Mevsim Geçişleri Hastalıkları Nelerdir? Mevsim Değişikliği Hastalıkları, Mevsim değişikliği hastalıklarından korunma yollarını yazımızda derledik.
Mevsim Geçişleri Hastalıkları Nelerdir? Mevsim Değişikliği Hastalıkları
Mevsim geçişleri hastalıkları nelerdir, ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına alarak ayrıntılı olarak hazırladık. Mevsim değişikliği hastalıkları hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek öğrenebilirsiniz. Mevsim değişikliği hastalıklarından korunma yolları ve mevsim geçişleri hastalıklarına karşı önlemler ile ilgili soruların cevaplarını sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki mevsim geçişleri hastalıkları nelerdir? Detayları ile yazımızda paylaştık.
Mevsim geçişi hastalıkları genellikle her insanda görülmektedir. Bunların yanında bir çok belirtisi olan halsizlik, sürekli kemik ağrıları vede uykusuzluk görülüyorsa sizde mevsim değişikliği hastalığına yakalanmış olabilirsiniz. Havanın ani ısınması ve değişmeler görülmesi vücut ısısını kötü yönde etkilemektedir. Eğer kişinin de bağışıklık sistemi zayıfsa kişi hemen hastalanmaya geçebilir. Kuluçka dönemi biten virüsler bu dönemde harekete geçer, bu durumda ciddi sağlık sorunlarına da davetiye çıkarır.
Hava durumundan dolayı, beslenme, giyim vede yaşam tarzı da değişmektedir. Bu durum ise vücudun hemen uyum sağlama sürecini zorlaştırmaktadır. Virüsler ve bakteriler de bağışıklığı zayıflatmasıyla vücut tamamen hastalığa teslim olmaktadır. Bu durumda alınacak bir çok önem vardır. Eğer sizde mevsim geçişleri hastalıklarını merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamına giderek bulabilirsiniz.
MEVSİM GEÇİŞLERİ HASTALIKLARININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
MEVSİM GEÇİŞLERİ HASTALIKLARI
– Soğuk algınlığı: Soğuk algınlığı üst solunum yolları hastalığıdır. Bu hastalık tedavi edilmediğinde gribal enfeksiyona dönüşebilmektedir. Belirtileri ise kuru öksürük, burun akıntısı vede halsizliktir.
– Gribal enfeksiyon: Yaz aylarından, sonbahar aylarına geçiş sırasında görülen bir enfeksiyondur. Yüksek ateş, grip vede eklem ağrıları ile başlamaktadır. Daha sonra da öksürük vede yorgunluk olarak kendini göstermektedir.
– Astım: Havaların ani değişmesi ile bulaşıcı virüsler çoğalmaktadır, bu durum ise astım hastaları için büyük tehlike oluşturmaktadır.
– Depresyon: Depresyon özellikle yaz aylarından, kış aylarına geçiş döneminde sıklıkla görünmektedir. Uzman hekimler bunun nedenini beyindeki melatonin hormonunun kış aylarında fazla salgılanmasından kaynaklandığını belirtmektedir.
– Alerji: Alerji özellikle de kış aylarından ilkbahar aylarına geçiş döneminde görünmektedir. Bunlar, öksürük, kızarıklık, kaşıntı gibi belirtiler göstermektedir.
– Akut Bronşit: Virüsler, bakteriler vede mikroplardan dolayı üst solunum yollarının iltihaplanması ile ortaya çıkmaktadır.
MEVSİM GEÇİŞLERİ HASTALIKLARININ BELİRTİLERİ
– İştahsızlık.
– Gözlerde şişlik vede sulanma.
– Göğüş bölgesinde ağrı vede uyuşma.
– Sabah uyanmakta zorlanma vede nedensiz vücut ağrıları.
– Gün içinde hapşırma sıklığının artması.
– Gece hızla terleme veya aniden üşüme.
– Boğazda hırıltı vede kaşıntı.
– Mide bulantısı vede baş ağrısı gibi belirtiler görünmektedir.
MEVSİM GEÇİŞLERİ HASTALIKLARINDAN KORUNMA YOLLARI
Mevsim geçişleri hastalıklarından korunmak için, bağışıklık sistemi güçlendiren besinler tüketilmelidir. Özellikle de C, A vede E vitaminleri bol bol tüketilmelidir. Günde en az 5 porsiyon yeşil sebze tüketimi olmalıdır. Magnezyım bakımından zengin olan gıdaları ara öğün olarak tüketmekte fayda vardır. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra öğünler atlatılmadan yapılmalıdır. Mevsim meyveleri gün içinde en az iki kez tüketilmelidir. Bol su tüketilmeli yalnız suyun sıcaklığına dikkat edilmelidir. Terleme esnasında asla soğuk su içilmemelidir. Sıvı tüketimi diğer besinlerden de alınmalıdır. Ani olarak değişen havalarda çok kalın veya çok ince giysiler giyinmemelidir. Vücut ısısına vede gün içindeki hareketlenmeye göre giyinmeli vede ona göre ek eşya bulundurulmalıdır. Mevsim değişikliği hastalığından korunmak için egzersiz yapmakta oldukça önemlidir. Gün içinde hareketsiz kalmak, vücut direncini düşürmekte ve metabolizmayı da yavaşlatmaktadır. Bu yüzden kendinizi aşırı yormamak şartıyla evde bazı hareketleri kısa süreli yapabilirsiniz.
Mevsim Geçişleri Hastalıkları Nelerdir, yazımız da hazırladığımız mevsim geçişleri hastalıkları ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin de eğer ki mevsim geçişleri hastalıkları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Mevsim geçişleri hastalıkları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da mevsim geçişleri hastalıkları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Petunya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?