Mesane Pili Kimlere Takılır?

Mesane Pili Kimlere Takılır? Mesane Pili Etkileri Nelerdir?, Mesane pili nedir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda hazırladık.

Mesane Pili Kimlere Takılır? Mesane Pili Etkileri Nelerdir?

Mesane Pili Kimlere Takılır
Sayfa İçeriği: Mesane Pili Kimlere Takılır

Mesane pili, idrar işlevlerini düzenlemek için, sakran sinirleri hedefleyen bir tedavidir. Tedavinin işlemi, sinirlere elektromanyetik impuls gönderen bir cihazın implantasyonunu barındırmaktadır. Cihaz, 1 saat büyüklüğündedir vede hasta kişinin kalçasına, kuyruk sokumu kemiğine yakın bölgeye yerleştirilmektedir. Bu teknik aynı zamanda mesaneye dair bilgileri beyne göndermektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz mesane pili etkileri nelerdir? vede mesane pili nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Mesane pili kimlere takılır?

Mesane pili, tedavisi için hastlerin üroloji bölümüne başvurulabilir. İşlem süresi hasta kişilere göre farklılık gösterebilmektedir. Yalnız genellikle test aşaması bir kaç saat sürer iken, kalıcı implantasyon işlemi 1 ila 2 saat arasında tamamlanmaktadır. Mesane pili işemi genellikle 2 aşamada gerçekleşmektedir. Bunlar test aşaması ve kalıcı implantasyon aşamalarıdır. Test aşamasında tedavinin hasta kişide etkili olup olmadığı belirlenmektedir. Sedayon anestezi uygulamasıyla ameliyathanede günübirlik gerçekleştirilen işlemdir. İşlem esnasında hasta yüz üstü yatar pozisyondayken, hekim sakral sinire yakın noktaya cihazı yerleştirmektedir. İşlem boyunca hasta kişiye sakral sinirin uyarılması ile ne hissettiği sorulabilmektedir. Kesi yerinden uzanan kabloların uzaktan kumanda ile kontrolü hasta kişiye anlatılmaktadır. Deneme sürecinin sonunda hasta işlemden olumlu sonuç alırsa kalıcı bir cihazın implantasyonu için ikinci aşamaya geçilmektedir.

Kalıcı implantasyon, test aşamasının başarılı şekilde atlatılması halinde 1 ila 2 hafta sonra gerçekleşen işlemdir. Bu aşamada cihaz, hasta kişinin sağ veya sol kalçasının üzerinde açılan 5 cm’lik bir kesinin altına, dışarıdan belli olmayacak biçimde yerleştirilir vede küçük bir uzaktan kumanda ile hasta kişinin uyarı düzenini ayarlaması sağlanmaktadır. Yazımızın devamına giderek mesane pili etkileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Mesane Pili Kimlere Uygulanır?

Mesane Pili Etkileri

Mesane pilinin, pil ömrü 5 ila 10 yıl arasında değişmektedir. Pilin ömrü azaldığında mevcut pil yeni bir pille değiştirilmektedir. Yeni geliştirilen şarj edilebilir özellikle cihazlar da en az 15 yıl vücutta kalabilmektedir. Hasta kişiler pillerini 2 haftada bir şarj cihazı ile şarj edebilmektedir. Çok nadir görülse de kabloların yerinde oynmalar olabilmektedir. Bu gibi durumlarda ufak cerrahi müdahaleler ile revizyonlar gerçekleştirilmektedir. Mesane pili, nadiren de olsa enfeksiyon vede ağrı gibi durumlara neden olabilmektedir. Bu risklerin meydana gelmesi durumunda gerçekleşen bir cerrahi müdahale veya ilaç tedavileriyle durum kontrol altına alınabilmektedir. Bununla birlikte hasta kişilere yerleştirilen her cihaz MR ile uyumlu değildir ve MR çekimi öncesinde kablonun veya pilin çıkarılması gerekmektedir.

Mesane Pili İşlemi Yan Etkileri

Sinir hasarı,
Enfeksiyon,
Teknik problemler veya cihazın ömrünün sona ermesi,
Ağrı, ciltte hassasiyet,
Cilt altında cihazın yer değiştirmesi ya da dönmesi.

Beslenme alışkanlıklaırnın değiltirilmesi, pelvik taban egzersizleri, ilaç tedavisi veya kateter kullanımı ile kontrol altına alınamayan vede iyileşme göstermeyen vakalar için mesane pili tedavisi düşünülebilmektedir. Sık idrara çıkma, acil idrara çıkma hissi ya da idrar kaçırma, mesanenin tam olarak boşalmamasına neden olan durumlarda mesane pili işlemi uygulanmaktadır.

Mesane Pili Kimlere Takılmaz
Mesane Pili Kimlere Takılmaz

Hasta kişiye özel uygulanan mesane pili, öncelik ile test aşaması için hasta kişiye takılmaktadır. Bu aşamada tedavinin hasta kişide etkili olup olmadığı belirlenmektedir. Bir iğne yardımıyla kuyruk sokumuna yakın bir kısımından mesane sinirine elektrot yerleştirilmektedir. Elektrot 7 ila 14 gün süre boyunca hasta kişinin vücudu dışında olan geçici pil yardımıyla sinire uyarı gönderir vede tedavinin hastalık üzerindeki etkisi gözlenmektedir. Hasta kişinin durumunda iyileşme görülür ise, kalıcı mesane pili yerleştirilmektedir. Hasta kişinin bel bölgesi hizasında cilt altına yerleştirilen kalıcı pil, birinci aşamada yerleştirilen elektroda bağlantısı yapılmaktadır.

Mesane Pili Ne İşe Yarar?

Böylelikle mesane fonksiyonlarını düzenlemek adına sürekli olarak elektriksel uyarımı sağlanmış olmaktadır. Hasta kişi pilin tüm fonksiyonlarını temassız yönetilebilen bir kumanda veya akıllı cihaz ile yapabilmektedir. Mesane pili uygulamasının birinci aşaması ortalama 1 saat, ikinci aşaması da 30 dakika yapılmaktadır. Hasta kişi her iki aşamadan sonra da aynı gün veya 1 gün sonra taburcu edilerek sosyal yaşamını konforlu bir şekilde sürdürebilir.

Mesane Pili Kimlere Takılır, eğer ki sizin de mesane pili kimlere takılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Mesane pili kimlere takılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı mesane pili kimlere takılır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Mizantropi Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed