Kelliğin Nedenleri Nelerdir? Kellik Nasıl Tedavi Edilir? Kellik neden olur? İle ilgili bilgilere yazımızın içeriğinden ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Kelliğin Nedenleri Nelerdir? Kellik Nasıl Tedavi Edilir?
Kalıtsal bir neden olup, saçların dökülmesine yol açan duruma kellik denir. Kellik, geçmişten günümüze kadar devam etmiş vede pek çok medeniyet tarafından da incelenmiştir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kellik neden olur? ve kellik nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kelliğin nedenleri nelerdir?
Kellik ile erkeklik hormonu androgen arasında ilişki vardır. Bir androgen hormonu olan, testosteron, Alfa-5 redüktaz adlı enzim tarafından dihidrotestosterona dönüştürülmektedir. Dihidrotestosteron da, saç kökleri üzerinde ki reseptörlere bağlanarak etkisini göstermektedir. Kelliğin başlıca nedenleri bulunmaktadır. Her kişi de ayrı nedenlerden dolayı kellik rastlanabilir. Her kişide aynı durum görülmemektedir. Kelliği önlemek için; 20 bardak kaynak suya, bir çorba kaşığı çok ince kıyılmış ısırgan otu eklenir. Yarım saat kadar bekletilir ve temiz vede ince bir tülbentten süzülür. Bu karışım su ile yatmadan önce, saçlarınızın dibine masaj yaparak güzelce yıkayın. 2 bardak ılık su içine bir adet çiğ yumurta sarısı eklenir ve çırpılır. Akşam saçlara ovularak sürülür. Sabahları ise katranlı sabun vede bol su ile yıkanır. Bir baş kuru sarımsak ateş de pişirilerek ezilir. Külüne, bir çorba kaşığı zeytin yağı eklenerek karıştırılır. Yatmadan önce saç diplerine işleyecek biçimde sürülür. Temiz tülbent ile sarılıp yatılır ve sabah kalktığınız da katranlı sabun ile bol suyla yıkanır. Saç diplerinize 10 günde bir, susam yağı sürebilirsiniz. Saç diplerinizi lavanta çiçeği yağı ile ovarak, 6 saat sonra da katranlı sabunla, bol su yardımı ile yıkanır. Yazımızın devamına giderek kelliğin nedenlerini ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz.
Kellik Nasıl Tedavi Edilir?
Kelliğin Nedenleri
– Kullanılan bazı ilaçlar,
– Kansızlık,
– Ateşli hastalıklar,
– Stres,
– Saça zarar veren kozmik ürünler,
– Genetik bozukluklar,
– Demir, çinko vede protein eksiklikleri.
Saç dökülmesi yani kellik, mediakal tedavi vede cerrahi tedavi olmak üzere iki ana grup da incelenmektedir. Mediakal tedavi; PRP yani plateletten zengin plazma, Saç mezoterapisi, Fraksiyonel laser, Dermaroller ve Dermapen, Kök hücre tedavileri. Cerrahi tedaviler; MicroFUE, FUE yani Folliküler ünite ektraksiyonu tekniği, FUT yani folliküler ünite transfer tekniği. Mediakal saç dökülmesi tedavileri genellik ile saçların tam olarak kaybedilmediği vakalar da mevcut kökleri güçlendirmek amacı ile tercih edilmektedir. Cerrahi tedaviler ise, saç köklerinin tam olarak kaybedildiği bölgeleri, canlandırmak vede seyrek bölgeleri sıklaştırmak amacı ile uygulanan işlemdir. Bu tedavi de, verici bölgeden toplanan saç kökleri, özel teknikler ile istenilen bölgelere ekilir.
Kelliğin belirtileri; Açılmaya başlanan deri üzerinde görünen ince tüyler, saç dökülmesin de normalin üzerinde artış görülmesi, tepede açılma vede kellik başlaması, öncelikli olarak saçların ön kısmında azalma olması, başın özellik ile üst tarafında ki, saç popülasyonun da azalma vede incelme ve genel olarak saçların hacmen azalması olarak sıralanır.
Kelliğin Nedenleri Nelerdir, kellik kişiden kişiye farklı belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. hormonal değişikler, kalıtım, tıbbi durumlar ya da ilaçlar sonucu meydana gelebilmektedir. Herkes belli bir dönem saç dökülmesini yaşanabilir. Yalnız erkekler de daha yaygın olarak rastlanmaktadır. Kellik ise kafa derinizden aşırı saç dökülmesi demektedir. Kalıtsal saç dökülmesi ise, yaş ile birlikte en sık rastlanan kellik nedenidir. Eğer ki sizin de kelliğin nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kelliğin nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kelliğin nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Reishi Mantarı Zararları Nelerdir?