Lenfoma Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Lenfoma Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Lenfoma Hastalığı Nasıl Anlaşılır?, Lenfoma hastalığı tedavi edilir mi? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Lenfoma Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Lenfoma Hastalığı Nasıl Anlaşılır?

Lenfoma Hastalığı Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Lenfoma Hastalığı Belirtileri Nelerdir

Lenf kanseri, diğer ismi ile lenfoma olarak adlandırılmaktadır. Lenfosit isimli kan hücrelerinin, lenf bezlerinde gereğinden fazla çoğalması ile meydana gelmektedir. Lenfoma, çoğalan kötü huylu lenfositlerin sadece lenf bezlerinde değil kemik iliği, karaciğer, dalak gibi organlara da yayılması vede çoğalması durumu olarak görülmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için lenfoma hastalığı nasıl anlaşılır? vede lenfoma hastalığı belirtileri nelerdir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Lenfoma hastalığı belirtileri nelerdir?

Lenfoma hastalığı, sıklık ile, lenf bezlerinde rastlanmaktadır. Görülme sıklıkğı, kadınlara kıyas ile erkeklerde çok daha fazladır. Lenf kanseri, çocukluk çağında sık olarak görülebilen kanser türüdür. Lenfoma semptomlarında rastlanan bazı belirtiler, aslında bir çok hastalık ile benzer özellikte olabilmektedir. Kişiler genellik ile soğuk algınlığı, grip veya geçmeyen farklı bir solunum yolu enfeksiyonu etkisinden dolayı hekime gitmektedir. Lenfoma hastalığında, belirli genel semptomlar ile kendini göstermekte vede bu semptomlar uzun süredir devam ediyor ise, olası lenfoma riskine karşı tüm nedenleri belirlemek amacı ile genel bir değerlendirme yapılması lazım. Belirtilen semptomlara sahip bireylerin çoğunda lenfoma görülmeyebilir. Bu nedenle kalıcı semptomlara sahip bireylerin lenfoma olmadığından emin olunması adına bireyin mutlaka uzman bir doktor tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Yazımızın devamına giderek lenfoma hastalığı nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Lenfoma Hastalığı Neden Olur?

Lenfoma Hastalığı Belirtileri

Ağızda oluşan yumuşak şişlikler,
Kaşıntı,
Solunum sıkıntısı,
Anemi,
Yorgunluk,
Enerji eksikliği,
Titreme,
Gece terlemeleri,
Ateş,
Ağrılı veya ağrısız lenf bezi şişmesi.

Lenfoma hastalığı, lenfosit ismi verilen zararlı hücrelerin gerekenden fazla çoğalması ile meydana gelmektedir. Lenfoma hastalarında genellik ile hastalığın başlama nedeni tam olarak bilinmez. Bir aile içinde birden fazla lenfoma hastalığı tanısı ile karşılaşıldığı durumlarda, lenfomanın genetik faktörü etkilediği düşünülebilmektedir. Lenfoma hastalığı, bağışıklık sistemi düşük kişilerde daha sık karşılaşılan hastalık türüdür. Virüsler, çevresel faktörler, genetik faktörler, bakteriler, fiziksel nedenler, kemoterpi, bağışıklık sistemi hastalıkları vede kollajen doku hastalıkları bireylerde lenfoma gelişme riskini artıran nedenler arasında sayılabilmektedir. Lenfoma hastalığı, tedavisi mümkün olan hastalıktır. Güncel tedavi yöntemleri ile, lenfoma türlerinde %95’e kadar başarı sağlanmaktadır.

Lenfoma Hastalığı Nasıl Anlaşılır
Lenfoma Hastalığı Nasıl Anlaşılır

Lenfoma hastalığı teşhisi konulabilmesi için bazı test vede işlemler vardır. Bunlar; Görüntüleme testleri, kemik iliği örneği alınması, lenf nodunun çıkarılması ve fizik muayenedir. Lenfoma hastalığı, lenf nodları, bir filtre gibi fonksiyon göstererek virüs vede bakterilerin vücutta yayılmasını engellemektedir. Lenf sistemlerini oluşturan lenf hücreleri kontrolsüz çoğalma eğilimine girmesiyle, lenfoma hastalığı gelişimine neden olabilmektedir.

Lenfoma Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Lenfoma hastalığı tedavisi sürecinde, öncelik ile bireylerin lenfoma türüne vede lenfomanın saldırganlık derecesine bakılmaktadır. Bazı lenfoma türleri, hızlı yayılım göstermez vede çok yavaş büyümekteler. Hekiminiz bu süreçte, günlük yaşantıdaki faaliyetlerinizi etkileyen belirti vede işaretleri dinleyerek rahatsızlığı izleyebilir, sonrasında periyodik testlere girmenizi önerebilmektedir. Var olan kanser hücrelerini öldürmek amacı ile kullanılan tedavi biçimine kemoterapi denmektedir. Genellik ile kemoterapi, bir toplar damar içerisine verilir. Yalnız kişilerin aldığı özel ilaçlara bağlı olarak hap şeklinde de kullanılabilmektedir.

Lenfoma hastalığı tedavisinde kullanılan ilaç tedavisi yöntemi, vücuttaki anormalliklere odaklanır vede hedefe yönelik çalışmaktadır. Mesela; İmmünoterapi ilaçları, direkt olarak kanser hücrelerini öldürmek amacı ile bağışıklık sistemini kullanmaktadır. Kemik iliği naklı, kök hücre nakli olarak da bilinmektedir. Bu tedavi yöneminde, kemik iliğini baskılamak amacı ile yüksek dozda kemoterapi veya radyasyon kullanılmaktadır. Daha sonra bireylerin vücudundan veya farklı bir vericiden alınan sağlıklı kenik iliği kök hücreleri, lenf kanseri olan bireyin kanına enjekte edilir vede kemiğe ulaşması sağlanmaktadır. Bu durum da kemik iliğinin yeniden inşa edilmesine yardımcı olmaktadır. Radyasyn tedavisi, kanser hücrelerini öldürmek amacı ile, proton veya X ışını gibi güçlü enerji demetleri kullanılmaktadır.

Lenfoma Hastalığı Belirtileri Nelerdir, lenfoma hastalığı tedavisinin yan etkilerinde bulantı, kusma, kabızlık, ishal, ateş, öksürük, ağızda yaralar, kanlı idrar, saç dökülmesi, güçsüzlük, kalp, akciğer hastalıkları, vücutta döküntü, vücudun bazı kısımlarında karıncalanma hissi ve sinir sorunları görülebilmektedir. Eğer ki sizin lenfoma hastalığı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Lenfoma hastalığı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da lenfoma hastalığı belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kaş Kepeklenmesi Nasıl Geçer?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed