Meyan Kökünün Faydaları Nelerdir? Meyan Kökünün Zararları Nelerdir? Meyan kökü ne işe yaradığını sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
Meyan Kökünün Faydaları Nelerdir? Meyan Kökünün Zararları Nelerdir?
Meyan kökünün faydaları nelerdir hakkında yazımız da sizler için hazırladığımız meyan kökü nedir? öğrenebilirsiniz. Meyan kökünün zararları nelerdir? ile ilgili bilgi sahibi olmak için de yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Meyan kökü ne işe yarar? sorularının cevapları sayfamızda yer almakta. Peki Meyan kökü nerede bulunur?
Meyan kökü, şerbet olarak tüketilmektedir. Tabi yöreden yöreye kullanımı da değişmektedir. Meyan kökünün bir çok faydası bulunduğu için nerde ise herkes tüketmektedir. Meyan kökü, yurtdışında ilaç sanayisinde kullanılmakta vede yüzyıllar önce de tıbbi tedavinin ham maddesinde yer almaktaydı. Meyan bitkisi akarsu kenarlarında yetişmekte vede yaz ayları, yetiştikten sonra toplarak kurutulur, yıl boyunca da tüketilir. Meyan bitkisinin yetiştiği toprağa göre tadı da değişiklik göstermektedir. Kimisi acı olur, kimisi tatlı… Sakaroz, glikoz, tanen, nişasta, asparagin, zamk, yağ, reçine, glychrizin vede çok tatlı olan glycyrhizik asidi gibi bileşenleri barındırmaktadır.
MEYAN KÖKÜNÜN ZARARLARI
Meyan kökünün içeriğinde fazla miktarda çözücü bileşen barındırdığı için vücuda yeterli miktarda alınmalıdır. Aksi durumda toksinlenerek, eklemler de ödem yapabilmektedir. Hızlı emilime neden olarak, potasyum kaybına sebep olabilmektedir. Gebelik döneminde, hamile kadınların kullanmaması gerekmektedir. Meyan kökü fazla tüketildiğinde ise yüksek tansiyon vede baş dönmesine sebep olmaktadır. Tüketirken aşırıya kaçılmadan, tüketilmelidir. Faydasının çok olduğunu bilerek, meyan kökünü fazla tüketmeyin.
MEYAN KÖKÜNÜN FAYDALARI
– Karbonhidralı vede yağlı yiyeceklerin sebep olduğu kabızlık gibi sorunların çözümünde etkilidir. Sürekli yaşanan kramp durumlarında da meyan kökü etki göstermektedir.
– Antioksidan, tonik vede antimikrobiyal özellikleri ile karaciğerde birikmiş toksinleri kısa sürede temizleyerek, vücutta yağ birikmesini önlemektedir. Yatıştırıcı özelliği ile kronik yorgunluğu vede stres durumlarını azaltarak sinir sistemini de korumaktadır.
– İçeriğinde barındırdığı kumarin bileşeni vücuttaki iltihaplı hücreleri kısa sürede temizlemektedir. Bu nedenle özellikle de kış aylarında artan ses kısıklığı, kuru öksürük vede balgam gibi hastalıklara iyi gelmektedir.
– Hastalıklara bağlı olarak gelişmekte olan ani ateşlenmeye karşı tahriş olan hücreleri de yenilemektedir. Eklem vede kemiklerde oluşan ağrıları da dindirmektedir.
– Meyan kökü, cildin deformansyona uğramış bölgeleri içinde doğal ilaçtır, özellikle sivilce vede akne tedavilerinde kullanılabilmektedir. Sedef hastalığının tedavisinde olumlu etki gösterdiği bazı uzmanlar tarafından belirtilmiştir.
– Uzman hekimler özellikle, ağız içi yaralarda meyan kökünün kaynatılan suyu ile gargara yapılmasını tavsiye etmektedir. İltihabı kısa süre de söktüğü için de, idrar yolu ile tüm iltihaplı hücreleri atmaktadır. Bunu yaparken de, mide asidini düzenlemekte vede bağırsaklardaki parazitleri de azaltmaktadır.
Meyan Kökünün Faydaları Nelerdir, yazımız da hazırladığımız meyan kökü hakkında bilmeniz gereken, faydaları vede zararlarını öğrenebilirsiniz. Eğerki sizin de meyan kökünün faydaları nelerdir, yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Meyan kökünün faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kombinin Su Damlatmasına Karşı Alınacak Önlemler