Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir?

Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir? Kıl Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir? Kıl dönmesi nedenleri ve nasıl geçer? İle ilgili bilmeniz gerekenleri hazırladık.

Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir? Kıl Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir, Kıl Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir, Kıl Dönmesi Nedenleri Nelerdir, Kıl Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir, Kıl Dönmesi Tekrar Yaşamamak İçin Alınması Gereken Önlemler, Kıl Dönmesi Risk Faktörleri Nelerdir, Kıl Dönmesi Nedir, Kıl Dönmesi Kimlerde Görülür

Kıl dönmesi belirtileri nelerdir ile ilgili bilmeniz gereken bazı noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Kıl dönmesi nasıl tedavi edilir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilir vede ulaşabilirsiniz. Kıl dönmesi nasıl geçer? ve Kıl dönmesi nedenleri soruları ile alakalı cevaplara sayfamızdan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Peki kıl dönmesi belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımızda paylaştık.

Batık kıl durumuna kıl dönmesi denmektedir. Araştırmalara göre kıl dönmesi dökülen saçların kuyruk sokumu bölgesinde birikmesi vede deri altına yerleşmeiyle meydana geldiği gözlenmiştir. Kıl dönmesi insanlar arasında kadınlarda görülen bir rahatsızlık olarak bilinmekte. Yalnız bu hastalık erkeklerde daha çok görülmektedir. Genellikle kuyruk sokumunda meydana gelen kıl dönmesi göbek deliğinin etrafı, yüz bölgesi, koltuk altı vede bacaklarda da görülmektedir. Kıl dönmesi bilim literatürüsün de polinidal sinüs olarak geçmektedir. Bu hastalık cildin kıl çıkma katmanında anormal şekilde kıl çıkmaması ile yaşanan rahatsızlık kişinin yaşamsal kalitesini de düşürmektedir. İnsan cildinde bulunan kıllar dümdüz çıkmaz deri altında yuva yaparak vede burada iltihaba yol açmaktadır. Bu yüzden kabaran cilt ağrıya neden olmaktadır. Aynı şekilde çevresindeki sinir vede damarlara zarar vermektedir. Genellikle de gelişim evresinde meydana gelmesi yüksektir. Belli bir yaştan sonra kıl köklerindeki hareketlenme durmaktadır. Meslek gruplarına bağlı olarak da kıl dönmesi yaşanabilir. Sizde kıl dönmesi ile ilgili daha fazla bilgilere yazımızın devamından ayrıntılı şekilde öğrenebilirsiniz.

KIL DÖNMESİ NEDENLERİ NELERDİR?

KIL DÖNMESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Kıl dönmesi deri yüzeyin de yaşandığı için fiziki müdahaleyle hemen tespit edilmektedir. Uzman hekim uygun görürse cerrahi operasyon uygulanır. Yalnız çok şiddetli değil ise antibiyotik içeren kremler sürülmektedir. Çok şiddetli yaşanan kıl dönmelerinde doktorlar genellikle kan testi yapmaktadır. Bunun nedeni kıl dönmesi bazen polinidal kistte olabilmektedir. Cerrahi operasyon ile kıl dönmesi kökünden çıkartılmaktadır. Kıl dönmesi yaşayan hastanın tekrar yaşamaması için bazı önlemler alınması da doktor tarafından önerilir. Şiddetli olmayan kıl dönmeleri için evde bir kaç yöntemler yapılabilir. Bunun için bilimsel kanıtlar olmasa da alternatif tıpta çay ağacı yağı, hint yağları vede adaçayı yağı bölgenin yumuşamasına ve kılın dışarı çıkarak içindeki iltihabın kurumasına yardımcı olmaktadır. Hasta kişinin gün içinde mutlaka C vede A vitaminleri tüketmesi gerekmektedir. Kıl dönmesi yaşanan cilde sürekli olarak mesaj yapılarak kistlerin rahatlaması sağlanmalıdır. Sıcak su ile bol kese atılmalı ve kıllar ortaya çıkarılmalıdır. Bu konuda dikkatli olunmalı. Doktor önerilerini dikkate almalısınız.

KIL DÖNMESİ TEKRAR YAŞAMAMAK İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Her gün duş alınarak vücut detaylı temizlenmeli.
Kıl dönmesinin olduğu bölgeler sürekli dezenfekte edilmelidir.
Hasta kişinin daha sonra lazer epilasyonla kılların seviyesi azaltılmalıdır.
İç çamaşırlar sık sık değiştirilmelidir.
Uzun süreli aynı pozisyonda kalmaktan veya uzanmaktan kaçınılmalıdır.

KIL DÖNMESİ NEDENLERİ

Kıl dönmesinin henüz kesin bir nedeni bulunmamaktadır. Yalnız gevşek kılların cilt yüzeyine çıkmadan birikmesi kıl dönmesine neden olur. Sürekli sürtünme, uzun süreli oturma, dar kıyafetler veya bisiklet sürme gibi durumlar sonrası görülebilir. Vücut biriken kıllara karşı bağışıklık sistemini harekete geçirmektedir. Bu durumda bağışıklık sistemi de bu bölgeye aşırı antikor göndermektedir. Yalnız bu antikorlar bölgede iltihaba yol açmaktadır. Bu nedenle nefes alamayan kıl kökleri ayrıca kir birikmesine de neden olmaktadır.

KIL DÖNMESİ RİSK FAKTÖRLERİ NELERDİR?

KIL DÖNMESİ BELİRTİLERİ

Belirtileri ile ilgili kuyruk sokumunda bulunan nohut büyüklüğünde şişlik vede bu şişliğin içinde iltihaplı apse olmakta. Makat bölgesin de meydana gelen bu şişlik zamanla şiddetli ağrılara neden olmaktadır. Oluşan iltihap sonucu iç çamaşırın arka kısmında sarı lekeler ortaya çıkar. Eğer bu belirtiler görüldüğü halde kıl dönmesi ihmal edilirse beraberinde ciddi sorunları da meydana getirir.

KIL DÖNMESİ RİSK FAKTÖRLERİ

Kıl kökünün kaba vede sert olanlar.
Vücudunun normalinden fazla kılı olan kişiler.
Daha önceden kıl dönmesi yaşayanlar.
Gelişim çağında hormonal sıkıntı yaşayanlar.
Hızlı kilo alıp, verenler vede obezite hastaları kıl dönmesi hastalığına yakalanma riski altındadır.

Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız kıl dönmesi belirtileri ve nedenlerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki kıl dönmesi belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Kıl dönmesi belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Eğir Otunun Faydaları Nedir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed