Miyom Belirtileri Nelerdir? Miyom Nasıl Tedavi Edilir?, Miyom nedenleri ile ilgili bilmeniz gereken tüm herşeyi sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
Miyom Belirtileri Nelerdir? Miyom Nasıl Tedavi Edilir?
Miyom belirtileri nelerdir ile ilgili bilinmesi gerekenleri siz değerli dostlarımız için yazımız da hazırladık. Miyom nasıl tedavi edilir? hakkın da tüm merak ettiklerinize sayfamızından ulaşabilirsiniz. Miyon nedenleri ile ilgili detayları yazımızının devamına giderek bulabilirsiniz. Peki miyom belirtileri nelerdir?
Rahim de meydana gelen, rahim duvarnın dokusundan kaynaklanan genellikle çapları 1*15 cm arasın da değişik gösteren yalnız daha büyük çaplara da ulabilen, özellikle iyi huylu olup, nadiren de olsa kötü huyluya dönüşebilen tümör türüne miyom denir. Kadın genital organın da bu tümörlara en sık rastlanılmaktadır. 35 yaş üzerindeki tüm dört kadından birin de muayene yada ultrason ile miyom görülmektedir. Miyonlar tek olabileceği gibi çok sayıda da yani 20’in üzerine de çıkabilmektedir. Miyomların büyümesine, kadınlık hormonu olarak bilinen östrojen yol açmaktadır. Bu sebeple de miyomlar genellikle üreme çağın da ve hamilelik dönemine yaklaşık 2/3 kat büyümektedirler.
MİYONLAR NEDEN OLUR?
Kadın eğerki menapoz da hormon ilacı kullanmıyor ise miyomlar genellikle küçülmektedir. Miyomlar yerleştiği rahim duvarın da tabakaya ve de yere göre üç gruba ayrılmaktadır. Bunlar ise;
– Submuköz miyomlar.
– İntramural miyomlar.
– Subseröz miyomlar.
MİYOM BELİRTİLERİ
– Bacak ve sırt ağrısı.
– Karın ağrısı, dolgunluk hissi.
– Kabızlık.
– Cinsel ilişki de ağrı yaşama.
– Sık idrar yapma.
Miyomlar da çoğu her hangi bir şikayete yol açmazlar. Bu türler tedavi gerektirmezler. Yalnız tüm miyomların yaklaşık olarak %10 ile %20’sinde şikayetler meydana gelir. Miyomlar da en sık görülen şikayetler, regl kanamalarının uzun ve de şddetli geçmesidir. Regl kanamaları bazen çok pıhtılı ve bol olabilmektedir. Kronik olarak gelişen kanama neden ile hastalar da kansızlıkta görülebilmektedir.
MİYOM NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Miyomların tedavisin de üç farklı, tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Tedavi doktor tarafından muayene edildikten sonra uygulanacak olan karar verilmektedir.
MİYOM TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?
– Hormon tedavisi: Hormon tedavisi ile uygulamalı yöntem GnRH agonistleri adı verilen ve menapoz oluşturup östrojen düzeyini düşüren ilaçlar uygulanır. Böylelikle miyomlar da küçülme ve buna bağlı hasta şikayetleri de azalmaktadır. Yalnız bu iyileşme hasta da kalıcı değildir. Hormon tedavisi kesildiği süre miyomlar hızla büyümekte ve de damarları da hızla eski haline döndürmektedir. İlaçlar uzun süre kullanıldığın da hasta da osteoporoz yani kemik erimesi ve de şiddetli menapoz belirtileri de ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple hormon ilaçları miyomların kalıcı tedavisi için kullanılmaz.
– Miyomektomi: Miyomektomi tedavisi ile rahimde bulunan miyomların ameliyat ile birlikte teker teker dışarı atılmasıdır. Rahim alınmadan miyomların tedavisi sağlanabilmekte ve özellikle genç kadınlar da doğurganlık potansiyeli korunmaktadır. Miyomektomi, özellikle karından açık ameliyat şeklin de yapılır, yalnız uygun vakalar da laparoskopik ve de histeroskopik olarakta yapılmaktadır.
– Histerektomi: Histerektomi tedavisi, genel anestezi ile rahimin tamamının alınmasıyla gerçekleştirilmektedir. Çok sayıda miyomu olan kadın, menapoza girmiş veya artık hiç bir şekilde hamilelik istemeyen hastalar da yapılmaktadır.
Miyom Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız miyom nedir? ile ilgili bilgilere vede miyom tedavisi ile ilgili merak ettiklerinizi bulabilirsiniz. Eğerki sizin de miyom belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Miyom belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; İslama Göre Boşanma Şartları Nelerdir?