Kronik ishal Belirtileri Nelerdir? Sık Sık İshal Olmak Neden Olur? Kronik ishal kaç gün sürer? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.
Kronik İshal Belirtileri Nelerdir? Sık Sık İshal Olmak Neden Olur?
Kronik ishal rahatsızlığı günümüz de bir çok insanda görünen rahatsızlıklar arasındadır. Kronik ishal, genellikle dört haftadan uzun süren vede daha uzun süreye kadar çıkan rahatsızlığa denir. Yazımızın içeriğin de ise kronik ishal ile ilgili bazı bilgileri hazırlayıp, derledik. Sizde yazımızın devamına giderek sık sık ishal olmak neden olur? ve Kronik ishal kaç gün sürer? Soruları ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Peki kronik ishal belirtileri nelerdir?
İshal rahatsızlığı genellikle bazı nedenlerden dolayı olmaktadır. Bunların başlıcaları ise, huzursuz bağırsak sendromu gelmektedir. İshal eğer ki, uzun sürüyor ise bu kronik ishal anlamına gelmektedir. Kullanılan ilaçların da etkisi kişiyi ishal yapabilir. İshal olduğunuz da, aşırı sıvı kaybedeceğiniz için, bol bol sıvı tüketimi ve su tüketimi yapmanız gerekmektedir. Uzun süre geçmeyen ishal için doktora danışmanız da yarar vardır. Sizde yazımızın devamından kronik ishal nedenlerini bulabilir ve öğrenebilirsiniz.
Kronik İshal Nedenleri Nelerdir?
Kronik İshal Belirtileri
– Ateş.
– Gevşek vede sulu dışkı.
– Dışkıda kan görülmesi.
– Karın krampları.
– Dışkıda mukus.
– Karın ağrısı.
– Karın bölgesinde şişkinlik.
– Mide bulantısı vede çok aniden gelen acele tuvalet ihtiyacı belirtiler arasındadır.
Kronik İshal Nedenleri
– İltihabi bağırsak hastalıkları.
– Enfeksiyonlar.
– Huzursuz bağırsak sendromu.
– İlaçlar.
– Endokrin hastalıklar.
– Ameliyattan sonra.
– Kronik pankreatit.
– Laktoz intoleransı.
– Kolon kanseri.
– Çölyak hastalığı.
İshal rahatsızlığı aslında bir tedavi gerektirmeden, kendiliğinden bir kaç gün içinde geçer. Bu zaman zarfında ise vücudun yeterince sıvı alması gerekmektedir. İshalin daha uzun süren vakalarında uzman hekim çeşitli ilaçlar tavsiye etmekte. Bu ilaç çeşitleri arasında antibiyotikler parazit ya da bakterilerin neden olduğu ishali türlerini tedavi etmeye destek olabilmekte. Yalnız ishal rahatsızlığına eğer bir virüs neden oluyor ise antibiyotikler kesinlikle yardımcı olmaz. Doktorlar ishal sırasında vücudun kaybetmiş olduğu su vede minerallerin yerine konulmasını önermektedir. Bu durum ise temiz içme suyu, meyve suyu ya da et suyu tüketimini daha fazla yapma anlamına gelmekte. Eğer ki sıvı tüketmek kişinin midesini rahatsız ediyor ise ya da kusmaya neden oluyor ise damardan serum aracılığı ile sıvı uygulanabilir.
Kronik İshal Kaç Günde Geçer?
Su tüketimi ne kadar arttırılsa da, vücudun kaybetmiş olduğu sıvıları toplaması içinde önemli olsa da, normal şartlar da temiz içme suyu içinde vücudun çalışması için gerekli olan tuzlar vede elekrolitler yeteri miktarda yoktur. Potasyum için meyve suları içerek ya da sodyum için çeşitli çorba türleri tüketerek vücudun kayıplarının yenilenmesi ve elektrolit seviyelerinin korunması sağlanabilmektedir. Yalnız elma suyu gibi bazı meyve suları ishal rahatsızlığını daha ağır yapabilir. Kafein ya da alkol kullanımını da sınırlandırmalısınız.
Kronik İshal Belirtileri Nelerdir, ishal genellik ile bir ya da iki gün sürmekte, yalnız daha uzun da sürebilme ihtimali vardır. Bu durum daha sonra kendi kendine geçmektedir. Bir kaç günden fazla süren ishal rahatsızlığı ise daha ciddi sorunların belirtisi olabilmekte. Kronik ishal ise en az dört hafta sürmekte, bu durum ise kronik bir hastalığın belirtisi olabilme ihtimali için doktora danışılmasında fayda vardır. Eğer sizin de kronik ishal belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kronik ishal belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kronik ishal belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bebeklerde İshal Belirtileri Nelerdir?