Papatya Çayı Nasıl Tüketilmeli?

Papatya Çayı Nasıl Tüketilmeli? Papatya Çayının Faydaları Nelerdir? Papatya çayını kimler içmemeli? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.

Papatya Çayı Nasıl Tüketilmeli? Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayı Nasıl Tüketilmeli
Sayfa İçeriği: Papatya Çayı Nasıl Tüketilmeli

Papatya bitkisinin çiçek kısmında yer alan polifenol isimli bileşikler, vücutta çeşitli yolaklar üzeriden etkilenmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için papatya çayını kimler içmemeli? ve papatya çayının faydaları ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Papatya çayı nasıl tüketilmeli?

Quercetin, apigenin, patuletin vede luteolin de papatyadaki polifenollerin büyük çoğunluğunu meydana getirmektedir. Her bileşiğin kendi özgü nitelikleri vardır. Tüm bu bileşiklerin suda çözünerek, açığa çıkması sonucunda da papatya çayının sağlık açısından bir çok önemli faydaları ortaya çıkmaktadır. Papatya çayını tüketmenin faydaları konusunda ise yapılmış bir çok araştırma vardır. Bu araştırmalar ise bir çok hastalıkta papatya çayının faydalı olabileceğini belirtmektedir. Papatya çayının, adet söktürücü etki de olduğu toplumda yaygın olarak düşünülse de, bu konuda yapılmış kapsamlı çalışma henüz yoktur. Bununla birlikte, papatya çayı hormon dengeleyici özelliği vardır. Bu nedenle düzensiz adetlerde iyileşme görülebilmektedir. Papatya çayının esas etkileri de adet krampları vede aşırı kanamalar üzerine olmaktadır. Papatya çayının düzenli içilmesi sonucunda, anormal adet kanamalarının önüne geçilebilmektedir. Adet zamanından günler önce tüketilmeye başlanan papatya çayının, ruh hali değişiklikleri vede karın hassasiyeti konularında da faydaları vardır. Yazımızın devamına giderek papatya çayının faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Papatya Çayı Neye İyi Gelir?

Papatya Çayının Faydaları

Anti-inflamatuvar nitelik,
Pıhtılaşma önleyici özellik,
Antimikrobiyal aktivite,
Antioksidan kapasitesi.

Vücutta oluşan yangısal olaylara inflamasyon denmektedir. Papatya içeriğindeki aktif bileşikler ile inflamasyona karşı faydalı bitkidir. Apigenin, papatya da yer alan vede anti-inflamatuvar özellikleri gösterilen içeriktir. Kan pıhtılarının birleşmesi sonucunda, tromboz ismi verilen damar tıkanıkları meydana gelir. Papatya içeriğinin, belirgin şekilde pıhtılaşmayı önlediğini gösteren deneysel çalışmalar vardır. Papatya içeriğindeki biyoaktif bileşiklerin farklı bakteri, mantar vede virüs türlerine karşı koruyucu olduğunu gösteren araştırmalar bulunmaktadır. Herpes, tüberküloz vede polio hastalıklarından sorumlu mikroorganizmalar da papatyanın etkili olduğu türlerden bir kaçı olmaktadır. Vücutta gerçekleşen çeşitli faaliyetler sonucunda açığa çıkan serbest oksijen radikalleri, hücre DNA’sı üzerinde zararlı etkilere sahiptir. Papatya çayında yer alan quercetin gibi bileşikler, antioksidan özellikleri ile hücreleri bu radikallere karşı korumaktadır.

Papatya Çayının İyi Geldiği Hastalıklar

Sindirim sistemi,
Kalp hastalıkları,
Diyabet,
Bağırsak enfeksiyonları vede ishal,
Anksiyete,
Bağışıklık sistemi,
Osteoporoz.

Papatya çayı, tansiyonu düşürücü özelliği vardır. Böylelikle çeşitli kalp rahatsızlıkları vede inme gibi sorunlara karşıda potansiyel koruyucudur. Papatya içerisindeki quercetin vede apigenin gibi bileşikler, kan basıncı seviyelerini düşürücü oldukları bilinen maddelerdir. Kalp hastalıkları bulunan bireyler de gerçekleştirilen bir çalışma, düzenli papatya çay içenlerde kan basıncı düzeylerinin daha dengeli olduğunu göstermektedir. Çoğu insan için güvenli olarak nitelendirilen papatya çayı, bazı bireylerde alerjik sorunlar gösterebilir. Alerjik tepkiler, özellikle papatyagiller ailesinden diğer bitki türlerine karşı hassasiyeti bulunan kişilerde gözlenmektedir. Genellikle kozmetik ürünler için belirtilse de, papatya içeriğinin göz ile direk teması sonucunda tahriş oluşturabildiği bilinmektedir. Bu nedenle papatya çayı tüketiminde de göz ile direkt temastan kaçınılması önemlidir.

Papatya çayının içilmesi konusunda belirlenmiş zaman aralığı bulunmamaktadır. Beklenen faydaya göre farklı zamanlar tercih edilebilmektedir. Mesela; sakinleştirici etkilerinin görülmesi amacı ile uykudan önce içilebilir. Menstrüel sorunlar için de, adet döneminden önce ya da kanama zamanında tüketilen papatya çayından yarar sağlanabilmektedir. Soğuk algınlığı, bağırsak enfeksiyonu gibi durumlarda da şikayetler kaybolana kadar düzenli şekilde tüketilebilir. Osteoporoz, kalp hastalıkları gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı koruyucu olması nedeni ile tüketilen papatya çayı, düzenli kullanım ile potansiyel etkilerini gösterebilmektedir.

Papatya Çayını Kimler Tüketmemeli?

Papatya çayı, farklı bitki çayları ile birlikte içildiğinde etkileşime girebilmektedir. İlaç kullanımı esnasında da papatya çayı dahil diğer bitkisel çayların tüketiminde de dikkatli olunmalıdır. Bununla birlikte, bazı bireylerin bu çayı içme kkonusunda özellikle dikkatli davranmaları lazım. Papatyagiller ailesinden yakup otu ya da kasımpatı bitkilerine karşı alerjisi bulunan kişiler, papatya içerikli besin vede kozmetiklerden uzak durmalıdır.

Karaciğer ya da böbrek fonksiyonlarında bozukluk olan kişilerin de papatya çayına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir. Kalp damar rahatsızlıklarında kan sulandırıcı ilaç kullanan bireylerin kullanmaması lazım. Emziren annelerin vede bebeklerin de bu çaydan kaçınmaları gerekmektedir. Diğer tüm durumlarda da uzman hekim tavsiyelerine uyulması önemlidir. Özellikle insülin tedavi gören şeker hastalarında, papatya çayı dolayısı ile kan şekerinde düşüş olarak tanımlanan hipotansiyon riski nedeniyle aşırı papatya çayından kaçınmaları lazım. Papatya çayı vede diğer tüm çayların tüketiminde doğru yol haritası için, uzman hekime danışarak yardım alınmalıdır.

Papatya Çayı Nasıl Tüketilmeli, papatya çayının ne kadar tüketilmesi konusunda net bir görüş bulunmamaktadır. Günlük 1 ya da 2 bardak güvenli olduğu belirtilmektedir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle tüketildiği çalışmalar vardır. Papatya çayını ne kadar tüketmeniz gerektiği konusundaki en doğru bilgiye, uzman hekime danışarak öğrenebilirsiniz. Eğer ki sizin de papatya çayı nasıl tüketilmeli, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Papatya çayı nasıl tüketilmeli, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da papatya çayının faydaları, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Postherpetik Nevralji Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed