Peteşi Nedenleri Nelerdir?

Peteşi Nedenleri Nelerdir? Peteşi Nasıl Geçer? Peteşi Nedir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Peteşi Nedenleri Nelerdir? Peteşi Nasıl Geçer? Peteşi Nedir?

Peteşi Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Peteşi Nedenleri Nelerdir

Deri altında görülen iğne ucu büyüklüğün de kanamalara peteşi denir. Travma sonrası da peteşi rastlanabilir. Peteşi tüm yaş grupların da görülebilir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için peteşi nedir? vede peteşi nasıl geçer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Peteşi nedenleri nelerdir?

Peteşi, üzerin de döküntü benzeri görünümdeki cilt hastalığdır. Bazı durumlar da altında ciddi nedenler olmasa da, bu cilt dökünleri şiddetlenebilir vede özel tedavi gerektirebilir. Bu neden ile peteşi meydana geldiğin de uzman hekime görünmeniz de yarar var. Peteşi pıhtılaşma mekanizmasından sorumlu hücreler olan, trombositlerin sayıca azalması veya fonksiyonlarının bozulması sonucu meydana gelebildiği gibi, damar duvarını etkileyen hastalıklarda da rastlanabilir. Ciltte ya da mukoza ile seröz zar da görülen küçük, dairesel vede kabarmamış lekeler ile kendini belli eder. Peteşi, deri altında kanama sonucu meydana gelmektedir. Peteşi, genellik ile endişe verici olabilen döküntü gibi görünmektedir. Lekelerin kendileri cildin altındaki kanamadan dolayı, mor, kırmızı ya da kahverengi olabilen küçük iğne delikleri olmaktadır. Genellik ile dokunulamayacak kadar düz olurlar vede bir kızarıklıktan farklı olarak, basıldığında renk kaybetmezler. Bu herhangi cilt anormalliğinin kızarıklık olup olmadığını anlamanın yararlı yolu olmaktadır. Yazımızın devamına giderek peteşi belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Peteşi Belirtileri Nelerdir?

Peteşi Nedenleri

Dang humması, ebola vede sarı humma gibi viral ateşi hastalıklar, kanın pıhtılaşmasını engelleyerek, deri altında kanamaya neden olabilmekte,
Vaskülit,
Ağırlık kaldırmak ya da doğum yapmak gibi zorlanmaya neden olabilecek yorucu faaliyetler,
Şiddetli kusma ya da öksürükten sonra, özellikle yeni doğan bebeklerde,
Trobosit sayısında azalmaya neden olabilen lösemi ya da kemik iliği sorunları,
Çeşitli otoimmün hastalıklar,
Böcek ısırıklarına alerjik reaksiyonlar,
Güneş yanığı,
Viral vede bakteriyel enfeksiyonlar,
Radyasyon ya da kemoterapi gibi kanser için tıbbi tedaviler,
Normal kan trombosit seviyesinden daha düşük,
Ciltte zarar veren bölgesel yaralanma ya da travma.

Peteşi Belirtileri

Burun kanaması,
Eklem kanaması,
Diş eti kanaması,
Kolayca kanama ya da morarma,
Alışılmadık derece de ağır regl dönemleri,
Derinin altın da rastlanan pıhtılaşmış kan topluluğu.

Peteşi tedavisi genellikle altta yatan nedene bağlı olarak uygulanmaktadır. Bir birey belirli bir ilaca, tepki olarak peteşi yaşar ise almayı bıraktığında peteşi kaybolmaktadır. Neden viral ya da bakteriyel enfeksiyondan dolayı ise, enfeksiyon durduğun da peteşi temizlenmelidir. Uzman hekim peteşi nedenini teşhis edecek vede uygun tedavi yöntemini önerecektir. Peteşi görünümü, altta yatan durumun sonucu değil ise, o zaman dinlenmek, bol sıvı almak vede doktorun önerdiği ağrı kesiciler yardımcı olmaktadır. Siz de vücudunuz da geçmek bilmeyen kanama ya da morarmalar da acil yardım alabilirsiniz.

Peteşi Nedenleri Nelerdir, Peteşinin tek belirtisi noktaların görünümüdür. Bunun ile birlikte genellik ile altta yatan durumun göstergesi olduğu için, birey bunun yanında başka semptomlar da gösterebilir. Eğer ki sizin de peteşi nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Peteşi nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da peteşi belirtileri, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Yazın Çok Terleme Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed