Sedasyon Olmak Ne Demek?

Sedasyon Olmak Ne Demek? Sedasyon Tekniği Nedir? Sedasyon etkisi nedir? Hakkında merak ettiğiniz, tüm soruları yazımızın içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Sedasyon Olmak Ne Demek? Sedasyon Tekniği Nedir?

Sedasyon Olmak Ne Demek
Sayfa İçeriği: Sedasyon Olmak Ne Demek

Sedasyon, damar yolundan verilen ilaçlar ile oluşturulan, hastanın solunum vede yutkunma gibi yaşamsal refleksleri korunarak, derinliği ise kontrollü olarak ayarlanabilen uyku haline denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için sedasyon etkisi nedir? vede sedasyon tekniği nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Sedasyon olmak ne demek?

Anestezi uzman hekimlerinin hastaya, damar içi ilaçlar vermesi ile uygulanan sedasyon, kontrollü bir yarı uyur haline denir. Diş hekimliğin de korkulu, endişeli hastalar da, zihinsel engelli çocuk vede yetişkin hastalar da bu teknik sıklıkla tercih edilmektedir. Bu teknik kesinlikle hem yetişkinler de, hem de çocuklar da son derece güvenlidir. Şuana kadar belirlenen, hiç bir yan etkisi bulunmadı. Bu teknik yetişkinler de damar içi uygulanmaktadır. Belirli prosedürler anında rahatsızlık, kaygı vede ağrıyı azaltmaya destek vermek amacı ile, yatıştırıcı ilaçların kullanılmasıdır. Bu teknik, bazı durumlar da, ağız yolu ile alınan ilaçlar ile, bazı durumlar da ise enjeksiyon yolu ile verilen anestezik ilaçlarla gerçekleşmektedir. Yazımızın devamına giderek sedasyonun avantajları ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sedasyon Tekniği Nedir?

Sedasyon Etkisi Nedir?

Sedasyon, genellikle diş hekimliğin de tercih edilmektedir. Özellikle de çok sayıda çürüğe sahip olan çocuk hastalar da, diş hekimi koltuğunda uzun süren işlemler, çocuk hastalar da stresli olmaktadır. Bu durum ise tedaviyi bırakmaya neden olmaktadır. Endişeli olan küçük çocukların, bu tedaviler sırasında, ani hareketleri ya da lokal anesteziden korkmaları nedeni ile işlemler istenilen rahatlık da uygulanamamakta vede hem çocuk, hem doktor için tedavi de zorlaşmaktadır. Eğer bu tarz durumlar da, çocuk hastanın bilinçli olarak tedavisi yapılamıyorsa sedasyon ile tedavileri yapılabilmektedir. Sedasyon tekniğini, çocuk hastalara uygular iken, pedodontistlerin anestezi uzmanı ile birlik de donanımlı merkezler de, bu tedavileri uygulaması lazım. Genel anesteziden farklı olarak sedasyon da hasta solunumu, makineye bağlı olmadan, normal şekilde devam eder. Bu nedenle de, sedasyonun nerede ise hiç riski yoktur. Sadece kalp rahatsızlığı gibi, bazı sağlık sorunları yaşayan hastalardan tetkikler istenerek, uygun olması durumun da işlem yapılmaktadır.

Sedasyon tekniğinin uygulanışı, hastanın tedaviden önce aç olması lazım. Anestezi uzmanı tarafından damar yolu açılan hastaya, ilaç verilerek uyku hali sağlanmaktadır. İşlem sonuna doğru, ilaç kesilmekte ve hastanın uyanması sağlanmaktadır. Tedavisi biten hastanın, ilaç kesildikten sonra uyanması da, oldukça kısa sürede olmaktadır. Kendine gelen hasta yaklaşık olarak 30 dakika sonra taburcu olabilir. Sedasyon tekniği uygulanan hasta, işlemin hiç bir aşamasını hatırlamaz. İşlemler sırasın da ağrı da hissetmez. Özellik ile çok sayıda çürüğü olan, çocuk hastaların tedavisi aynı seans da biter. Bu teknik sayesin de hastanın psikolojisi de etkilenmez. Çocuk hastalar bu işlemi, acısız atlattığı için daha sonraki diş hekimi kontrollerine daha rahat devam etmektedir.

Sedasyon Tekniği Zararlı Mı?

Sedasyon tekniği anestezi uzmanı tarafından, ameliyathane ortamında uygulanmaktadır. Sabit ücret dışında, fiyatlandırma yapılacak diş sayısına vede işleme göre farklılık göstermektedir. Sedasyon tekniği ile diş tedavisi yaptırmanın en büyük avantajlarından biri de, tek seferde bir çok dişin tedavisinin bitirilebilmesidir. Genellik ile tek sefer de, tüm dişlerin tedavisi yapılabilmek ile birlikte, tedavi öncesi yapılacak işlemler belirlenerek hastalarla, bu konu özel olarak değerlendirilmektedir.

Sedasyon tekniği ile dolgu, diş çekimi, kanal tedavisi, implant ve her türlü diş tedavileri anestezi altın da uygulanabilmektedir. Yalnız yapılacak işlemin türü vede işlem süresine göre hangi anestezi biçiminin hastaya daha uygun olduğu hasta muayenesinden sonra karar verilmektedir.

Sedasyon Olmak Ne Demek, sedasyon tekniği tıbbın bir çok alanın da, rutin de sıklık ile tercih edilmektedir. Gerekli önlemlerin alındığı durumlar da, sedasyon tekniğinden korkmanıza gerek yoktur. Sedasyon tekniği sırasın da zaten hasta solunumu makineye bağlı olmamaktadır. Hasta solunumu normal biçimde devam etmektedir. Sedasyon tekniği işlem sırasın da, anestezi uzmanları ile doktorlar birlikte çalıştıkları için, hastanın oksijenlenmesi vede kalp atım hızı sürekli olarak kontrol altında tutulmaktadır. Eğer ki sizin de sedasyon olmak ne demek, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sedasyon olmak ne demek, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sedasyon tekniği nedir yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Stephanie Matto Kimdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed