MS Atağı Nasıl Olur?

MS Atağı Nasıl Olur? MS Hastalığı Nelere Yol Açar? MS hastalığının ilk belirtileri nelerdir? Hakkında bilinmesi gereken bazı bilgileri derleyip, hazırladık.

MS Atağı Nasıl Olur? MS Hastalığı Nelere Yol Açar?

MS Atağı Nasıl Olur
Sayfa İçeriği: MS Atağı Nasıl Olur

MS hastalığı, kendini merkezi sinir sisteminde göstermekte ve ataklar ile kendini belli etmektedir MS hastalığı kronik sinir sistemi hastalığıdır. Beyinde vede omurilikte mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın hastalığı olan MS hastalığı, belirtileri de bir kaç gün içinde ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler arasında alevlenmeler vede düzelmeler ile seyretmektedir. Yazımızın içeriğin de ise MS atağı ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilir ve MS hastalığı nelere yol açar? Sorularının cevaplarına ulaşabilirsiniz. Yazımızın devamına giderek MS hastalığının ilk belirtilerini öğrenebilirsiniz. Peki MS atağı nasıl olur?

Bağışıklık sistemi miyelin kılıflarına saldırdığın da plak ismi verilen hasarlı bölgeler meydana gelir. Bunun sonucunda ise konuşma, yürüme ve görme gibi eylemler de bozulmalar oluşmaktadır. Bu duruma ise Ms atakları denir. Yalnız miyelin tabakası kendini tekrar yenilemekte ve hastalar günlük yaşamına geri dönmektedir. MS hastalığı omurilikte vede beyinde mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın hastalığına denmektedir. Merkezi sinir sistemiyle organların bilgi iletişimini sağlayan omuriliğin miyelin tabakası üzerindeki fiziksel tahribatın sonucu meydana gelmektedir. Sizde yazımızın devamına giderek MS atağı ve MS hastalığının ilk belirtilerini ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

MS Hastalığının İlk Belirtileri Nelerdir?

MS Hastalığı Kendiliğinden Geçer Mi?

Atak tedavisin de tüm MS ataklarının tedavi edilmesine gerek yoktur. Hafif geçirilen ataklar veya başka bir deyiş ile hastanın günlük yaşam aktivitelerini engellemeyen ve çok rahatsızlık vermeyen atakların tedavi edilmesi her zaman gerekli görülmeye bilir. MS atakların da bazı ataklar tedavi edilmeden kendiliğinden geçmektedir. MS hastalığı ortaya çıkış şikayetlerinin ayrı zamanlar da, önceden tahmin edilemeyen şekilde meydana gelmesine atak denmektedir. Klinik bulgulardan bir veya kaçının en az 24 saat sürey ile meydana gelmesi vede bunların arasında en az 1 ay süre ile devam etmesidir. Saat, gün, hafta vede aylarca MS atakları sürebilmektedir.

MS Hastalığı Kimlerde Görülür
MS Hastalığı Kimlerde Görülür

MS hastalığı, genellik ile genç yaşlarda görülmektedir. Sıklıkla bu hastalık 20 ila 40 yaşları arasında ortaya çıkar. Ataklar ile kendini gösteren hastalık, kadınlarda erkeklere oranla iki kat fazla görülmektedir. Bu hastalık %75/80’inde hastalık tekrarlayıp düzelen bir yapıda ilerlemektedir. MS hastalığının bu çeşidin de hastalar, genellik ile kendilerinde farkına varmadan uzun bir dönem MS atakları geçiriyorlar vede kendiliğinden düzelebilmekteler. MS tipinde hastalık atak, iyileşme, atak, iyileşme şeklinde ilerlemektedir.

MS Hastalığının İlk Belirtileri

İdrar kaçırma vede idrar aciliyeti.
Karıncalanma, uyuşukluk, iğnelenme.
Kabızlık.
Spazm, güç kaybı, kas sertliği, ağrı ve kramp.
Konuşma bozukluğu.
Cinsel fonksiyon bozukluğu.
Denge kaygı, bulantı.
Depresyon.
Yorgunluk.
Kısa süreli hafıza problemleri.
Yutma zorluğu.
Görme kaybı, çift görme.

MS Atağı Nasıl Olur, MS hastalığının ilk belirtilerinde güç kaybı vücudun bir tarafındaki kol vede bacakta ya da her iki bacakta birden olabilmektedir. MS hastaları genellik ile yeni gelişen duyu bozuklukları, denge bozuklukları, bulanık görme, çift görme gibi belirtilerle doktora başvurmaktadır. MS hastalığının ilk belirtilerinin her hastada birbirinden farklı seyirler izleyeceği akıldan çıkarılmaması lazım. Eğer sizin de MS atağı nasıl olur, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. MS atağı nasıl olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onları da, MS hastalığının ilk belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Zehirlenme Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2025 Kardesiz Blog Designed