Kalp Çarpıntısı Belirtileri Nelerdir? Kalbin Hızlı Atması Neden Olur? Kalbin istirahat halinde iken normalden daha hızlı atmasına kalbin hızlı atması denir.
Kalp Çarpıntısı Belirtileri Nelerdir? Kalbin Hızlı Atması Neden Olur?
Kalp çarpıntısı belirtileri nelerdir ile ilgili bilmeniz gerekenler vede kalbin hızlı atması neden olur? hakkında merak edilenleri yazımız da bulabilirsiniz. Sizde kalp çarpıntısı hakkında bilinmeyenleri vede bilgi sahibi olmanız için yazımızdan yardım alabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız kalbin hızlı atması nedenlerini sayfamızdan ulaşmanız mümkün. Peki kalp çarpıntısı neden olur?
Bir insanın kalp atışı dakika da 100’den fazla olduğunda taşikardi teşhisi konmaktadır. Normal zamanlar da yetişkin bireylerde kalp atışı dakika da 60 ile 100 iken yeni doğan bebeklerde dakika da 110’dur. Kalbin hızlı atmasına tıbbi olarak taşikardi denmektedir. Kalbin hızlı atması durumun da altta yatan neden vede bu nedenle ciddiyetine bağlı şekilde farklı belirtiler yaşanmaktadır. Kalp atış hızı sebebi ile kanın pompalanma etkisi düşmekte vede vücudun birçok yerine oksijen gitmediği için de belirtiler yaşanmaya başlamaktadır.
TAŞİKARDİ (KALBİN HIZLI ATMASI) BELİRTİLERİ
– Kalp çarpıntısı.
– Nefes darlığı.
– Baygınlık.
– Baş dönmesi.
– Göğüs ağrısı.
– Nabız yüksekliği.
KALBİN HIZLI ATMASI (TAŞİKARDİ) NEDEN KAYNAKLANIR?
– Vitamin eksikliğinden.
– Kansızlıktan.
– Duyusal stres, endişe vede korkudan.
– Bazı ilaçların yan etkilerinden.
– Yüksek ateşten.
– Kalp hastalıkları sonucu kalbin zarar görmesinden.
– Uyku apnesinden.
– Çok fazla alkol vede kafein tüketiminden.
– Koroner kalp hastalıklarından.
– Tiroid problemlerinden.
– Kalp kapakçıklarında sorunlardan.
– Kan dolaşımında sorunlardan.
– Aşırı egzersizlerden.
– Doğuştan olan kalbe anormal sinyal gitmesinden.
– Doğuştan olan hastalıklar vede kalp hastalığından.
– Uzun süreli yüksek tansiyondan.
– Kalp kaslarına yetersiz oksijen salınmasından.
– Kalp üst odacığında problemden.
– Hipertansiyondan.
– Kan kalınlaşması gibi kanla ilgili bozukluklardan.
– Kalp pili işlev bozukluğundan.
– Kahve, çay vede tütün gibi uyarıcı maddelerin alınmasından.
– Bir yada daha fazla kalp krizi geçirmiş insanlarda genellikle kalp atışı yüksek seyreder.
Kalp kapaçık hastalığı, kalp yetmezliği, kalp hastalığı, kalp kas hastalığı, koroner arter hastalığı, tümör vede enfeksiyonlar dahi olmak üzere bu tür problemler de kan akımı zayıflamakta vede kalp dokularına zrar vermektedir. Çok yüksek yada çok düşük sodyumla beslenmek de taşikardiye ye meydan olmaktadır. Bu durumda elektrolit dengesizliğe yol açmaktadır. Akciğer hastalıkları vede elastik olmamış akciğer dokularının kalbin pompalama kapasitesini ciddi derece etkilediği kronik okstrüktif akciğer hastalığı vede anormal, aritmi yada düzensiz kalp ritmini tanımlamak için kullanılmış bir terimdir. Atriyal fibrilasyon en sık rastlanan vede görülen aritmilerden birisidir. Bu durum ise kalbin üst odacıklarının vede alt odacıklarının kasılmaları uyumlu şekilde olmazlar. Bu nedenle de kalbin hızlı atması yani taşikadire neden olurlar.
Kalp Çarpıntısı Belirtileri Nelerdir, hakkında merak ettiklerinizi sayfamızdan bulabilirsiniz. Kalbin hızlı atması bir çok sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bunların başlıcaları ise, ani ölüm yani kalp durması, felç, kalp yetmezliği, kan pıhtıları, düşük tansiyon gibi başlıcalarıdır. Eğerki sizde kalp ile ilgili en ufak bir sorununuz var ise vakit kaybetmeden doktora gözükmeniz gerekmektedir. Kalp çarpıntısı belirtileri nelerdir yazımız hakkında kafanıza takılan sormak istediğiniz sorular varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Kalp çarpıntısı belirtileri nelerdir sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla da paylaşarak sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; D Vitamini Hangi Besinlerde Bulunmakta?