Kuş Besleyenler Dikkat Hasta Olma Riskiniz Yüksek
Kuş besleyenler dikkat, zatürre türü olan hastalık zamanla ilerledikçe akciğerlerin yapısını bozabiliyor… Güvercin, muhabbet kuşu, papağan, tavuk vede hindi tüylü hayvanlarda görülen bu hastalık öksürük vede ateşle kendini göstermektedir.
Aslında bu hastalık genellikle, kuşların kurumuş olan doku, dışkılarının toz olup havada uçuşması ile oluşmaktadır. İnsanlar bulundukları ortamda bunları maruz kaldıklarında bu tür hastalıklara yakalanmaları biraz daha öncülüktedir.
Eğerki evde kuş besliyorsanız, odanızı genellikle havalandırmanız gerekmektedir. Yoksa bulunan kuş dışkılarının gün içerisinde toz olup havalandığında sizinde solumanız durumunda bu hastalığa yakalanma oranınız artmaktadır. Muhabbet Kuşları genellikle yakın temas halinde bulundukları kişilerede oranla daha çok bu tür hastalıkları bulaştıra bilmektedir.
YAKIN TEMASLA BULUŞAN HASTALIKLAR
Güvercin besleyen kişilerde aslında bu hastalığa yakalanma riski 15 kişide birdir. Hasta bireyin şikayetleri genellikle hafif olabilir.
Şikayetleriniz Hafif Olabilir…
Erken dönemde tehşiş konulan kişilerde, tüm belirti ve bulgular bir kaç gün ve 12 saate kaybolmaktadır. Eğerki artık kronikleşmiş hale gelmişse hastalık, hafif şekilde olabilir ama tekrarlayarak, devamlı şekilde görülmektedir.
Bu tür hastalık hani titreme ve ateşe yol açmaktadır. Vakit kaybetmeden doktora başvurmanızda yarar vardır. Bu tür durumlarda, evcil hayvanlardan uzaklaşmanız vede hastalığınız süreçinde yaklaşmamanızı tavsiye ederiz.
Hastalığın tedavisi mümkün olmakla birlikte ilerlemiş olanlarda ilaç tedavisi uygulanmaktadır…
En önemlisi ise kuşların tozlarından sakınma vede uzaklaşma en iyi hastalığın tedavi yöntemidir.
Kuş Gribi; Bu hastalık, virüs kaynaklı olup ölümcül sonuçlar vermektedir. Virüsün H5N1 adındaki türevi insanlarıda öldürmektedir.
Gösterdiği belirtiler ise; Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrıları’dır.
Aslında belirtinin göstermesi 2-3 saat ile 3-4 gün arası göstermektedir. Dokulara yeterince oksijen gitmediği için vücutta morarmaların olduğu gözlenmektedir.
Eğerki sağlığımıza dikkat etmek istiyorsak, beslediğimiz kuşların dışkılarını günlük olarak temizlemek gerektiğini unutmayalım. Eğerki, kuşlar ile aynı odada kalıyorsak, kuşlarımızı her gün 2 – 3 saat balkona yada cam kenarına koyarak hava almasını sağlayabiliriz. Yalnız soğuk havalarda kuşlarımızı balkon vede cam önlerine bırakmayalım.
Unutmadan, çeyranda kalmamasına dikkat etmelisiniz yoksa kuşlarınız ölme riskine yakalanır hasta olurlar. Onlarında can taşıdığını unutmayalım, onlarda bizler gibi hastalığa yakalanırlar bizler kolay iyileşebiliriz ama onların iyileşmesi çok kolay değildir vede sonuçları ölümle sonuçlanmaktadır. Dikkat etmemizde yarar vardır. Eğerki, kuşlarımızı bitkin, halsiz vede ishal tarzı dışkı gördüğümüzde hemen veteriner ekimine götürmeniz onlarında yararınadır.
Bu yazımızda size kuş besleyenler için akciğeriniz dışkı tozlarından hastalanır olabileceğini anlattık. Yararlı bulduysanız bize yorum yapabilir, destekte bulunabilirsiniz.Beslediğiniz hayvanlar için nelere dikkat ettiklerinizi yorumda bizimle paylaşınız…
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Facebook Şifre Değiştirme Nasıl Oluyor?