Kaburga Ağrısı Belirtileri Nelerdir? Kaburga Ağrısı Neden Olur? Kaburga ağrısına ne iyi gelir? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler yazımızda.
Kaburga Ağrısı Belirtileri Nelerdir? Kaburga Ağrısı Neden Olur?
Göğsün alt bölümün de vede göbeğin üzerinde yer alan kısım da tek taraflı ya da çift taraflı görülebilen ağrılara kaburga ağrıları denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kaburga ağrısına ne iyi gelir? vede kaburga ağrısı neden olur? Soruları ile ilgili cevaplara ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kaburga ağrısı belirtileri nelerdir?
Kaburga ağrıları, herhangi darbe ya da yaralanma sonrasın da gelişebileceği gibi, bazı durumlar da kendiliğinden ya da bilinmeyen nedenlere bağlı olarak da meydana gelebilir. Halk arasında ise göğüs kafesi ağrısı olarak isimlendirilen, bu tip ağrılar bazen spor da zorlamaya vede ani hareketlere bağlı oluşan kas ağrılarından dolayı olabileceği gibi kaburga kırığı, organ ağrıları gibi daha ciddi problemlerin semptomu da olabilmektedir. Kaburga ağrısının ne biçim de hissedildiği de, sorunun nedenine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Yaralanma vede darbelere bağlı olarak oluşan kaburga ağrıları, genellik ile çok daha şiddetli olmaktadır. Bu ağrılar ise travmadan hemen sonra ya da bir süre sonra meydana gelmeyebilir. Genellik ile kaburga ağrıları basit vede kolaylık ile tedavi edilebilmektedir. Nedenlere bağlı olarak, oluşmak ile birlikte bazı durumlarda da altta yatan önemli sağlık sorunlarına bağlı olabildiğinden, vakit kaybedilmeden muayene vede tedavi gerektirmektedir. Yazımızın devamına giderek kaburga ağrıları nedenleri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kaburga Ağrıları Neden Olur?
Kaburga Ağrıları Belirtileri
Göğüs kafesi ağrısı ya da kaburga ağrısı, göğüs kısımının alt kısmı ile göbeğin üst bölgesi arasında herhangi bir yerde hissedilen ağrılar ile kendini belli eder. Bu ağrılar dinlenme sırasın da ya da hareket ederken ortaya çıkabilmektedir. Bazı durumlarda da, hareket ile birlikte ağrının şiddeti de artmaktadır. Son zamanlar da yapılan zorlayıcı spor, hareketler, göğüs kısmına alınan darbeler gibi bir durumun varlığın da hastalar, ağrının buna bağlı olarak gelişen kaburga ya da kas ağrısı olduğunu kolaylık ile anlayabileceği için, bir kaç gün içerisin de iyileşmesini bekleye bilmektir. Yalnız böyle bir durumun olmaması halin de göğüste ki ağrının, kaburga ağrısı mı, yoksa kalp, akciğer gibi organlara ilişkin ciddi sağlık problemini gösteren bir ağrı mı olduğunun ayırt edilmesi oldukça güç olmaktadır.
Yaralanma ile oluşan vede gelişen ya da nedensiz yere meydana gelen kaburga ağrıların da vakit kaybetmeden, spor ya da kas zorlanmalarına bağlı olarak meydana gelen kaburga ağrılarında da bir kaç gün bekledikten sonra iyileşme görülmemesi durumun da sağlık kuruluşların da gerekli muayene vede tanı testlerinin yaptırılması gerekmektedir.
Kaburga Ağrısı Nedenleri Nelerdir?
– Kas spazmları,
– Göğüste yaralanma,
– Kaburga kırıkları,
– Akciğer iltihabı,
– Osteoporoz gibi kemik hastalıkları,
– Kaburga kıkırdaklarındaki iltihaplanma vede şişlikler.
Kalp ağrısı, akciğer ağrısı ya da pankreatit, dalak enfarktüsü vede böbrek taşları gibi başka organların neden olduğu yansıyan ağrılar da, kaburga ağrısına benzer belirtiler ile kendini göstermektedir. Göğüs kafesin de ağrı hisseden kişilerin mutlaka doktora başvurması sağlık açısından önemlidir.
Kaburga Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?
Kaburga ağrısın da, nasıl bir tedavi biçimi yapılması gerektiği ağrıya neden olan probleme göre farklılık göstermektedir. Kas spazmları vede darbelere bağlı olarak meydana gelen kaburga çürümeleri sonucun da oluşan ve gelişen ağrılar da soğuk kompres vede ağrı kesici ilaç uygulamaları sıklık ile tercih edilmektedir. Ağrı kesiciler kaburgaki ağrıyı hafifletme konusun da yeterli değil ise, doktor tarafından bir takım sıkıştırıcı sargılar ya da korselerin kullanımı da tavsiye edilmektedir. Yalnız bu uygulamalar, yalnızca nadir vede doktor tarafından gerekli görülen durumlar da yapılır. Hastaların doktora başvurmadan kendi kendilerine yapacakları sargı uygulamaları, bazı durumlar da hastalığı kötüleştirebilmektedir. Bu durum bazen nefes almayı zorlaştırabilmektedir. Doktor tarafından uygulanan muayene vede tanı testleri sonucun da kemik kanseri, teşhisi alan hastalar da tümörün yapısı vede yayılımı da göz önünde bulundurularak uygun onkolojik tedaviler başlatılmaktadır. Bunlar arasında ise; kemoterapi, radyoterapi vede cerrahi operasyonlar bulunmaktadır.
Kaburga Ağrısı Nasıl Geçer?
Onkolojik tedaviye başlanır iken, yayılım göstermiş olması ihtimaline karşılık tüm vücuda yönelik gerekli taramalar uygulanır. Yine aynı biçim de kemik kırıkları, osteoporoza bağlı kemik problemleri vede yapısal bozuklukların onarımı için cerrahi girişimler de gerekebilmektedir. Osteoporoz ya da kemikleri etkileyen buna benzer hastalıkların, teşhis edilmesi durumun da doktor tarafından tavsiye edilen tedavi planına ek olarak kalsiyum takviyeleri vede diyetisyen kontrolün de yapılacak olan tıbbi beslenme tedavisinden de yararlanılmaktadır.
Kaburga Ağrısı Belirtileri Nelerdir, kaburga ağrısı yaşayan kişilerin, uzun süre geçmemesi vede ağrı kesiciler ile önlenemeyen ağrıların artması durumun da vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurarak gerekli muayeneler vede tanı testlerini yaptırmalıdır. Eğer ki sizin de kaburga ağrısı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kaburga ağrısı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kaburga ağrısı belirtileri ve kaburga ağrısı nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ehliyet Kimler Alabilir?