Keratosis Pilaris Neden Olur? Keratosis Pilaris Belirtileri Nelerdir? Keratosis Pilaris Zamanla Geçer Mi? İle alakalı bazı bilgileri yazımız da derledik.
Keratosis Pilaris Neden Olur? Keratosis Pilaris Belirtileri Nelerdir?
Bu hastalık genellik ile üst kollar da, uylukta, yüzde, kalça da ya da sırtta görülen kuru, pürüzlü noktalarla küçük şişkinliklere neden olan zararsız cilt durumuna keratosis pilaris denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için keratosis pilaris belirtileri nelerdir? ve keratosis pilaris zamanla geçer mi? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Keratosis pilaris neden olur?
Keratosis pilaris cilt de keratin maddesinin çoğalması sonucun da meydana gelmektedir. Keratin, cildi enfeksiyonlardan korur vede cilt hücrelerinin fonksiyonlarını doğru yapmasını sağlayan proteindir. Keratin, kıl folikülünün açılmasını önler. Keratosis pilaris, bu kanalların keratin vede ölü deri ile birlikte tıkanması sonucu gelişmektedir. Genellik ile bir çok tıkanmış noktalar vede pürüzlü cilt lekelerine neden olmaktadır. Kışın noktaların sayısında artış olabilmektedir. Bunun nedeni, kış aylarında nemin azalması vede cildin kurumasından kaynaklıdır. Yazımızın devamına giderek keratosis pilaris risk faktörleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Keratosis Pilaris Zamanla Geçer Mi?
Keratosis Pilaris Tedavisi Var Mı?
Bir çok insan bu durum için, doktora başvurmaz. Yalnız başvurdukları zaman hastanın tanısı, bir dermatolog tarafından fizik muayene ile konulabilmektedir. Bu durumu teşhis etmek adına, genellik ile tıbbi testlere gerek yoktur. Uzmanlar, keratosis pilaris olup olmadığından emin olmazlar ise, başka testler yapabilirler. Yüz belirtileri akne, vulgaris gibi hastalıklar ile karışabilmektedir. Bu hastalık kalıtsal olduğundan, tam tedavisi yoktur. Keratosis pilaris tedavisi tıbbi olarak gerekli görülmese de, görünüşü dolayısıyla rahatsızlık duyanlar tedavi isteyebilmektedir. Başka deyiş ile keratosis pilaris medikal değil, kozmetik durumdur. Nemlendirici kremler görüntüyü iyileştirebilmektedir. Alfohidroksi asitler, topikal retinoidler vede lazer tedavisi görüntüyü nispeten iyileştirmeyi sağlayabilmektedir. Siklosporin, tirozin kinaz inhibitörleri gibi ilaçlar da benzer deri bulguları gösterebilir. Bu neden ile tanı da ilaç geçmişi kesinlikle sorgulanmalıdır. Uygulanan tedavi kesildiğin de derinin eski görünümüne yeniden kavuşmaktadır. Bu nedenle tedavi etkisi görüldüğü müddetçe sürekli olmalıdır.
Keratosis pilaris cilt hastalığı kalıtsaldır vede nedeni tam olarak henüz bilinmemektedir. Kıl kanalındaki ölü hücrelerin atılımında bir bozukluk bulunmaktadır. Ölü hücreler teker teker atılacakları yerde toplu olarak atılırlar. Bu da kılın deriye açıldığı deliklerin genişlemesine vede belirgin hale gelmesine neden olmaktadır. Sıklık ile derinin altında kıvrılmış olan kıl görülmektedir.
Keratosis Pilaris Neden Olur, günümüz de her 4 kişiden 1’in de rastlanan keratosis pilaris, erkeklere nazaran kadınlar da daha sık rastlanmaktadır. Genellik ile 30 yaşından sonra kaybolmaya başlamaktadır. İleri yaşlar da nadiren görülmektedir. Ağırlıklı olarak çocuklar da vede ergenlik çağındaki kişiler de rastlanmaktadır. Eğer ki sizin de keratosis pilaris neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Keratosis pilaris neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da keratosis pilaris neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Böbrek Üstü Bezi Hastalığı Nasıl Anlaşılır?