Kulak Kristali Kayması Belirtileri Nelerdir? Kulak Kristali Kayması Nedenleri, Kulak kristali kayması neden olur? ile ilgili bilmeniz gerekenler yazımızda.
Kulak Kristali Kayması Belirtileri Nelerdir? Kulak Kristali Kayması Nedenleri
Kulak kristali kayması belirtileri nelerdir ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımızda ayrıntılı olarak derledik. Kulak kristali kayması nedenleri hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilirsiniz. Kulak kristali kayması neden olur? ve kulak kristali nasıl tedavi edilir? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki kulak kristali kayması belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.
İç kulakta bulunan vede vücut dengesini sağlayan yapılara kulak kristalleri denir. Bu kristaller iç kulağın içinde denge kanallarında yer almaktadır. Kulak kristalleri, vücut hareketlerinin dengeli olmaısnı sağlamaktadır. Kulak içinde üç ayrı denge kanalı içerisin de sıvı halde yer alan sabit yerleşimli yapılardan oluşur. Bu yapılar herhangi yaşanan bir travma sonrası yerinden oynaması beyin vede omur iliği olumsuz yönde etkilemektedir. Denge sıvısı olan kulak kristalleri hareket ettikçe ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Kulak kristallerinin çoğu kez neden oynadığı bilinmez. Kulak kristallerinin oynaması, otoskleroz ve meniere hastalığı gibi kulak rahatsızlıkları, santral sinir sistemi hastalıkları vede iç kulak tümörleri gibi sorunlardan dolayı olabilmektedir. Hastalıkların %80’i kulakların şiddetli ağrımasından dolayı uykudan bile uyanabilmekteler. Kış aylarında ise bu sorun daha çok artmaktadır. Sizde kulak kristali kayması nedenlerini yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz.
KULAK KRİSTALİ KAYMASI NEDEN OLUR?
KULAK KRİSTALİ KAYMASI NEDENLERİ
Kulak vede üst solunum yolu enfeksiyonları kulak kristali kaymasına neden olmaktadır. Beynin travma geçirmesi vede ani yapılan boyun hareketleri de kulak kristallerin yerinden oynamasına neden olmaktadır. Uyurken yapılan hareketler vede birden ayağa kalkmakta kristal sıvıları harekete geçirmektedir. Kulak kristallerinin kaydığını gösteren belirtiler ise ani başlayan baş dönmeleri vede mide bulantısı gibi durumlardır. Baş dönmesi olmadığı halde dengesizlik hissi yaşanması kişinin kulak kristallerinin kaydığını gösteren belirtiler arasında yer almaktadır.
KULAK KRİSTALİ BELİRTİLERİ
– Görmedeki odak noktasında bozukluk.
– Şiddetli baş dönmesi zeminin ayağının altından çekilmesi.
– Vücut hareketlerinde dengesizlik.
– Kulaktan yüze vuran kramplar.
– Kulak içinde artan çınlama vede iltihaplı akıntı.
– Uzanırken bile mide bulantısı vede baş ağrısı.
– İleri durumlarda kalp ritm bozukluğu vede kan akışında hızlanma belirtileri görülmektedir.
Kulak kristali kayması tedavisin de öncelikle kulak burun boğaz doktorunun yapacağı denge testleri ile kulak kristellerinin yerinden oynayıp oynamadığı tespit edilmektedir. Kristaller yerinden oynayan kişinin hareket ederken daha dikkatli olması önerilmektedir. Baş dönmesi esnasında baş fazla hareket ettirmeden sabit bir yerde durulması gerekmektedir. Bu durumda bol bol su tüketimi sağlanmalıdır. Kulak kristali kayması atakları sırasında hareket halinde iken hemen bir yere uzanmak veya oturmanız atakları hafifletmektedir.
Kulak Kristali Kayması Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız kulak kristali kayması belirtileri ve nedenlerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki kulak kristali kayması belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kulak kristali kayması belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kulak kristali kayması belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Süzme Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?