Omuz Sıkışması Belirtileri Nelerdir?

Omuz Sıkışması Belirtileri Nelerdir? Omuz Sıkışması Nasıl Geçer? Omuz sıkışması tedavi edilir mi? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.

Omuz Sıkışması Belirtileri Nelerdir? Omuz Sıkışması Nasıl Geçer?

Omuz Sıkışması Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Omuz Sıkışması Belirtileri Nelerdir

Omuz sıkışması genellik ile, sık sık ev işi yapan ev hanımlarında sıklıkla rastlanmaktadır. Bu durum yaşam kalitesini de etkileyen durumdur. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için omuz sıkışması tedavi edilir mi? ve omuz sıkışması nasıl geçer? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Omuz sıkışması belirtileri nelerdir?

Omuz sıkışması erken dönem de, ilaç vede egzersizle tedavi edilebildiği için, erken müdahale oldukça önemlidir. Tedavi edilmez ise, omuz sıkışması ilerleyebilir vede sıkışan kaslar da meydana gelen tendon yırtıklarının ameliyat ile tedavisi gerekebilmektedir. Omuz ağrısı şikayeti olan hastalarda diz vede bel ağrısından sonra, en sık rastlanan 3. şikayette omuz sıkışması olmaktadır. Omuz sıkışması ise, omuz da ağrı oluşturan nedenlerin başında gelmektedir. Omuz ağrısı yakınması ile başvuran hastaların %45 ila %60’ın da omuz sıkışması tespit edilmektedir. En sık da sürekli temizlik yapan ev hanımlarında rastlanan omuz sıkışması, erken dönem de tedavi edilmez ise kasların kirişlerinde kısmi yırtık vede tam kat yırtıklar meydana gelmektedir. Bunun sonucunda ağrı vede hareket kısıtlılığı gittikçe şiddetleniyor vede günlük yaşam kalitesini de oldukça bozmaktadır. Hasta kolunu arkasına götüremiyor, ilikleme vede fermuar çekme gibi işleri yapmakta zorlanır. Giderekte kolun tüm hareketleri kısıtlı vede ağrılı hale gelmektedir. Omuz sıkışması erken teşhis edildiğinde, ilaç tedavisi, aralıklı soğuk uygulama, omuz hareketlerinin düzenlenmesi vede fizik tedavi ile sorun ortadan kaldırılabilir iken, tedavi de geç kalındığında da, omzun döndürücü sıkışması sonucu meydana gelen tendon yırtıklarının ameliyat ile onarımı gereki olmaktadır. Yazımızın devamına giderek omuz sıkışması belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Omuz Sıkışması Nasıl Geçer?

Omuz Sıkışması Belirtileri

Omuz sıkışmasın da, en sık rastlanan şikayet kola vuran ağrıdır. Ağrı kimi zaman istirahat ederken, kimi zaman ise hareket nedeni ile zorlanma sonrasında aniden ya da tekrarlayan zorlanmalar sonrasında yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Kolun baş üzerine kaldırılması esnasında artan ağrı, omzun ön tarafından kolun yan tarafına doğru yayılmaktadır. Omuz sıkışması, ilerledikçe gece ağrıları başlamaktadır. Hasta ağrıdan dolayı şikayetin olduğu omzu üzerine yatamaz. Omuz hareketleri de ağrı nedeni ile kısıtlanıyor vede omuz sıkışması ilerledikçe koldaki güç azalmaktadır.

Omuz sıkışması durumun da ağrı hafif düzey de başladığından, hastalar genellik ile yakınmalarını dikkate almayıp, ağrılar gece uyutmayacak şiddete ulaştığında ya da artık günlük işlevlerini nerede ise yapamayacak hale geldiklerinde doktora gitmektedir. Bu durum da hastanın diğer tedavi yöntemlerinden faydalanma şansı kalmıyor vede tek çözüm ise ameliyat olmaktadır. Bu neden ile hastaların kolu, baş üzerine kaldırdıklarında ya da arkaya doğru attıklarında sorun yaşadıklarında zaman kaybetmeden doktora gitmeleri gerekiyor. Erken dönem de ilk tedaviyi ağrıya yol açan, özellik ile baş üstü yapılan hareketlerden kaçınmak oluşturmaktadır. Aralıklı şekil de soğuk uygulama vede ilaçlar ile ağrı ve ödem azaltılarak omuz çıkışı rahatlatılmaktadır. İhtiyaç halinde de fizik tedavi tekniğine başvurulmaktadır. Bu tedaviler ile hastaların çoğunda iyileşme sağlanmaktadır. Şilkayetlerin devam ettiği hastalarda da, tek çözüm ameliyat olmaktadır. Küçük kesilerden yapılan, omuz artroskopisi ile sıkışma ortadan kaldırılmaktadır. Gerekir ise hasar görmüş tendonlar onarılmaktadır.

Omuz Sıkışması Ne Zaman Geçer?

Omuz sıkışmasının tedavi tekniği, sıkışmanın seviyesine göre değişiklik göstermektedir. Hafif düzeydeki sıkışmalar da egzersiz, fizik tedavi vede ilaç tedavisi teknikleri uygulanabilir. İleri derecedeki omuz sıkışmalarında veya egzersiz, fizik tedavi vede ilaç tedavi gibi uygulamalardan olumlu yanıt alınamaması durumunda ameliyat gerekebilmektedir. Omuz sıkışması ameliyatından kapalı teknik olan, artroskopik cerrahi yöntemi kullanılmaktadır.

Omuz Sıkışması Belirtileri Nelerdir, omuz sıkışması doğru tip omuz egzersizleri ya da manuel terapi gibi fizik tedavi yöntemleri ile bir kaç hafta ya da ay içinde düzelmektedir. Yalnız doğru yaklaşımlara, tedavi edilmediğin tekrarlayan ya da devam eden sorun haline gelmektedir. Eğer ki sizin de omuz sıkışması belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Omuz sıkışması belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da omuz sıkışması belirtileri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Direksiyon Sınav Süreci Nasıl?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed