Şarbon Hastalığı Nasıl Bulaşıyor?

Şarbon Hastalığı Nasıl Bulaşıyor? Şarbon Hastalığı Tipleri Nelerdir? Genellikle bakteriyel bir hastalık olan şarbon hastalığı, ülkemizde de görülmektedir.

Şarbon Hastalığı Nasıl Bulaşıyor? Şarbon Hastalığı Tipleri Nelerdir?

Şarbon Hastalığı Nasıl Bulaşıyor
Sayfa İçeriği: Şarbon Hastalığı Nasıl Bulaşıyor, Şarbon Hastalığı Tipleri Nelerdir, Şarbon Hastalığı Tipleri, Şarbon Hastalığı Belirtileri, Şarbon Hastalığı Nedir, Şarbon Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir, Şarbon Hastalığı Çeşitleri Nelerdir, Şarbon Hastalığı Nasıl Tedavi Yöntemi Uygulanır, Şarbon Hastalığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Şarbon hastalığı nasıl bulaşıyor hakkında merak edilenler vede şarbon hastalığı tipleri nelerdir? ile ilgili insanların merak ettiklerini yazımız da hazırladık. Sizlerde şarbon hastalığı ile ilgili tüm merak ettiklerinizi yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Şarbon nedir? Şarbon hastalığı çeşitleri nelerdir? vede Şarbon hastalığı nasıl tedavi edilmekte? gibi bir çok insanların kafasında soru işaretleri bulunmakta. Sizler için hazırladığımız yazımız da, şarbon hastalığı nasıl bulaşıyor? ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Şarbon hastalığı normalde insanlara temas yolu ile bakteriyel bir hastalık çeşitidir vede ot yiyen hayvanlardan bulaşmaktadır. Zaman zaman ölümcül vakalar doğuran şarbon hastalığo meralarda vede toprakta bulunan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığıdır. Temas yolu ile bulaşabileceği gibi solunum yolu ile de bulaşması durumunda oldukça tehlikesi bulunmaktadır. Basil bir tür bakteri vede şarbonun etkenidir. Şarbon hastalığı insan’dan insana bulaşmaz. Şarbon, baterinin bulunduğu hayvanlar ile temas edilmesi sonuçu yada hayvanın etinin tüketilmesi durumunda bakteri kişinin vücuduna girmektedir. Şarbonun meydana çıkış sebebi henüz bilinmese de laboratuar ortamında oluşturulduğu vede biyolojik silah olarak kullanıldığı düşünülmektedir

ŞARBON HASTALIĞI TİPLERİ

Akciğer şarbonu.
Deri şarbonu.
Bağırsak şarbonu.

ŞARBON HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Şarbon hastalığı tiplerine vede bakterinin buluşma şekline göre değişiklik göstermektedir. Genel de veterinerlerde, hayvancılıkla uğraşanlarda vede hayvan derilerinin kullanıldığı sanayilerde bulaşma riskleri daha çoktur. Biyolojik silah olarakta kullanılan şarbon kişiyi ummadığı bir yerde vede şekilde bulabilmektedir. Deri şarbonu hastalığı virüsün bulaşmasından bir kaç gün sonra belirti göstermekte vede ilk başta sinek ısırığına benzemeyen kabarcıklar ile kendini göstermektedir. Daha sonra ise baloncuk gibi büyüyen kabarcık kara bir leke şekline gelmektedir.

Bağırsak şarbonu hastalığı ise, kusma, bulantı, kanlı kusma vede kanlı dışkı gibi belirtiler göstermektedir. En tehlikelisi olan bağırsak şarbonu ölüm riski %50 oranındadır vede erken teşhis ile tedavi oldukça önem taşımaktadır.

Günümüz de son zamanlarda oldukça çoğalan vede genellikle afrika, asya, güney amerika gibi akdeniz ülkelerinde yaygın olan şarbon hastalığı son yıllar da çoğalma olduğu görülmektedir. Yapılmış açıklamalara göre ülkemiz de 150 şarbon hastası olduğu belirtilmiştir. Bu bakteriler üremesi için oksijene ihtiyaç duyarlar vede yaklaşık 37 derece ısıya gerek duyarlar. Bu sebeple de insan vücudu onların üremeleri için oldukça elverişlidir. %50 ölüm riski taşıyan şarbon hastalığı için aşı uygulaması tedavisi yapılmaktadır. Yapılan aşı ise şarbon hastalığını %90 oranında engellemektedir.

Şarbon Hastalığı Nasıl Bulaşıyor, ile ilgili günümüz de son zamanlar da sıklıkla adı geçen şarbon hastalığı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizde eğerki şarbon hastalığı hakkında merak ettikleriniz varsa yazımızdan bulabilirsiniz. Şarbon hastalığı nasıl bulaşıyor yazımız hakkında sormak istediğiniz soruları bize yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Hamilelikte Görülen Rahatsızlıklara Ne İyi Gelir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed