Manuel Terapinin Faydaları Nelerdir?

Manuel Terapinin Faydaları Nelerdir? Manuel Terapi Nasıl Yapılır?, Manuel terapi kimlere uygulanır? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.

Manuel Terapinin Faydaları Nelerdir? Manuel Terapi Nasıl Yapılır?

Manuel Terapinin Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Manuel Terapinin Faydaları Nelerdir

Özellikle terapistler tarafından yapılan, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde yararlanılan fiziksel tedavi yöntemine manuel terapi denir. Fizik tedavinin içerisinde bulunan bu yöntem, uzman fizyoterapistler tarafından yapılmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz manuel terapi kimlere uygulanır? ve manuel terapi nasıl yapılır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Manuel terapinin faydaları nelerdir?

Manuel terapi, fonksiyon kaybı, ağrı ve sağlık problemlerini ele almak için egzersiz, hasta eğitimi ve diğer fizik tedavi yöntemleri ile bütünleştirilmiş manuel muayene vede tedavi tekniklerine dayalı ileri bir fizik tedavi uygulaması uzmanlık alanıdır. Manuel terapi uygulanır iken ellerle yapılan özel tekniklerle eklem, kas ve sinir sistemi fonksiyonlarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Başlıca tekniklerin manipülasyon vede mobilizasyon olduğu bu işlem, gevşemeye neden olduğu gibi hareket kısıtlamasını da azaltmaktadır.

Manuel terapi bel, boyun, omuz, dirsek ve ayak problemlerini tedavi ederek bireye fayda sağlamaktadır. Bireye özel teknik ve metotların geliştirildiği bu süreç, hasta kişinin durumu baz alınarak yapılmaktadır. Kulak çınlaması manuel terapi ile tedavi edilebilir hastalıktır. Çene ekleminden kaynaklanan çınlama durumu, fizyoterapistler aracılığıyla giderilebilmektedir. Yazımızın devamına giderek manuel terapinin faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Manuel Terapi Kimlere Uygulanır?

Manuel Terapinin Faydaları

Ağrıları azaltıp hareketleri konforlu hale getirir,
Kas gerginliğini azaltıp gevşeme sağlar,
Yumuşak doku iltihabında azalma imkanı tanır,
Doku uzama kabiliyeti ve stabilizasyonunu artırır,
Yaralanmalardan sonra doku onarımını hızlandırır,
Eklem hareketliliğini normalleştirir,
Diğer tedavi yöntemlerine göre daha kısa sürede iyileşme sağlamaktadır.

Doktorların sinir, kas, kemik ve eklem hasarlarını değerlendirdikten sonra uyguladığı yöntemdir. Tamamı el ile uygulanan bu teknik, genel olarak bası ve germe hareketlerinden oluşmaktadır. Hareket sistemini destekleyen bölümlere işlevsellik kazandırmaktadır. Manuel terapi bel fıtığı, boyun düzleşmesi, yaralanma, sinir sıkışması vede zedelenme gibi sorunları engellemektedi.r Hiç bir cihaza gerek duymaksızın belirli adımlar takip edilerek yapılmaktadır. Ritmik germe vede kuvvetli bası uygulanarak yumuşak doku mobilizasyonu sağlanmaktadır. Ger ve say tekniği, postural sorunları çözüp duruşunuzun sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır. Hareketlerin hızlı vede kolay şekilde yapılmasını sağlayan eklem mobilizasyonu, ağrılaırn giderilmesini sağlamaktadır.

İskelet vede kas sisteminde meydana gelen rahatsızlıklaır gidermenin yanı sıra nedenlerine odaklanan osteopatik manul terapi, rahatsızlıklaırn teşhis vede tedavi sürecinde etkili role sahiptir. Sorunu kökten çözen özel bir tedavi yöntemidir. Ağrı vede acıların sebeplerini bulup ortadan kaldırmaktadır. Sinir, dolaşım ve lenf sistemini olumlu yönde etkileyip tamamlayıcı bir tedavi olarak görülmektedir. Migren, kas hastalıkları, cerrahi operasyonlar, doğum öncesi vede sonrası, öğrenme bozukluklarının rehabilitasyonu, sistemik rahatsızlıklaır, solunum bozuklukları gibi bir çok durumda kullanılmaktadır.

Belli hareket kabiliyetine sahip olan boyun bölgesinin kısıtlanması sonucunda fıtık ya da düzleşme gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Boyun fıtığı manuel terapi uygulamalarıyla etkisi azaltılan rahatsızlıktır. Hareket açılarında meydana gelen kısıtlama ölçütleri tespit edilerek egzersizler yapılmaktadır. Ağrının olduğu noktaya ağırlık verilip tedavi merkezi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Boyun düzleşmesi manuel terapi yöntemi ile iyileştirilip ağrıları giderilerek hastanın yaşam kalitesi yükseltilmektedir. Bu rahatsızlıkta uygulanan terapi yöntemi konforlu, hızlı ve etkili sonuç alınmasını sağlamaktadır. Omurgayı bir bütün olarak ele alıp bireye özel teknikler uygulanmaktadır. Bel omuru içerisindeki disk dokusunun zaman içerisinde deforme olması, travmatik bir durumu beraberinde getirmektedir. Yumuşak disk dokusunun omurga aralığından sarkması, sinir ve dokulara baskı yapmaktadır. Bel fırığı manuel terap uygulamaları ile minimalize edilebilmektedir. kısıtlama olan eklemlerin hareket kabiliyetini artırmaktadır. Elle bükme ve çekme gibi manevralar, anatomik vede fizyolojik açıların geri kazanılmasını sağlamaktadır.

Manuel Terapi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Hekimlerin hastaların rahatsızlıklaırnı gidermek adına uyguladığı terapi yöntem, belirli alt teknikler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Bu tedavi şeklinin uygulandığı bireyler içerisinde, tenişçi ya da golfçu dirseği, kas yırtığı, sakroiliak eklem disfonksiyonu, yumuşak doku yaralanması, akut sırt ağrısı, fibromiyalji, gerilim tipi baş ağrısı, kas spazmı, sinir sıkışması ve uyuşma, skolyoz, bursit, tendinit, eklem sertliği, kulak çınlaması, kifoz, kabızlık, omurga düzensizlikleri, menisküs miyofasyal sorunlar ile faset sendromu, tendon iltihaplanması, ayak başparmak çıkıntısı, kasık ağrısı, tetik parmak sorunu yaşayanlar bulunmaktadır.

Manuel Terapi Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Manuel Terapi Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Etkili tıbbi yöntemlerden biri olan terapi tekniği, kas ve iskelet ile sinir ve eklem rahatsızlıklarının ekisini minimum seviyeye düşürebilmektedir. Uzman fizyoterapist vede doktorlar tarafından uygulanması gereken bu işlem, el ve vücut hareketleri ile gerçekleştirilmektedir. Terapinin kullanıldığı hastalıklar içerisinde bel ve boyun fıtığı, spondiloz, spor yaralanmları, burkulma, bağ doku zedelenmeleri, eklem bozukluğu, migren, boyun düzleşmesi, sinir sıkışması, topuk dikeni, kalça çıkığı, el bileği vede dirsek rahatsızlıkları, kalça protezi sonrası meydana gelen ağrılar, kas yırtılması , donuk omuz, bel kayması, ayak hastalıkları gibi vücudun bir çok bölümünde yer alan durumlar bulunmaktadır.

Manuel terapinin risk vede yan etkileri, hasta kişinin sağlık durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Terapi, uzman bir hekim tarafından yapılmadığı taktirde sorun yaratabilmektedir. Hekimin fiziki muayenesi vede görüntüleme teknikleriyle tespiti sonrasında terapi alınabilmektedir. Uygun olmayan tedavi teknikleri yanlış bireyler tarafından yapıldığında, damar ve kas ile sinir sistemine zarar verebilmektedir. Yan etki ve risklerin yaşanmaması için uzman hekimin yapması ve sonrasında önerilerinin dinlenmesi gerekmektedir.

Manuel Terapinin Faydaları Nelerdir, eğer ki sizin de manuel terapinin faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Manuel terapinin faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı manuel terapinin faydaları nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dishidrotik Egzama Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed