Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Omuz Ağrısı Neden Olur? Omuz ağrısı belirtileri ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Omuz Ağrısı Neden Olur?

Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir

Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen yaygın eklem ağrısı sorunu olarak karşılaşılan omuz ağrısı, her insan da görülmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için omuz ağrısı nasıl geçer? ve omuz ağrısı neden olur? Soruları ile ilgili cevaplara ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Omuz ağrısı nedenleri nelerdir?

Omuz eklemi, kolun hareket açıklığını sağlamaktadır. Vücudun en hareketli eklemi olarak geçer. Omuz eklemini çevreleyen yumuşak dokuların hasar görmesi ağrıya vede hareket zorluğuna neden olabilmektedir. Gençler de çoğunluk ile spor ya da kaza yaralanmalarından kaynaklanabilir. Yaş ile birlikte omuz eklemindeki doğal aşınmanın sonucun da zamanla kalıcı hal alabilir. Aniden ya da yavaş yavaş ortaya çıkabilen ağrı, hafif ile şiddetli olarak değişiklik gösterir. Boyun hastalıklarının yanı sıra, kalp, karaciğer ya da safra kesesi hastalıkları da omuz ağrısına neden olabilmektedir. Çoğu zamanlar egzersiz ve sıcak-soğuk kompres gibi basit teknikler tedavi de işe yarasa da uzun süren ağrılar da fizik tedavi, ilaç ya da ameliyat gerektirebilir. Yazımızın devamına giderek omuz ağrısı nedenleri ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Omuz Ağrısı Nasıl Geçer?

Omuz Ağrısı Belirtileri

Ağrıyan omzun üzerine yatamama,
Omuz da meydana gelen şişlik,
Omuz da yanma hissi,
Omuz ağrısı,
Hareket kabiliyetin de kısıtlama,
Omza bağlı olan elle bir şey kaldıramama,
Omza yakın kısım, yani boyun da meydana gelen ağrılar ilerlediği zamanlarda beli de etkileyip, bel ağrısına neden olur.

Omuz Ağrısı Nedenleri

Rotator manşet yaralanmaları,
Omuz da sıkışma sendromu,
Omuz da bursit,
Omuz da tendinit,
Omuz çıkığı,
Donmuş omuz,
Omuz kireçlenmesi,
Omuz ya da kol kemiğin de kırık,
Omurilik yaralanması,
Enfeksiyon, tümör ya da sinirle ilgili sorunlar,
Boyundaki vede sırtın üst bölgesindeki sorunlar,
Karın bölgesini, kalbi vede akciğeri etkileyen sorunlar.

Omuzda ki kıkırdaklar aşındığında kemikler birbirine sürtünmeye başlamaktadır. Zaman ile kireçlenme gelişebilir. Spor ya da iş yaralanmaları veya yaş ile birlik de kronikleşen aşınma vede yıpranma sonucun da meydana gelebilir. Tipik olarak orta yaşlar da başlayan vede yavaş gelişen şişlik, ağrı vede sertlik gibi semptomlar zaman ile kötüleşir. Omuz eklemi çevresindeki dokuların kalınlaşması, iltihaplanması vede sertleşmesinden ya da tendon yırtılmasından dolayı yaşanabilir. Omzun hareketi haftalar ya da aylarca kısıtlanabilmektedir. Tipik olarak 40/60 yaş arasındaki kişiler de gelişir, erkeklere göre kadınlar da vede diyabet, yüksek kolesterol, tiroid bozuklukları olan kişiler de daha yaygın rastlanmaktadır.

Ani yaralanmalar ya da aşırı kullanım sonucu, omuz çevresindeki bağlar, tendonlar vede kaslar gevşediğinde ya da yırtıldığında omuz çıkıkları oluşabilir. Kısmi ya da tam olabilen çıkıklar, kolun kaldırıldığında ağrıya vede dengesizliğe neden olmaktadır. Tendinit çoğunluk ile kası kemiğie bağlayan bir kordon olan tendondaki iltihaplanmanın sonucu oluşur. İş ya da spor sırasındaki aktiviteler akut, artrit gibi dejeneratif hastalıklar ya da yaşa bağlı yıpranmalar kronik tendinit nedenleri arasındadır. Tendon vede kas gibi iki yapı arasındaki sürtünmeyi azaltan bursalar, içi sıvı dolu küçük keseciklerdir. Kolunu kullanarak çalışan kişiler de omzun aşırı kullanımı bursanın iltihaplanmasına vede şişmesine neden olmaktadır. Bu durum günlük aktiviteleri zorlayabilir.

Omuz Ağrısına Neden Olan Hastalıklar

Omuz sıkışması, omuz ağrısının en sık görüldüğü nedenlerden biridir. Omuz kemiğinin üst kısmı alttaki yumuşak dokulara baskı yaptığında meydana gelir vede kolu kaldırdığınızda ağrı hissedilir. Omuz ağrısının en yaygın nedeni de rotator manşet tendinitidir. Rotator manşet, kolun dairesel hareket etmesini sağlayan grup kas vede tendondur. Omuz eklemi çevresindeki bu tendonlar da, yaralanmadan kaynaklı yırtılma, şişma ya da iltihaplanma meydana gelebilir. Böyle bir durum da saçınızı tarar iken, giyinirken ya da geriye doğru uzandığınızda omuzunuz da ağrı vede sertlik hissetmeniz normaldir.

Omuz Ağrısı İçin Uygulanacak Bazı Yöntemler

Akupunktur, masaj, kayropraktik uygulamalar, osteopati ya da rolfing gibi tamamlayıcı tedaviler ağrıyı hafifletmeye destekçi olabilir.
Isıtma yastığı tercih edilebilir ya da epsom tuz banyosu uygulanabilir.
Kantaron yağı ya da karanfil gibi doğal ağrı kesicileri etkilenen bölgeye günde bir kaç defa uygulanabilir.
İbuprofen ya da asetaminofen gibi reçetesiz ağrı kesiciler alınabilir. Yalnız yüksek tansiyonunuz, kalp ya da böbrek hastalığınız bulunuyorsa, kullanmadan önce doktora danışın.
Hafif omuz ağrılarında, bir kaç gün boyunca günde 3/4 defa 15/20 dakika buz uygulamak ağrıyı azaltmaya destek verecektir.
Hareket açıklığı saplayacak basit omuz egzersizleri, kasları vede döndürücü manşet tendonlarını güçlendirmeye destek verir.

Omuz Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Omuz ağrısı tedavisi, ağrının nedenine bağlı olarak uygulanır. Uygulanabilecek bir çok tedavi tekniği bulunmaktadır. Hastaların büyük çoğunluğu dinlenme, egzersiz vede ilaç tedavisi gibi basit yöntemlere yanıt vermektedir. Yalnız bazı durumlar da cerrahi operasyon gerekebilir.

Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir, hafif ağrılı omuz ağrısın da bireyler mümkün olduğunca omuz eklemlerini çalıştıracak egzersizler yapmaya çalışmalıdır. Şiddetli omuz ağrılarında, hastaların bir fizyoterapist yardımı ile fizik tedavi almaları ya da diğer olası tedavilere başvurmaları lazım. Eğer ki sizin de omuz ağrısı nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Omuz ağrısı nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da omuz ağrısı nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ankilozan Spondilit Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed