Şeker Hastalığı Belirtileri Nedir? Şeker Hastalığı Nasıl Anlaşılır? Şeker hastalığı, bir çok insanın sorunu olarak bilinen rahatsızlıktır.
Şeker Hastalığı Belirtileri Nedir? Şeker Hastalığı Nasıl Anlaşılır?
ŞEKER HASTALIĞI NEDEN OLUR?
Şeker hastalığı, bir çok insanın sorunu olarka bilinen rahatsızlıktır. Peki şeker hastalığı nasıl anlaşılır? Salgılanan insülin pankreas, kanda ki şeker hücrelere geçmesi ile kilit rol oynayan bir hormon. Yazımız da siz değerli kullanıcılarımız için hazırladığımız şeker hastalığı belirtileri nedir, şeker hastalığı nedir, şeker hastalığı nasıl anlaşılır hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz.
Kanda olmayan insülin hormonu şeker hastalığını ortaya çıkarmaktadır. Kan şekerinin yükselmesi belirtisi ile kısa yada uzun dönemde ciddi olumsuz sonuçlara sebep oluşturan kronik hastalıktır. Siz de eğerki şeker hastalığınız olduğunu anlamak için, sabahları aç karnıza kan şekerinizi ölçtüğünüz de 126 mg/dl geçmesiyle anlayabilirsiniz. Diğer ismi ile diyabet, insülin hormonunun yetersiz olarak salgılanması durumunda, hücreler kandaki şekeri alamazlar vede enerji için kullanamazlar. Buda şekerin kanda birikmesi vede kan şekeri düzeyleri yükselmesine ve şeker hastalığını ortaya çıkarmasıdır.
ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİLERİ
Gıdaların vücudumuz için gerekli enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Gıdaları tükettikten sonra, yiyeceklerde bağırsakta parçalanıp ufak şeker parçacıklarına dönüşmekte vede bağırsak tarafından ise emilerek kan akımı yoluyla vücuda dağılmakta. Vücudumuzun enerji ihtiyacının karşılanması için kan şekerinin, karaciğer, kas, yağ vede beyin gibi dokulara hatta tüm organların hücrelerine ulaşması gerekmektedir. Kanda bulunan şekerin ise hücrelere dağılması insülin hormonu ile gerçekleşmektedir. Eğerki insülin hormonu kanda çeşitli sebeplerden dolayı hücrelerde emilemiyorsa vede etki göstermiyorsa kandaki şekerde hücrelere ulaşamadığından birikme yaparak kan şekerimiz yükselmeye başlamaktadır. Bu sebeple de şeker hastalığı meydana gelmektedir.
– Ağız kuruluğu.
– Sık idrara çıkmak.
– Baş ağrısı.
– Çok susamak.
– Koltuk altı ile kasıkta koyu renk cilt lekeleri.
– Açıklanamayan kilo kaybı yaşamak.
– Yemek yedikten sonra gün içinde çok acıkmak.
– Sık sık iltihabik hastalıklar geçirmek.
– Gece birden fazla kez idrara çıkma.
– Aşırı tatlı yeme isteği.
– Sinirlikik, çabuk kızma.
– Ellerde vede ayaklarda uyuşma, karıncalanma.
– Yemekten sonra uyku basması.
– Bulanık görme.
– Horlama.
– Vajinada kaşıntı yaşama.
– İştahsızlık yada iştahın çok açılması.
– İnatçı enfeksiyonlar
– Konstrasyonun düşük olması.
– Bacağa kram girmesi.
– Sabahları uyanmakta güçlük çekme.
– Yorgunluk, halsizlik.
– Genital bölgede mantar enfesiyonu.
– Ciltte kuruma vede kaşıntı.
– Cilt yaralarının geç iyileşmesi.
– Periferik nöropati, sinir ucu iltihabı.
– Serleşme problemi.
– Vajinal kuruluk.
– Diş etlerinde şişme, kızarıklık, hassasiyet.
– Saç dökülmesi.
– Ciltte lekeler, yaralar vede çeşitli sorunlar.
ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ÇEŞİTLERİ
Şeker hastalığın bir çok çeşiti bulunmaktadır. Diyabet hastalığı çeşitleri peki nelerdir, çocukluk çağı diyabeti ve erişkin çağı diyabeti olarak tıp 1, tıp 2 diabetes mellitus olarak. Gebeliğe bağlı diabetes mellitus, bozulmuş glukoz toleransı, diğer diabetes mellitus tipleri, ilaçlara vede pankreas haslığına bağlı olarak diyabet çeşitleridir. Şeker hastalığının nasıl teşhiş edileceği konusunda uzman hekiminizin muayene etmesi ile damardan kan alınmaktadır. Kan şekeri ölçümleri ile de test sonucu teşhis konulabilmekte. Açlık kan şekeri eğerki 126 mg/dL üzerinde ise günün herhangi bir saatinde ölçülen kan şekeriniz 200 mg/dL üzerine çıkmışsa tabi 2 ölçüm yapmanız gerekmekte. Şeker yükleme testinde eğerki ikinci saat değeri 200 mg/dL üzerinde çıkıyorsa şeker hastalığı teşhisi koyulabilmektedir.
Şeker Hastalığı Belirtileri Nedir, hakkında merak ettiklerinizi sayfamız da hazırladık. Sizde şeker hastalı belirtileri nelerdir merak ettiklerinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz. Şeker hastalığı tedavisi için doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmakla birlikte, lif bakımından da zengin gıdalar vede meyve sebzeler içeren sağlıklı ve düzenli olarakta egzersiz yapmalısınız. Şunuda bilmeniz gerekir ki, günlük beslenmede şekerli yiyeceklerin vede hayvansal yağların miktarını düşürmeniz önemlidir. Sizinde eğerki şeker hastalığı belirtileri nedir yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Cahil İnsanların En Belirgin Özellikleri