Misofonya Belirtileri Nelerdir?

Misofonya Belirtileri Nelerdir? Misofonya Nasıl Tedavi Edilir?, Misofonya nedir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda hazırlayıp derledik.

Misofonya Belirtileri Nelerdir? Misofonya Nasıl Tedavi Edilir?

Misofonya Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Misofonya Belirtileri Nelerdir

Misofonya hastalığı, sesten nefret etmek olarak tanımlanmaktadır. Bu hastalık ilk kez 2001 yılında Jastreboff adlı bilim adamı tarafından tanımlanmıştır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için misofonya nedir? vede misofonya nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Misofonya belirtileri nelerdir?

Televizyon sesi, öksürük, ıslık, horlama, sakız çiğneme, gülme, yürüme, esneme, hapşırma, konuşma, koklama, nefes alma, yemek yeme, diş fırçalama vede tırnak kesme gibi günlük hayatta mutlaka karşılaşılan sıradan seslerden rahatsız olan ve öfkelenen misofonya hastaları, yoğun kaygı yaşamakta vede kaçınma davranışı geliştirebilmektedir. Nedeni ise tam olarak bilinmese de, nörolojik vede psikolojik bozukluk olarak değerlendirilen hastalığa beynin frontal lobundaki farklılıklardan kaynaklandığı düşünülmektedir. Hasta kişiler çevresel seslerden o kadar rahatsız olur ki, bir süre sonra sosyal hayattan uzaklaşmaya başlar vede yalnızlaşmaktadır. İnsanlar arasında duyma bozukluğu olarak bilinse de, duyma ile ilgili olarak algıda gelişen bozukluğu olan misofonya hastalığı, yüksek sesli vede aritmik seslerin yanı sıra bazı hafif seslere karşı da rahatsızlık hissi gelişmesine neden olmaktadır. Misofonya hastalığı genellik ile yemek yeme sesi, dış fırçası sesi, düdük sesi vede nefes sesi gibi tetikleyici bir ses ile ortaya çıkan sosyal kramp gibidir. Hasta kişiler, bu çevresel seslere maruz kaldığında kontrolünü kaybedebilir vede saldırganlaşarak şiddete başvurabilmektedir. Yazımızın devamına giderek misofonya belirtileri, ile alakalı daha fazla bilgielre ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Misofonya Nedenleri Nelerdir?

Misofonya Belirtileri

Seslerden rahatsızlık hissine katlanamamaktan dolayı, evin dışına çıkmaktan vede sosyal ortamlarda bulunmaktan korkma vede endişelenme,
Okulda, işte veya herhangi bir mekanda ayağın ritmik şekilde yere veya herhangi bir nesneye vurulmasından rahatsız olma,
Bebek ağlamalarına tahammül edememe,
Gündüz çevresel seslerden duyulan aşırı gerginlik hissi vede geceleri de, sessizlikten gelen huzur hissi,
Sabahları alarm sesi duyduğunda, aşırı öfke hissetme vede gün içinde alarm sesine duyulan tedirginlik hissi,
Çekirdek, patlamış mısır, cips gibi yenme sırasında ses çıkartan yiyeceklerden nefret etme.

Araştırmalara göre, hastalığın işitme vede algı bozukluğu ile ilgili olduğu belirtilmiştir. Yalnız daha sonra hastalığın psikolojik bir semptom olduğu kanıtlanmıştır. Misofonya hastalarında yapılan beyin görüntüleme araştırmaları, anterior insular kortekste anormal aktivitelerin oluştuğunu saptamıştır vede hastaların çevresel seslere verdiği yanıtlar vede işleme sürçlerinde farklılık belirtilmiştir. Kişinin sosyal işlevselliğini vede yaşam kalitesini bozan hastalık olan misofonya, genellik ile ergenlik yaşlarında başlasa da tanının koyulması 30’lu yaşları bulabilmektedir. Kişiler seslerden duyduğu rahatsızlığı hastalık olarak görmediği için, tedavi yoluna gitmez vede kendi kendine baş etmeye çalışmaktadır.

Misoyonya Tedavi Edilir Mi?

Misofonya hastalığının henüz kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Yalnız araştırmalara devam edilmektedir. Tedavi için hastalığa neden olan durumlar vede bireyin sahip olduğu rahatsızlıklar incelenmelidir. Öncelikli olarak hasta kişinin seslere karşı hassas tutumunun nedenleri araştırılmalı vede kişinin algı sorunlarının ortadan kaldırılması için gerekli tetkikler yapılmalıdır.

Misofonya Kendiliğinden Geçer Mi
Misofonya Kendiliğinden Geçer Mi

Psikiyatrik destek tedavinin başarılı olmasında önemli rol oynamaktadır. Psikolojik yardım almayan hastalar aile vede yakın çevresi ile iletişim kurmakta zorlanmaktadır. Bireyin sesten ziyade olaylara odaklanmasını sağlayan tedaviler ile hastalığı yenmek mümkündür.

Misofonya Belirtileri Nelerdir, belirtiler herkeste zaman zaman hissedilen rahatsızlıklar olmaktadır. Yalnız misofonya hastaları, çevresel seslere aşırı tepki göstermektedir. Yazımızın içeriğinde, misofonya hastalığı ile ilgili ayrıntılı bilgileri derledik, sizde merak ettiğiniz tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Eğer ki sizin misofonya belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Misofonya belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da misofonya belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Evden Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed