Sarılık Belirtileri Nelerdir?

Sarılık Belirtileri Nelerdir? Sarılık Kimlerde Görülür? Sarılık hastalığı ile ilgili tüm merak edilenler vede sarılık nasıl tedavi edilir? öğrenebilirsiniz.

Sarılık Belirtileri Nelerdir? Sarılık Kimlerde Görülür?

Sarılık Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Sarılık Belirtileri Nelerdir, Sarılık Kimlerde Görülür, Sarılık Nedir, Sarılık Nedenleri Nelerdir, Sarılık Nasıl Tedavi Edilir, Sarılık Bulaşıcı Mı, Sarılık Neden Olur, Sarılık Çeşitleri Nelerdir, Hepatit B Nasıl Olur, Hepatit B Belirtileri Nelerdir, Hepatit B Nedenleri Nelerdir

Sarılık belirtileri nelerdir ile ilgili bilmeniz gerekenleri yazımız da mercek altına aldık. Sizin için hazırladığımız yazımız da sarılık kimlerde görülür? hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sarılık hastalığı hakkında tüm merak ettiklerinize sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Peki sarılık nedenleri nelerdir?

Bilim dilinde hepatit b olarak bilinen yalnız, halk arasında sarılık olarak tabir edilen hastalık, karaciğerin vücuttan atması gereken bilirubin isimli bakterinin vücuttan atılmayıp, tam tersine birikmeye başlaması ile göz rengi vede ten sararması ile ortaya çıkmaktadır. Aslında sarılık tam olarak neden meydana geldiği bilinmemekle birlikte, bulaşıcılığı hakkında da kesin bir bilgi olmaması uzmanlar tarafından vurgulanmakta vede bu virüsü taşıyan insanlar ile aynı ortamda bulunulmaması gerektiğini de belirtmektedirler.

SARILIK NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Sarılıkta erken tedavi önemi oldukça büyük iken, hızlı tedavi de oldukça önem taşımaktadır. Sarılık hastalığına neyin, neden olduğunu teşhis edildilten sonra tedavi sürecide ona göre geliştirilmektedir. Uzman hekimler öncelik ile karaciğerin vede kanın fazla bakteri vede toksinlerden arındırılması için ilaç tedavisi uygulamaktadır. Destek olarak ise beslenme listesi yapılmaktadır. Genellikle antioksidan içeren gıdalardan oluşan beslenme ile vücudun direnci artırılmaya çalışılmaktadır. Steroid bazlı ilaçlar sarılık hastalığın tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ilaçlar ağır olduğu için uzman hekimler diğer organların da, hasar görmemesi için ilaçların vücuttan daha çabuk emilmesini sağlamak için su tüketimini artırmayı da hastaya önermektedir.

SARILIK BELİRTİLERİ

Sarılık hastalığı kan testi ile teşhis edilmekte vede kuluçka kısmında, karın üst bölgesinde şiddetli şekilde ağrı vede onu takip eden kusma ile mide bulantısı görülmektedir. Aynı zamanda, iştahsızlık, yorgunluk, deri vede göz rengi sarılaşması, idrar rengi koyu sarı olması gibi durumlar gözlemlenebilmektedir. B, C vede D virüsleri ile oluşan bulaşıcı sarılıklar, kronikleşebilmekte vede A, E virüsü bulunanlar ise tedavi edilebilmekte vede kronikleşmezler.

A, B, C, D, E vede G hafleri ile bilinen sarılık hastalığının her hafte farklı gelişme süreci bulunmaktadır. Karaciğerin iltihaplanmasının şiddeti yükseldikce, bu hastalığın riski de artmaktadır. Bir çok hastada belirtiler kendini tam anlamı ile göstermediği için vede hastalık ileri boyutta gibi görünmediği için ise bu kişiler sarılık olduğunu anlamazlar.

Hepatit B virüsü ise diğer virüslere nadiren daha yaygın görülmektedir. Nedeni ise, sinsi vede kronikleşerek ilerlemesinden dolayıdır. Hepatik B geçiren kişi karaciğerde çok ciddi kalıcı hasarlar meydana gelmektedir. Eğerki erken tedavi edilmediğin de ise, siroz vede karaciğer kanserine bile neden olabilmektedir.

Sarılık Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız sarılık hastalığı hakkında nedenleri vede belirtilerini öğrenebilirsiniz. Eğerki sizin de sarılık belirtileri nelerdir, yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Sarılık belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kışın Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed