Medikal Masaj Nasıl Yapılır? Medikal Masaj Faydaları Nelerdir? Medikal masaj kimlere uygulanır? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.
Medikal Masaj Nasıl Yapılır? Medikal Masaj Faydaları Nelerdir?
Uzman hekimler tarafından teşhis edilen, çeşitli sağlık sorunlarının tedavisin de ya da genel olarak sağlığın korunması vede iyileştirilmesin de tercih edilen medikal masaj, tıbbi ortamlar da gerçekleştirilen masaj terapilerine denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için medikal masaj kimlere uygulanır? ve medikal masaj faydaları ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Medikal masaj nasıl yapılır?
Bağlar, tendonlar vede kaslar dahil olmak üzere vücudun yumuşak dokularına etki eden amnuel terapi uygulaması olarak bilinen medikal masaj, geleneksel vede alternatif tıbbı bir araya getirerek çeşitli sağlık problemlerine yenilikçi çözümler sunmaktadır. Bu alan da özel olarak eğitim almış olan, tıbbı masaj terapistleri tarafından yapılmaktadır. Son yıllarda alternatif tıbbın medikal tedavi süreçleri içerisinde, daha fazla yer alması ile birlikte popülerliği artan tıbbi masaj uygulamaları, seçkin hastaneler de, diğer sağlık kuruluşlarında verilen hizmetler arasında yerini almaktadır. Yazımızın devamına giderek medikal masaj faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Medikal Masaj Nedir?
Medikal Masaj Faydaları
– Hormon sistemini etkilemektedir. Endorfin salgısını arttırdığı için ağrıları gidermektedir. Seratonin salgılanmasını sağladığından mutlu hissedilmesini sağlamaktadır.
– Kaslar da meydana gelen gerilimler, kulunç vede spazmların çözülmesini kolaylaştırır.
– Cildin yumuşatılmasına vede elastikiyetinin artırılmasına, ayrıca terlemeyi hızlandırılarak üre vede toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olmaktadır.
– Kan dolaşımını hızlandırarak organ vede dokuların sağlığını geliştirmektedir. Sorunlu bölgelerin onarımına yardımcı olur.
– Vücuttaki ağrıların dindirilmesine destek verir.
– Bağırsaklar da sindirim faaliyetlerinin hızlandırılmasını sağlayarak kabızlık vede gaz şikayetlerini azaltmak, akciğerler de biriken mukus salgısının çözülmesine yardımcı olmak gibi etkiler oluşturarak genel anlam da iç organların rahatlatılmasını sağlamaktadır.
Medikal masaj uygulaması, sağlık hizmeti sağlayıcı kuruluşlar tarafından genel tedavi planının parçası olarak yapılmaktadır. Genellikle tıbbi teşhise odaklanır. Masajın gerçekleştirilme amacına tıbbi masaj terapistleri tarafından uygulanabilecek çok sayıda medikal masaj yöntemleri söz konusudur. Bunlar hastaya özgü olarak belirlenerek yapılmaktadır. Tıbbi masaj yöntemleri vede prosedürleri hastadan hastaya değişiklik göstermektedir.
Medikal masaj uygulamaların da genellikle vücudun belirli alanı hedef olarak alınmaktadır. Uygulama masajı tavsiye eden doktorun belirlemiş olduğu bölgelere odaklanılarak uygulanır. Medikal masaj terapisi genellikle vücudun tümüne değil de, belirli odak bölgeye uygulanır. Yine de hastaların tıbbi masaja yönelme amaçlarına göre uygulama alanları farklışabilir. Gerekli görülmesi durumunda birden fazla bölgeye ya da tüm vücuda tıbbi masaj uygulaması uygulanabilir.
Medikal masaj terapistleri de, uzman hekimler tarafından herhangi bir amaçla uygulanmasına karar verilen medikal masajı, uygun aralıklar ile doğru yöntemlerle gerçekleştiren profesyonellerdir. Bu kişiler tıbbi masaj alanında özel eğitimler almış olan, masaj terapistliği belgesine sahip uzmanlar olmaktadır. Sağlık kuruluşların da gerçekleştirilen medikal masajlar süresince hastalar uzman hekimler tarafından düzenli olarak takip edilebilmektedir. Tedavinin etkinliği, masajın hasta üzerindeki etkileri gibi konular doktor tarafından sürekli olarak değerlendirilmektedir.
Bu durum da ise tedaviden maksimum verimin alınabilmesi de mümkündür. Tedavi de kullanılan medikal masaj yöntemleri hastanın sağlık sorunlarına göre değişmektedir. Tetik nokta tedavileri, miyofasyal gevşetme vede nöromusküler tedaviler gibi farklı teknikler ile medikal masaj uygulanabilmektedir. Bunların haricin de medikal masaj aleti olarak isimlendirilen çeşitli ekipmanların vede terapist eli ile uygulanan manuel terapilerin yardımı ile çok farklı medikal masaj yaklaşımları bireye özgü olarak belirlenerek yapılmaktadır.
Medikal Masaj Yöntemleri Nelerdir?
– Miyofasyal gevşetme masajı,
– Tetik nokta masajı,
– Nöromusküler masaj tedavileri.
Nöromusküler masaj terapisi ya da kısa ismi ile NMT statik basınç kullanılarak vücuttaki ağrıların dindirilmesini hedefleyen medikal masaj vede manuel terapi yöntemidir. Kaslar da çeşitli kısımlara giden kan akışının azalması ile gelişen iskemiler de, sinir sıkışması, kas gerginliği, postural ya da biyomekanik sorunlar nedeni ile meydana gelen ağrılar da bir tedavi tekniği olarak uygulanan medikal masaj nöromusküler masaj yöntemlerini barındırmaktadır. Miyofasyal gevşetme masajı, vücuttaki tüm dokuları çevreleyerek dokuları, birbirine bağlayıp bütün halin de tutan bağ dokuları, fasya olarka isimlendirilir. Denge, stabilite, hareket kabiliyeti vede postür gibi konular da doğrudan etki sahibi olan fasya, medikal masajlar da hedef alınan önemli alandır. Kaslara vede çevresin de yer alan fasyaya verilen mekanik uyarılar yardımı ile bölge de gevşeme elde edilmektedir. Miyofasyal gevşetme ismi verilen masaj yöntemi yardımı ile vücuttaki gerginlik vede düzensiz gerilim sorunları dindirilebilmektedir. Postür bozukluğundan hareket kısıtlıklarına kadar pek çok sorunun tedavisi uygulanmaktadır.
Tetik nokta masajı, spazm ismi ile de bilinen sinir kasılmaları ile, kas kramplarının yol açmış olduğu ağrıların hafifletilmesi ya da tamamen dindirilmesi için uygulanan masaj tekniklerini barındırmaktadır. Baş vede boyun ağrıları, boyun da vede omuzlar da meydana gelen tutulmalar, bel ağrıları vede tutulmaları ile siyatik sinirine ilişkin sorunların hafifletilmesin de tetik nokta masajı oldukça etkili olmaktadır.
Medikal Masaj Kimlere Uygulanmaz?
Bu masaj uygulamarın da, vücudun yüzeyine yakın olan bağ dokular, kas vede eklemler üzerinde, yoğun çalışma gerçekleştirilmektedir. Tetik noktalardan kaynaklık olarak, genişleyip kısalan kas lifleri sinirler de sıkışmaya yol açtığından ilgili bölge de hassasiyet, uyuşma, karıncalanma veya yanma gibi belirtiler yaratmaktadır. Tetik noktalar, uzuvların çeşitli kısımlarında şişliklere, hareket kısıtlanmasına, eklem takılmalarına vede çabuk yorulmaya neden olmaktadır. Özellikle boyun vede sırt bölgesin de sıklıkla meydana gelen tetik noktalar, medikal sırt masajı gibi uygulamalar ile büyük ölçüde giderilmektedir.
Medikal Masaj Nasıl Yapılır, akut yaralanmalar da, metastaz riski söz konusu olması nedeni ile, kanser hastaların da, varis gibi damar hastalıkların da, kas zedelenmelerin de, kemik kırık vede çıkıkların da, açık yaralarda vede hamile kadınlar da medikal masajın uygulanması sakıncalı olabilmektedir. Eğer ki sizin de metastatik kanser belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Metastatik kanser belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da metastatik kanser belirtileri, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Metastatik Kanser Belirtileri Nelerdir?