Klima Çarpması Nasıl Önlenir?

Klima Çarpması Nasıl Önlenir? Klima Çarpmasının Belirtileri Nelerdir? Klima çarpmasının geçmesi için bazı yöntemler hakkında bilmeniz gerekenler yazımızda.

Klima Çarpması Nasıl Önlenir? Klima Çarpmasının Belirtileri Nelerdir?

Klima Çarpması Nasıl Önlenir
Sayfa İçeriği: Klima Çarpması Nasıl Önlenir

Yaz mevsiminin sıcak ayların da, en çok tercih edilen serinleme aletlerinden biri de klimalar olmaktadır. Klimasız nerede ise mekan, ev bulunmamakta. Yalnız klimaya aşırı maruz kalmak bazı hastalıkları da beraberinde getirmektedir. Siz değerli dostlarımız için, yazımızın içeriğin de klima çarpmasının belirtileri ve klima çarpmasının geçmesi için bazı yöntemler ile ilgili soruların cevaplarını ayrıntılı olarak hazırladık. Peki Klima çarpması nasıl önlenir?

Klima bulunan yerlerde aşırı uzun süre kalmak ya da klimanın çok düşük dereceler de çalışması durumun da, kişi klima çarpması denen soğuk algınlığına benzer sağlık sorunu ile karşılaşabilmektedir. Klimalar soğuk havayı direk olarak verdiğinden, klima çarpması da insanlar için kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Siz de yazımızın devamına giderek klima çarpması belirtilerini öğrenebilirsiniz.

Klima Çarpmasının Geçmesi İçin Bazı Yöntemler

Kalima Çarpmasının Belirtileri

Halsizlik,
Boğazda yanma,
Yüz felci geçirme,
Baş ağrısı,
Mide bulantısı,
Baş bölgesini sağa sola çevirememe,
Boyun tutulması,
İshal,
Bel, boyun, sırt ağrısı gibi vücudun çeşitli yerlerin de hissedilen ağrılar,
Burun tıkanıklığı,
Karın ağrısı,
Yüksek ateş,
Nefes alırken göğüs ağrısı,
Kas vede eklem ağrıları,
Burun akıntısı, hapşırma ve öksürme gibi soğuk algınlığı belirtileri görülebilmektedir.

Klima çarpmasının geçmesi ve iyi gelmesi için bazı yöntemler ve doğal yöntemler bulunmaktadır. Klima çarpmasının belirtilerini geçirmek için doktora görünmeniz şart değildir. Aspirin vede eczacıların tavsiye ettiği ilaçları kullanabilirsiniz. Evde bazı bitkiler de klima çarpmasına iyi gelmektedir. Ihlamur, adaçayı, beyaz çay ya da yeşil çay, tarçın karanfil çayı ve ekinezya bitkileri de klima çarpmasına iyi gelmektedir.

Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir?

Klima çarpmasını önlemek için; Klimalı yerlere girmeden önce, kişi asla terli olmamalı. Terli ise de klimalı yerlere girmeden önce, vücut sıcaklığının düşmesi gerekmektedir. Klima sürekli olarak çalıştırılmamalı. Mesela bir saat çalıştırıp, 1/2 saat bu soğukluk ile idare etmeye çalışılmalıdır. Klimalı yerlerde, direk olarak klimanın önün de durmamalı ve klimanın hava üfleme panellerinden havanın direk olarak size gelmesinden kaçınmalısınız. Klima çarpmasını engellemek için, klimalı yerlerde klimayı çok düşük derecelere almamalısınız. Yoksa zatürre gibi hastalıklar meydana gelebilir. İdeal olarak 22/23 dereceler de olması iyidir. Çünkü bu sıcaklık vücut sıcaklığına yakın olduğundan, vücut aşırı üşümeyecek vede hastalık da olmayacaktır. Eğer eviniz de klima bulunuyor ise, düzenli olarak bakımlarını yaptırmalısınız vede filtrelerini değiştirmelisiniz. Klima çalışan yerler de, belirli aralıklar ile dışarı çıkmanız vücudun aşırı soğuk olmasını ve hastalanmasını önlemek için doğru karardır.

Klima Çarpması Nasıl Önlenir, klima çarpması tedavi edilmeden kendiliğinden 1 ila 2 gün içinde geçmektedir. Yalnız bu sürede de kişinin istirahat etmesi vede klimalı yerlerden uzak durması gerekmektedir. Bunun dışında ise klima çarpması acil tıbbi tedavi gerektiren vede hayati tehlike gerektiren sorun değildir. Eğer ki sizin de klima çarpması nasıl önlenir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Klima çarpması nasıl önlenir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da klima çarpmasının belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Her Gün 2 Yumurta Yemenin Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed