Peptit Ne İşe Yarar?

Peptit Ne işe Yarar? Peptit İçeren Besinler Nelerdir?, Peptit nerede bulunur? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda hazırladık.

Peptit Ne İşe Yarar? Peptit İçeren Besinler Nelerdir?

Peptit Ne işe Yarar
Sayfa İçeriği: Peptit Ne işe Yarar

İki ya da daha fazla amino asitten meydana gelen, proteinden daha küçük bir biçimde yer alan vede vücut tarafından kolay emilerek cilde, kaslara, fayda sağlayan molekküle peptit denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz peptit nerede bulunur? ve peptit içeren besinler nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Peptit ne işe yarar?

Proteinin bir yapı taşı olan peptitler, hızla emilerek cilde vede bağırsaklara kolayca etki edebilmektedir. Kan dolaşımına da hızlıca giren peptitler, insan vücudunda bir çok biyolojik işleve hizmet etmektedir. Endojen vede ekzojen olmak üzere iki tür peptit bulunmaktadır. Peptitler genellik ile bireyin sağlığına bakılarak uzman hekim gözetiminde alınması güvenli olarak kabul edilmektedir. Peptitler doğru oranda vücuda alınmadığında ciddi yan etkileren eden olmaktadır. Hamilelerin, kronik rahatsızlığı bulunanların veya ilaç kullananların dışardan peptit alımı önerilmez. Peptit takviye olarak alındığı durumda bazı olası yan etkileri oluşturabilmektedir.

Vücutta doğal olarak üretilen proteinin küçük parçalarına endojen peptitler denir. Biyolojik işlevde önemli bir role sahip olan endojen peptitler bağışıklık düzenleyici vede hormon dengeleyici etkisi bulunmaktadır. Vücuda dışardan besin veya takviye ile alınan peptit türü olan ekzojen peptitler, cilt bakım ürünlerinde de karşımıza çıkmaktadır. Bu peptit türü ciltteki kolajen üretiminin artmasını sağlayarak yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Yazımızın devamına giderek peptit içeren besinler ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Peptit Nerede Bulunur?

Peptit İçeren Besinler

Süt, yoğurt ve peynir gibi ürünler kas gelişimini destekleyen peptit içerir.
Yumurta, yüksek kaliteli protein içererek vücutta peptitlere dönüşmektedir.
Kolajen peptitleri bakımından oldukça zengin olan kemik suyu,
Badem, ceviz, chia tohumu, keten tohumu gibi kuruyemişler,
Fasulye, mercimek, nohut gibi baklagiller,
Kırmızı et, tavuk, hindi gibi hayvansal proteinler,
Somon, ton balığı, sardalya gibi yağlı balıklar.

Peptit Nasıl Elde Edilir
Peptit Nasıl Elde Edilir

Bazı peptit türleri vücutta anti-enflamatuar özellikleri ile iltihaplanmayı azaltır vede iyileşme süreçlerini hızlandırmaktadır. Peptitler, vücutta hormon üretimini vede salgılanmasını düzenlemede rol oynamaktadır. Kan şekerinin dengelenmesini etkildir. Bağışıklık sisteminin desteklenmesini sağlayan peptitler, vücuttaki enfeksiyonlara karşı koruma sağlamaktadır. Peptitler, vücuttaki kasların büyümesi vede onarımı için önemli bileşendir. Özellikle sporcular vede spor yapan bireyler kas kütlesini artırmak için peptitlerden yararlanabilmektedir. Peptit, besinlerden veya takviye halinde vücuda alınarak yaşlanma sürecini yavaşlatarak kasların büyümesine yardımcı olmaktadır. Bunların yanında mikrop vede bakterilerin vücutta azalmasını sağlayarak hormon dengesini sağlamaktadır. Cilt bakım ürünleri içerisinde bulunan peptitler, cilt vede saç sağlığının korunmasında da etkili bileşendir.

Peptitlerin Yan Etkileri

Ciltte hassasiyet vede döküntü,
Hızlı kalp atımı, çarpıntı ve yüksek tansiyon,
Yorgunluk, baş ağrısı ve baş dönmesi,
Kusma, ishal ve mide bulantısı gibi mide sorunları,
Vücutta şişlik, kurdeşen vede nefes alma güçlüğü gibi alerjik reaksiyonlar.

Peptit Ne İşe Yarar

Vücutta her dokuda yer alan peptitler kolay emilebilir bir yapıya sahiptir. En çok hayvansal besinlerde bulunan peptitler, sığır vede balık gibi kolajen takviyelerinde de bulunmaktadır. Vücutta doğal olarak yer alan kolajenin enzimler yardımı ile doğal olarak parçalanması durumudur. Oluşan bu aminoasit zincirleri kolajen peptit olarak isimlendirilmektedir. Suda çözünen kolajen peptitler, kolayca sindirilerek emilebilir yapıdadır.

Peptit Ne İşe Yarar, eğer ki sizin de peptit ne işe yarar, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Peptit ne işe yarar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı peptit ne işe yarar, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kaposi Sarkomu Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed