Mide Felci Belirtileri Nelerdir? Mide Felci Tedavisi Nasıl Yapılır? Mide felci nedenlerinin neler olduğu hakkında bilinmesi gerekenleri hazırladık.
Mide Felci Belirtileri Nelerdir? Mide Felci Tedavisi Nasıl Yapılır?
Mide felci belirtileri nelerdir, ile ilgili bilinmesi gereken bazı yararlı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Mide felci tedavisi nasıl yapılır? Hakkında yazımızın devamına giderek bilgi sahibi olabilir ve öğrenebilirsiniz. Sizde mide felci nedenlerine ve mide felci nedir? sorularına sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Peki mide felci belirtileri nelerdir? detayları ile yazımız da paylaştık.
Mide, kaslardan ortaya çıkan vede gelişerek daralan kasılmalar ile vücudun alınan gıdaları enzimleyen sinirim organlarından biridir. Bağırsak ile yemek borusu arasında bulunmaktadır. Gıdaların enzimlenme işlemine kadar depolandığı alan olan mide, içerisin de asit bulunmaktadır. Bu asit ile vede kasılmalar ile sürekli bir hareket içindedir. Genişleme vede daralma gibi eylemlere müsait olan mide, yaşanan herhangi bir deformasyon sonucu bir işlevselliğini yitirmektedir. Bozulan mide ise fonksiyonları depoladığı gıdaları yeteri miktar da çözerek bağırsaklara göndermekte zorlanmaktadır. Buna tıp dilinde gastroparezi ismi verilen mide felci hastalığı meydana gelmektedir. Mideye giden kaslar vede sinirlerde yaşanan bu sorun sonucunda mide de gıdalar birikmektedir. Uzun süre ise mide de kalan gıdalar ise bakteri üretmeye başlamaktadır. Daha sonra ise kokulu kusmalara sebep vermektedir.
MİDE FELCİ (GASTROPAREZİNİN) BELİRTİLERİ NELERDİR?
– Sık sık gaz ağrısı vede kusma isteği görülmesi.
– Mide yanması vede şişmesi yaşanması.
– Ani başlayan kilo kaybı ile iştahsızlık.
– Mide de biriken gıdalar neden ile yaşanan ağız kokusu.
– Sürekli olarak görülen mide bulantısı.
– Erken doyma gibi belirtiler mide felci riskini taşımaktadır.
MİDE FELCİ NEDENLERİ NELERDİR?
– Dengesiz diyet programları vede yeme bozukluğu da mide felcinin yaşanmasına zemin hazırlamaktadır.
– Vagus sinirleri mideye gitmektedir. Buradaki aksları uyararak hareket etmesini sağlamaktadır. Yalnız vagus sinir hücrelerinin zarar görmesi ise fonksiyonları azaltmaktadır. Bu da mide felcine neden olmaktadır.
– Bazı kullanılan ilaçların yan etkileri de mide felcini tetikleyebilir.
– Ülfer vede reflü midedeki asit oranını arttırmaktadır. Artan mide asidi ise mide duvarına zarar vermekte vede kas sisteminin çalışmasını önlemektedir.
– Vücutta azalan kalsiyum da, kasların yavaşlamasına neden olmaktadır. Bu kaslar arasında mide kasları da yer almaktadır.
– Kandaki şeker oranının yükselmesi de bazı organların hasar almasına neden olmaktadır. Ciddi fonksiyonel bozukluklara ortam hazırlayan şeker hastalığı, midenin motor hareketini de yavaşlattığından mide felci görülebilmektedir.
Mide felci tedavisi, ile ilgili bilinmesi gereken, yaşanan belirtiler de her hastalığın belirtileri gibi aynıdır. Bu sebeple belirtiler görülür görülmez, doktora başvurmakta fayda var. Uzman hekim endoskopi ile mide içerisin de yaşanan fonksiyonel bozuklukların nedenine bakmaktadır. Sonrasında midenin boşalma durumu ölçülmektedir. Mide kasları vede sinir tetkiklerinden sonra ise uzman hekim mide felcini teşhis ettiğin de, ilaç tedavisine başlamaktadır. Bu süreç zarfında diyet önerilerin de bulunan uzman hekim, özellikle de mide asidinin vede duvarının sağlığı için bazı gıdaları ağırlıkta tüketmeyi tavsiye etmektedir.
Mide Felci Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız mide felci nedenlerini ve belirtilerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki mide felci belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Mide felci belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?