Omuz Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir? Omuz Ağrısının Yaygın Görülen Nedenleri, Omuz ağrısı kaç günde geçer? Hakkında merak edilen bazı bilgileri derledik.
Omuz Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir? Omuz Ağrısının Yaygın Görülen Nedenleri
Omuz ağrılarında bir çok vakada, kötü duruş ya da kas gerilmeleri nedeni ile gelişmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için omuz ağrısı kaç günde geçer? ve omuz ağrısının yaygın görülen nedenleri ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Omuz ağrısı nasıl tedavi edilir?
Sağlıklı bir bireyde omuz eklemi, temelde 3 kemik yapısının bir araya gelmesi ile oluşan eklemdir. Köprücük kemiği, kol kemiği vede kürek kemiğinin birbiri ile eklemleşerek oluşturduğu vede çevresinde önemli sinir vede damar yapılarının bulunduğu omuz ekleminde çok çeşitli rahatsızlıkarın etkisi ile ağrı şikayeti meydana gelebilmektedir. Bu anlamda, eklem içinde bulunan kıkırdak, kemik, kas, sinir vede damar yapılarına ait çeşitli sağlık problemlerinin seyrinde omuz ağrısı şikayeti meydana gelebilmektedir. Omuz ekleminin merkezinde bulunan köprücük kemiği, kürek kemiği ile gövdeye bağlanır iken, kol kemiği de kol vede omuz arasındaki bağlantıyı sağlamaktadır. Omuz ekleminin vücuttaki en genis hareket imkanına sahip eklem olduğu bilinir. Bu anlamda, omuz eklemi kola tam daire çizebilecek biçimde hareket imkanı verirken, gövde üzerinde ileri-geri vede yukarı-aşağı hareketi de sağlamaktadır. Günlük hayatta yapılan fiziksel aktiviteler sırasında ya da egzersiz yaparken, omuz eklemine ilişkin yapıların zedelenmesi sonucu omuz ağrısı rastlanabilmektedir. Omuz eklemi yaygın bir sinir ağına sahip olduğu için, göğüs kafesi ya da karın boşluğunda bulunan organları ilgilendiren çeşitli hastalıklara bağlı gelişen ağrı şikayeti, omuz eklemini de etkileyerek bölgede ağrıya neden olabilmektedir. Yazımızın devamına giderek omuz ağrısı nasıl tedavi edilir, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Omuz Ağrısı Kaç Günde Geçer?
Omuz Ağrısının Yaygın Görülen Nedenleri
– Kötü duruş,
– Donuk omuz,
– Rotator mansondaki yırtıklar,
– Romatoid artrit,
– Osteoartrit,
– Omuzga yaralanmaları,
– Vücudun diğer bölgelerinden yansıyan ağrı,
– Kısa süreli yalanmalar.
Bilgisayar başında eğilerek vakit geçirme, vücudu uzun süre biçimsiz pozisyonda tutmak vede boynu kıtlatmak, omuzlarda gerginleğe vede ağrıya neden olabilmektedir. Ağrı boyun vede sırta yayılabilmektedir. Omzudaki hareketliliği sınırlayan yaralanmalara donuk omuz denmektedir. Omuzun yetersiz kullanımı, Romatoid artrit vede olağandışı doku büyümesi donuk omuza neden olabilmektedir. Rotator mansondaki yırtık yaralanması, bireyin hareket etme, dönme vede kolunu kaldırma yeteneğini bozmaktadır. Romatoid artrit, bazen omuzu etkileyebilen uzun süreli inflamatuar durumdur. Bağışıklık sistmei eklemlere saldırdığı zaman, ağrı vede iltihaba neden olduğunda meydana gelmektedir.
Osteoartrit, kıkırdak, eklemler arasında aşındıkça ilerleyen dejeneratif duruma denir. Omurga yaralanmaları, belirli sinirlere baskı yapan fıtık olmuş diskleri içerebilmektedir. Bu sinirlerin bir kısmı omuzda ağrıya yol açabilmektedir. Vücudun diğer bölgelerinden yansıyan ağrı, sırt vede boyun ağrısı, omuzdaki ağrıyı tetikleyebilmektedir. Bir kastaki zayıflık, omuz kaslarının telafı etmesine neden olarak ağrıya neden olabilmektedir. Kısa süreli yaralanmalar, omuzdaki kasların aşırı gerilmesi ya da aşırı kullanımı nedeni ile meydana gelebilmektedir. Belirtiler genel olarak sadece yaralı eklemle yer almaktadır. Nadir olarak çeşitli hastalıklar, omuz sinirlerini tahriş ederek ağrıyı tetikleyebilmektedir. Kalp hastalığı, safra kesesi hastalığı vede karaciğer hastalığının tümü bu biçimde omuz ağrısına neden olabilmektedir. Sinir ağrısı, omuzda karıncalanma, uyuşma ya da iğne batması gibi bir hisse neden olabilmektedir. Vücudun etkilediği bölge sıklık ile değişir veya zamanla genişlemektedir.
Omuz Ağrısı Tedavi Edilir Mi?
Omuz ağrıları çoğu durumda geçicidir. Aşırı kullanım, zorlanma vede küçük yaralanmalar nedeni ile meydana gelebilmektedir. Yeni meydana gelmiş omuz ağrısını tedavi etmek için başlıca, yaralanan omzu dinlendirmek, aşırı hareketten ya da ağır kaldırmaktan kaçınmak gerekir. Ağrıyı azalmak adına, buz veya sertliği azaltmak adına ısı uygulamak lazım. Şişliği azalmak için, bölgeyi bir bandaj ya da sargı bezi ile sarabilirsiniz. Ağrılı bölgeyi yüksekte tutmakta, omuz ağrınıza iyi gelebilir.
Bazı kişiler ayrıca ısı vede buz arasında geçiş yapmanın kan akışını artırmaya, daha hızlı iyileşmeyi desteklemeye vede ağrıyı azaltmaya yardımcı olduğunu belirtmektedir. Hafif esneme, düşük etkili egzersiz vede ibuprofen gibi nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar da rahatlama sağlayabilmektedir. Bir kaç günden fazla süren, sonra geçen vede sonra tekrarlayan ya da dayanılmaz hale gelen omuz ağrısı olması durumunda uzman bir doktora başvurmakta fayda var. Uzun süreli omuz ağrısı, hafiften başlayarak elden ayaktan düşecek dereceye kadar olan ağrılara neden olabilmektedir.
Uzun süren omuz ağrısı ile nasıl başa çıkabileceğinizi öğrenmek, ağrıyı daha katlanılabilir hale getirmek çin uzman doktorun önerilerine uymanız gerekmektedir. Kişiler etkilenen omzu kullanmayı bırakmamalıdır. Çünkü bu durum, omuzun iyileşmesini önleyebilmektedir.. Hareket etmeye devam etmek, omuzun donuk omuz olmasını engelleyebilmektedir. Birey normal aktivitelerine devam etmeli, ihtiyaç düzenli aralar vermelidir. Bazı bireyler uyku şekillerini düşünerek uyurken, omuz desteği için ekstra bir yastık tercih edebilirler.
Omuz Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir, eğer ki sizin omuz ağrısı nasıl tedavi edilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Omuz ağrısı nasıl tedavi edilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da omuz ağrısı nasıl tedavi edilir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Pancoast Tümörü Belirtileri Nelerdir?