Klima Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Klima Hastalığı Nasıl Geçer?, Klima hastalığının semptomları, ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.
Klima Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Klima Hastalığı Nasıl Geçer?
Klima hastalığı, lejyoner hastalığı olarakta bilinmektedir. Bu hastalığa neden olan leglonella pneumophila bakteri, göller vede akarsular gibi sulak ortamlarda doğal olarak vardır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için klima hastalığının semptomları nelerdir? vede klima hastalığı nasıl geçer? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Klima hastalığı belirtileri nelerdir?
Bakteri, insan yapımı bir yapının içerisinde gelişip, yayıldığında insan sağlığını tehdit eden bir hal almaktadır. Özellikle su kullanan kapalı alan iklimlendirme sistemlerinin hastalığı yaydığı bilinir. Bu neden ile, insanlar arasında bu hastalığa klima hastalığı denmektedir. Solunum yolu ile bulaşan hastalığın en yaygın görüldüğü yerlerin arasında büyük toplantı salonları, oteller, jakuziler, termal havuzlar, dekoratif fiskiye bulunduran alanlar, bankalar vede ofisler gelmektedir. Ev vede araba içi iklimlendirme sistemleri, soğutma veya ısıtma için su kullanmadığından dolayı bu alanlarda hastalığa yakalanma ihtimali son derece düşük olmaktadır. Yazımızın devamına giderek klima hastalığı belirtileri, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Klima Hastalığı Nasıl Geçer?
Klima Hastalığı Belirtileri
– Yüksek ateş,
– Kas ağrısı,
– Halsizlik,
– Titreme,
– Baş ağrısı.
Klima Hastalığı Semtptomları
Klima hastalığı teşhisinde geç kalındığı durumlarda, ölümle sonuçlanabilen bazı ciddi komplikasyonların oluşma ihtimali de vardır. Tedavide geç kalındığı durumlarda, en sık karşılaşılan komplikasyonlar septik şok, akciğer yetmezliği vede akut böbrek yetmezliği rastlanmaktadır.
– Duygu durum bozukluğu,
– Dikkat eksikliği,
– İshal,
– Kusma,
– Göğüs ağrısı,
– Nefes darlığı,
– Balgamlı öksürük.
Klima hastalığı tedavi edilmediğinde, ölümcül olabilen akciğer enfeksiyonudur. Her yaştan insan bu enfeksiyona yakalanabilir. Yalnız bakteriye maruz kalan herkes hasta olmaz. Hastalığa yakalanma riski yaş ile birlikte artmaktadır. Yalnız bazı özel durum vede alışkanlıklara sahip insanlar daha büyük risk altındadır. Hastalığa yakalanma ihtimalini artıran bazı durumlar bulunmaktadır. Bunlar; ileri yaş, kronik rahatsızlıklar, zayıf bağışıklık sistemi vede sigara kullanımıdır.
Zatürre ile çokj benzer olan bu hastalık, sık sık karıştırılabilen bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisinde zatürreden farklı ilaçlar kullanılmaktadır. Bu neden ile hastalığın nedeninin net teşhisi hayati önem taşımaktadır. Enfeksiyona neden olan bakterinin cinsini anlamak, teşhis süreci için kritik olmaktadır. Teşhis sürecinde laboratuvar testleri kullanılmaktadır. En sık kullanılan teşhis yöntemleri; akciğer doku testi, göğüs röntgeni, kan testi vede idrar testidir.
Klima Hastalığının Tedavisi Var Mı?
Klima hastalığı bakteriler aracılığı ile meydana geldiğinden tedavisinde antibiyotikler tercih edilmektedir. Erken teşhis vede tedavi ile ciddi komplikasyonların oluşması engellenmektedir. Çoğu klima hastalığı vakasına hastane de yatış verilmektedir. Zamanında teşhis edilen hastalığın son derece başarılı bir tedavisi bulunmaktadır. Bu hastalıkta en sık tercih edilen yöntem, damar içi antibiyotik tedavisi vede hasta kişinin semptomlarının şiddetine göre oksijen desteğidir. Bir kaç gün hastanede yatış sonrası hasta kişi evinde ağız yolu ile antibiyotik tedavisine devam etmektedir. Tedavinin evde devam eden sürecinde, hasta kişinin beslenme düzeni vede sağlık durumunı kontrol altında tutması oldukça önemlidir.
Hasta kişi bu süreçte bol sıvı tüketmeli, alkol vede sigara tüketiminden ve ağır güç gerektiren işlerdne uzak durmalıdır. Zatürre benzeri bir hastalık olması nedeni ile, bitkisel tedaviler klima hastalığı tedavisinde de destekleyici olarak kullanılabilmektedir. Yalnız bitkisel tedavilerin klima hastalığını tek başına ortadan kaldırma ihtimali bulunmuyor. Standart ilaç tedavisine ek olarak kullanılacak bitkisel tedavilerin kullanılmadan önce kesinlik ile uzman hekime danışılması lazım. Doktor önerisi olmadan kesinlikle kendi kafanıza göre bitkisel tedavilerden kullanmayınız.
Klima Hastalığı Belirtileri Nelerdir, klima hastalığının belirtileri genellik ile bakteri, insan vücuduna girdikten sonra 2 ila 10 gün arasında ortaya çıkmaktadır. Zatürre hastalığının semptomlarıyla benzerlik göstermektedir. Eğer ki sizin de klima hastalığı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Klima hastalığı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da klima hastalığı belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sabun Alerjisi Belirtileri Nelerdir?