İskemik Atak Neden Olur?

iskemik Atak Neden Olur? İskemik Atak Belirtileri Nelerdir? İskemik atak nasıl tedavi edilir? Hakkında bilmeniz gereken, tüm bilgiler yazımızda.

İskemik Atak Neden Olur? İskemik Atak Belirtileri Nelerdir?

iskemik Atak Neden Olur
Sayfa İçeriği: iskemik Atak Neden Olur

Kan akışın da bölgesel azalma ya da kesilme nedeni ile vücudun bir kısmının yeterince kan vede oksijen alamaması sonucu iskemi meydana gelmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için iskemik atak nasıl tedavi edilir? ve iskemik atak belirtileri nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki İskemik atak neden olur?

İskemi; Genel olarak atardamarlar da birikme ya da tıkanıklık nedeni ile olmaktadır. Kalp, beyin, bacaklar vede bağırsaklar etkilenebilir. Tedavisi ile belirtileri gerçekleştiği yere vede beynin etkilenen bölgesine göre değişiklik gösterir. Geçici iskemik atak, sınırlı bir bölge de beyin fonksiyonlarının yitimiyle ilişkili olduğu için endişe verici ciddi semptomlar ile sonuçlanır. 60 yaş üzerindeki kişilerde risk daha fazla olmaktadır. İskemik atağı önlemenin en iyi yolu, sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, sigara ile alkol tüketiminden uzak durmaktadır. Kalbe giden bir ya da daha fazla koroner arterde ki kan akışının azaldığı yeterli oksijen alamadığı durumdur. Kardiyak iskemi olarak da adlandırılan miyokardiyal islemi, kalp kasına zarar vererek pompalama kabiliyetini azaltabilmektedir. Bu ani tıkanma kalp yetmezliği, düzensiz kalp atışı ve kalp krizine yol açabilmektedir. Göğüs ağrısına neden olarak ani kardiyak ölüm ile sonuçlanabilir. Belirtiler genellik ile dinlenme ile geçer. Yalnız tıbbi acil durumdur. Yazımızın devamına giderek iskemik atak neden olur, ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.

İskemi Türleri Nelerdir?

İskemik Atak Belirtileri

Yutma güçlüğü,
Ani vede şiddetli baş ağrısı,
Baş dönmesi, denge ya da koordinasyon kaybı,
Ani körlük ya da görmede bulanıklık,
Konuşma bozukluğu ya da başkalarını anlamakta zorluk çekme,
Yüzün, kolun ya da bacağın bir tarafında zayıflık, uyuşukluk ya da felç.

İskemi rahatsızlığının ana nedenlerinden biri plak ismi verilen vede kolesterol barındıran yağ birikintilerinin arterler de toplanması sonucu meydana gelen aterosklerozdur. Diğer önemli nedeni de kan pıhıtılaşmasıdır. Plak yavaşça meydana gelir, herhangi belirti olmadığından fark etmek zor olmaktadır. Zaman ile atardamarların sertleşmesi vede daralması ile organların fonksiyonlarını yitirmesine neden olabilmektedir. Bazı insanlar da kalpte ya da beyinde rastlanılan bu duruma sessiz iskemi denmektedir.

İskemi Türleri

Miyokardiyal iskemi,
Beyin iskemi,
Kritik uzuv iskemisi,
Mezenterik iskemi,

Geçici iskemik atak, yakın gelecek de bir inme riski ile karşı karşıya olabileceğinizi gösteren uyarıdır. Ayrıntılı tıbbi değerlendirme, bu riski azaltmanın en iyi yolu olmaktadır. Tedavi edilmez ise hücre vede dokular üzerinde ciddi hasara, düzensiz kalp ritmi, kalp yetmezliği, kalp krizi, beyin kanaması, felç, bağırsak tıkanıklığı, organ ölümü gibi ciddi komplikasyonlara neden olabilmektedir. İskemi tedavisi; Yaş ile tıbbi geçmiş gibi kişisel koşullara bağlı olmaktadır. Tedavideki ilk hedef kalp hızı vede kan basıncını normale getirerek nefesi düzenlemek olmaktadır. Nedene, şiddetine vede tipine bağlı olarak, kanın pıhtılaşma eğilimini azaltmak için ilaç reçete edilmektedir. Ameliyat ya da anjiyoplasti tavsiye edilir.

İskemik Atak Neden Olur, iskemi rahatsızlığı kısa süre devam edebilir ve kendi başına düzelebilir. Yalnız hasarın kalıcı olmaması için uzman hekim yardımı ve mümkün olduğunca da çabuk müdahale edilmesi oldukça önemlidir. Eğer ki sizin de iskemik atak neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. İskemik atak neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da iskemik atak neden olur, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Stent Hangi Hastalara Uygulanır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed