğumda oldukça belirgin kusurdur. Yalnız doğum öncesi ultrason ile de tespit edilmektedir. Ebeveyn geçmişi olan aileler için bu durum faydalıdır. Teşhiş için bu hastalık kalıtsal hasar olmaktadır. Uzman hekim tedavi planını formüle etmek vede çocuğun en iyi şekilde nasıl tedavi edileceğini belirlemek için etkilenen parmakların iç yapılarına bakmaktadır. Bunun için de röntgen ya da MR taraması şeklin de ayrıntılı radyolojik çalışmalar yapmaktadır.

Tedavisi ise iki parmağı birbirine bağlayan dokumayı serbest bırakmaktan geçmektedir. Parmaklar biribine bağlanmış, kemik veya kıkırdak içermeyen yumuşak doku kanadı ile birleştirilmiş ise en kolayıdır. Bu işlem en iyi sonuca ulaşması için çocuğun bir yaşında olduğu dönemde yapılmaktadır. Sindaktili hastalığı için yapılan cerrahi tedaviye, derinin Z harfi şeklinde cildin doğaçlama bir şekilde bölündüğü Z-plasti ismi verilmektedir. Kısa süre sonra ameliyat sonrası komplikasyonları engellemek için parmağın sadece bir tarafı ayrılmaktadır. Bazı durumlar da ise iyi sonuçlar için birden fazla prosedür uygun görülür. Bu ameliyatta nadiren bazı komplikasyonlar oluşabilmektedir. Meydana gelebilecek bazı komplikasyonlar aşağıda sıraladığımız gibidir.

Tırnak plaka deformesi.
Sindaktilinin nüksü.
Yaralanma.
Etkilenen parmağa yetersiz kan temini.

Sindaktili Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız sindaktili belirtileri ve nedenlerini bulabilirsiniz. Sizin de eğer ki sindaktili belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sindaktili belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sindaktili belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Calgel Jel Nasıl Kullanılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed