Köpeklerde Mantar Neden Olur? Köpeklerde Mantar Nasıl Geçer? Köpeklerde mantar nasıl iyileşir? Hakkında merak ettiklerinizi yazımız da derledik.
Köpeklerde Mantar Neden Olur? Köpeklerde Mantar Nasıl Geçer?
Köpeklerde mantar neden olur ile ilgili bilinmesi gerekenleri yazımız da hazırladık. Köpeklerde mantar nasıl geçer hakkında bilgi sahibi olmanız için yazımızın devamına gidebilirsiniz. Köpeklerde mantar nasıl iyileşir? vede köpeklerde mantar neden oluşur? İle ilgili merak edilenleri sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
Köpek mantarı, köpeklerde mantar enfeksiyonun, köpek cildin de çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Köpeklerde mantar enfeksiyonun belirtileri ise, köpeğin vücudun da hangi bölgesinde mantar enfeksiyonu olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Mantar enfeksiyonları özellikle, ağız da, deri de yada idrar yollarında oluşmaktadır. Oluşan tüm bu enfeksiyonlar ile birlikte ise ağrı vede rahatsızlık belirtileri yaygın olarak görülebilir. Peki köpeklerde idrar yolunda mantar enfeksiyonu belirtileri nelerdir?
KÖPEKLERDE MANTAR NEDENLERİ NELERDİR?
KÖPEKLERDE MANTAR NEDEN OLUŞUR?
– Mide bulantısı.
– Kanlı yada bulanık idrar.
– Uyuşukluk.
– Kokulu idrar.
– İdrar yaparken sızlama yada ağrı.
– İştah kaybı görünme.
– İdrar kesesi yada genital bölge sorunları.
Köpek derisinde görülen mantar enfeksiyonunun yaygın olarak semptomları genelde, kulaklarda, genital bölge etrafında yada patilerde oluşmaktadır. Köpek enfeksiyonlu bölgeyi yalama, çiğneme yada çizme gibi eylemler yapmaktadır. Köpeğin enfeksiyonlu bölgelerde kötü kokuların oluşması. Köpekte kafa titremesi, kulak enfeksiyonlarında görülebilmektedir. Kırmızı yada kızarık deri oluşumu. Köpekte yağlı tüyler, kendini yalama gibi açık yaralar. Yağlı, kabuğumsu yada pullu deri oluşumu. Köpekte görülen davranışsal değişikler mesela, agresiflik, anksiyete vede depresyon gibi… Özellikle köpeklerde aşırı büyüyerek vede oluşarak mantar enfeksiyonlarına neden olan bir çok sebep bulunmaktadır. Köpeklerde mantar enfeksiyonuna sebep olabilecek faktörleri aşağıda sizler için belirttik.
– Alerji.
– Kanser.
– Düzensiz olarak beslenme.
– Yemek alerjisi.
– Kortikosteroidler yada antibiyotikler gibi ilaçların kullanılması.
– Zayıf bağışıklık sistemi oluşu.
– Şeker hastalığı.
– Nemli, sıcak havalara karşı tepki.
– Tıbbi sonda kullanımı.
– Kemoterapi.
– Keneye, pireye, böceğe yada parazitlere karşı alerjisi olması.
– Hormonsal bozukluklar.
– Bağışıklık sistemini etkileyen ilaçlar.
– Dış deri parazitleri.
– Uzun süreli antibiyotik yada steroid kullanımı.
KÖPEKLERDE MANTAR NASIL GEÇER?
Köpeklerde mantar enfeksiyonu tedavisi, köpekte bulunan enfeksiyonun büyüklüğü, yeri, mantarın tipi vede mantarın aşırı çoğalmasına neden olabilecek herhangi bir sebebe bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Köpekte bulunan mantar enfeksiyonu tedavisi için ise antifungal ilaçlar vede anti-mantar ilaçlar veteriner hekimine reçetelendirilebilir. Köpekteki deri enfeksiyonları için, lokal ilaçların günlük olarak yada bir günde bir kaç kez uygulanması gerekmektedir. Reçete edilen ilaçlar için bir hafta boyunca devam edilebilmektedir.
Manter enfeksiyonu antifungal ilaçlar ile yok ettiyseniz, yalnız altında yatan nedeni tedavi edemediyseniz, ilerleyen zamanlar da bu nedenler alerjiden köpeğin yüzüne, kulağına vede kıllı kulak kanallarına kadar sebep olabilir. Mantar enfeksiyonu ise bir süre sonra yineden tekrar edecektir.
Köpeklerde Mantar Neden Olur, yazımız da hazırladığımız köpeklerde mantar nedenlerini öğrenebilir vede tedavi için gerekli uygulamaları yapabilirsiniz. Sizin de eğer ki köpeklerde mantar neden olur, yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınızı bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Köpeklerde mantar neden olur sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Limon Suyu Neye İyi Gelir?