Kabağın Faydaları Nelerdir? Kabak Neye İyi Gelir? Kabağın zararları var mı? Hakkında merak edilen bilgilere, ayrıntılı olarak yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Kabağın Faydaları Nelerdir? Kabak Neye İyi Gelir?
Yaz mevsimin çok sevilen vede bir çok farklı tarifle yemekleri yapılan kabağın, insan sağlığı için oldukça faydaları bulunmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kabağın zararları var mı? ve kabak neye iyi gelir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kabağın faydaları nelerdir?
Kabağın bir çok farklı tüketilme yöntemi bulunmaktadır. Bazı insanlar kabağı çiğ olarak tüketmeyi sevmektedir. Salatalar da bile rendeleyerek kullanmayı tercih edebilmektedir. Kabağın çiğ olarak tüketilmesinin, insan sağlığı için bir sakıncı bulunmamaktadır. Besin değerlerinin kaybolmaması adına, kabağın aşırı pişirilmesi tavsiye edilmez vede özellikle buğuda pişirme gibi teknikler önerilmektedir. İçeriğin de vücut sağlığı için gerekli olan besinlerden magnezyum, demir, sodyum, kalsiyum vede potasyum bulunmaktadır. Kabak tüketildiğinde günlük olarak ihtiyaç duyulan mineralleri almanızı sağlamaktadır. Kabak, acur, karpuz vede kavun gibi türler ile aynı familyadan olman kabakgiller ailesindendir. Helvacıkabağı, balkabağı vede sakızkabağı gibi türleri bulunmaktadır. Kabağı sağlığınız için etkilerini görebilmek adına, pişirme tekniklerine dikkat etmeniz gerekir. Aşırı pişirmek tüm besin değerlerini yok etmenize neden olmaktadır.Yazımızın devamına giderek kabağın faydaları ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kabak Neye İyi Gelir?
Kabağın Faydaları
– Kabak yüksek miktar da lif barındırır, bağırsak sorunları yaşayan bireylerin sıklıkla tercih etmesi gereken besindir. Hemoroid sorunu yaşayanların semptomlarını vede ağrılarını azaltıcı etkisi bulunmaktadır. Kabızlık şikayetlerini de önlemeye destek verir.
– Gebelikte kabak tüketmek, uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilmektedir. Zengin besin değeriyle anne vede bebek için gerekli olan vitamin vede mineralleri sağlamaktadır.
– Beyin sağlığını korur vede hafızayı daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Beynin daha işlevsel olmasını vede uzun süreli hafızanın güçlenmesine destek verir.
– Hayvansal besinler ile protein almayı tercih etmeyenlerin de sıklıkla tercih ettiği kabak, vücudun protein ihtiyacını karşılamaktadır. Protein barındıran gıdaların önemli özelliği olan doyurucu olma vede tok tutma gibi özelliklere sahiptir.
– Yaş ilerledikçe görülme sıklığı yükselen katarakt gibi, göz rahatsızlıklarını önlemektedir. İçeriğindeki lutien ile göz sağlığını korumaktadır.
– Sağlıksız beslenme ya da aşırı yağlı vede kalorili beslenmenin sonucunda vücutta toksin birikmektedir. Kabağın suyunu sıkarak, yeşil kabak suyu elde edilir. Bu sayede vücuttaki toksinlerden kolaylıkla kurtulabilir vede idrar yollarını da çalıştırmış olursunuz. Yeşil kabak suyunun içine elma, limon, fesleğen gibi farklı tatlar da katarak hem lezzetini, hem de sağlığını arttırmanız mümkündür.
– Kabak besin değeri yüksek gıda olduğundan, immün sistem üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyon riskini önlemektedir. Üst solunum yollarıyla ilgili oluşabilecek hastalıklara karşı koruyucu etki sağlar vede alerji reaksiyonların belirtilerini de azaltır.
– Kemik yapısını kuvvetlendirerek kabak, magnezyum vede kalsiyum gibi mineraller ile omurga yapısını güçlendirir. Yaş ilerledikçe daha sık rastlanan eklem ağrılarının oluşmasını önlemektedir.
– Kabak kanserli hücrelerle savaşır. Serbest radikallerin çoğalmasını engeller vede kanserli hücre oluşumunun önüne geçmektedir.
– Vücuttaki kötü kolesterolü düşürücü etkisi bulunmaktadır. Potasyum vede magnezyum açısından zengin oluşu, kardiyovasküler rahatsızlık risklerini önlemektedir.
– Kabak, yağ oranı çok düşük sebzedir. Bu özelliğiyle kalp vede damar sağlığı açsından oldukça faydalı besindir.
Kabağın Besin Değeri Nedir?
Kabağın 100 gramın da, yaklaşık olarak 20 kalori bulunmaktadır. Diyetler de sıklıkla tercih edilmesinin nedeni, bu kadar düşük kalorili olmasıdır. Bir porsiyon kabak tükettiğinizde, yaklaşık olarak 30 kalori almış olursunuz. Kabak lif açsından zengin sebzedir. A vede C vitaminleri barındırır. Karoten alfa vede karoten beta maddeleri açsından oldukça zengindir. Kabak demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum vede sodyum gibi bir çok mineral barındırmaktadır.
Kabağın Faydaları Nelerdir, kabağın aşırı tüketilmediği sürece bilinen herhangi zararı yoktur. Yalnız kabağın faydalarını alabilmek için, özellikle mevsimin de taze olarak tüketilmesi açısından dikkat edilmesi lazım. Eğer ki sizin de kabağın faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kabağın faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kabağın faydaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kuru Göz Sendromu Neden Olur?