Koltuk Altı Şişmesi Neden Olur? Lenf Bezleri Neden Şişer? Çeşitli enfeksiyonlardan kaynaklana bilen koltuk altı şişmesi belirtileri hakkında bilgiler…
Koltuk Altı Şişmesi Neden Olur? Lenf Bezleri Neden Şişer?
Koltuk altı şişmesi neden olur ile ilgili bilmeniz gerekenleri yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Lenf bezleri neden şişer? hakkında bilgi sahibi olmayan insanlar için hazırladığımız yazımızda tüm koltuk altı şişmesi hakkında bilgiler yer almaktadır. Koltuk altında meydana gelen şişlikler bazen ciddi hastalıkların haberci olurken, bazen ise enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkmaktadır. Peki koltuk altı şişmesi neyin habercisi olduğunu nasıl anlayacaksınız… Koltuk altı şişmesi ile ilgili bilmeniz gerekenler sayfamızın devamında sizler için derledik.
Ciddi hastalıkların habercisi olabilen koltuk altı şişmeleri genellikle çeşitli enfeksiyonlar sonucu da ortaya çıkabilmektedir. Koltuk altı şişmesi şekillerine göre vede boyutuna göre korkutucu olabilmekte. Koltuk altında görülebilen şişliklek bir çok sebeple meydana gelebilmektedir. Bu şişlikler vücudun bir çok yerinde olduğu gibi koltuk altında da yer alan lenf bezleri genel olarak enfeksiyon habercisi olarak şişmektedir. Meme kanseri, kıl dönmesi vede lenf kanseri gibi hastalıkların da olabileceğine işaret ortaya çıkabilmektedir. Koltuk altı şişmeleri kullanılan deodorant vede benzeri ürünlerin kullanımı ile alakalı enfeksiyonlar olarak ortaya çıkabilmekte vede lenf bezlerinin şişmesi, şişliğin durumuna bağlı olarak ciddi hastalıkların da habercisi olabilmektedir.
KOLTUK ALTI ŞİŞMESİNİN NEDENLERİ NELERDİR
Koltuk altında oluşmuş olan şişliğin boyutu vede etkilediği bölgeler incelenerek, şişlik üzerinde yaralar var ise, sert vede şişlik 1 cm’den fazla olmuşsa bu durum iltihaplı enfeksiyon sonucu meydana gelmiş şişlik olabilmektedir. Yalnız şişlik 1 cm’den fazla vede göğüse doğru uzanan vede bir çok bölgeyi etkileyen şişlik görülüyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurmanız gerekmektedir. Enfeksiyon vede tahriş sonucu oluşabilen koltuk altı şişmeleri epilasyon sırasında oluşabileceği durum deodorant vede benzeri ürünlerin cilt üzerinde direk olarak teması sonucunda ortaya çıkabilmektedir.
– Alerjik reaksiyonlar.
– Viral enfeksiyonlar.
– Lösemi kanseri.
– Lenfoma kanseri.
– Zararsız yağ dokusu reaksiyonlar.
– Meme kanseri.
– Aşı sonucu oluşan reaksiyonlar.
– Bakteriyel enfeksiyonlar.
– Koltuk altında kıl dönmesi.
– Soğuk algınlığının geçtiği dönemler.
– Meme hassasiyeti.
– Zona hastalığı.
– Anjina.
– Kol sinirlerinde hasar.
– Omuz çıkması.
– Atardamar hastalıkları.
– Koltuk altında bulunan kisler.
LENF BEZLERİ NEDEN ŞİŞER?
LENF BEZLERİ NEDİR?
Vücutta enfeksiyon vede hastalıklara karşı korumakla görev yapan lenf bezleri fasulye şeklinde olan dokulardır. Bademcikler de bir tür lenf bezi olduğundan, vücudumuzu çeşitli mikrop, bakteri vede enfeksiyona karşı korumakla görevlidir.
LENF BEZLERİNDE ŞİŞLİK GÖRÜLEN BÖLGELER
– Kasıklar.
– Kulak arkası.
– Ense.
– Çene altı.
– Koltuk altı.
Çeşitli enfeksiyonel durumlar da bağışıklık sisteminin zayıf düşmesi sonucu lenf bezleri şişme yapmaktadır. Lenf bezleri yumuşak doku şeklinde şişerek zamanla da geçmektedir. Yani bu duurm ise enfeksiyondan kaynaklandığının belirtisi olarak görünebilmektedir. Eğerki lenf bezlerinde oluşmuş şişlikler, ağrısız, sert vede uzun süre devam ediyor ise vakit kaybetmeden uzman hekime gidiniz. Lenf bezleri şişmesi ile birlikte geceleri nefes almada vede yutmada güçlük, terleme, yüksek ateş vede kilo kaybı gibi durumlar görülüyor ise ciddiye alınmalı vede vakit geçirmeden doktora başvurulmalıdır. Lenf bazleri aşağıda belirttiğimiz hastalıklardan dolayı şişme görülebilmektedir.
– Aşı yada kullanılan ilaçın yan etkileri.
– Çeşitli enfeksiyonlardan.
– Cinsel yolla buluşan hastalıklar.
– Deri vede kulak enfeksiyonları.
– Bağışıklık sistemi hastalıkları.
– Göğüs, cilt kanseri, lenfoma gibi hastalık türlerinde lenf bezlerinde şişlik olabilmektedir.
LENF BEZLERİNİN ŞİŞME BELİRTİLERİ
– Üzerine bastırdığınız da acı hissi.
– Şişliğin kızarması vede kabarbası.
– Enfeksiyona bağlı olarak şişliklerde boğaz ağrısı vede ateş gibi durumlar görülebilmektedir.
Koltuk Altı Şişmesi Neden Olur, ile ilgili koltuk altı şişmesi hakkında bilmeniz gerekenleri hazırladık. Sizde eğerki koltuk altı şişmesi şikayeti yaşıyorsanız yazımızdan yardım alabilir vede koltuk altı şişmesi nedenlerini öğrenebilirsiniz. Koltuk altı şişmesi neden olur yazımız hakkında kafanıza takılan sorular varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Koltuk altı şişmesi neden olur sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Emziren Anne Grip Olursa Bebeğe Geçer Mi?