İmpingement Sendromu Belirtileri Nelerdir?

impingement Sendromu Belirtileri Nelerdir? İmpingement Sendromu Nedir? İmpingement sendromu nasıl tedavi edilir? İle ilgili bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İmpingement Sendromu Belirtileri Nelerdir? Imposter Sendromu Nedir?

impingement Sendromu Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: impingement Sendromu Belirtileri Nelerdir

Omuz da yer alan akromion ile humerus yani kol kemiği adlı kemik yapıların arasında kolu hareket ettiren vede döndüren kasların sıkışmasına impingement sendromu denmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için Imposter sendromu nasıl tedavi edilir? ve Imposter sendromu belirtileri ile ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Imposter sendromu belirtileri neledir?

Omuz sıkışmasının bireylerin kemik yapıları ile ilgili, genetik özellikler nedeni ile olabielceği gibi, yapılan iş, aktivite, gece uyku pozisyonu gibi nedenlere bağlı olarak da gelişebilmektedir. Omuz; Kürek kemiği, köprücük kemiği vede kol kemiğinden meydana gelir. Kol kemiğini, köprücük kemiğine dört kasın tendonları ile oluşan bir yapı bağlamaktadır. Rotatör manşet tendonları kemiğe yapışır vede kasılmaktadır. Bu kasılmaların ile kolun kalkması vede omuzun rotasyon hareketleri gelişmektedir. Impingement sendromu, omuz kısmında bulunan bu yapıların kolun yukarı kaldırıldığı esnada acromion yani köprücük kemiği çıkıntısı vede tuberculum majus arasında sıkışması vede sürtünmenin fazla olması sonucun da meydana gelmektedir. Yazımızın devamına giderek impingement sendromu ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz.

İmpingement Sendromu Nasıl Tedavi Edilir?

İmpingement Sendromu Belirtileri

Batma, iğnelenme ve karıncalanma,
Kollar da sinirin baskıya uğraması,
Yanma ve seğirme,
Uyuşukluk ve his kaybı,
Ağrıyan omuz üzerine yatamama,
Kolu havaya kaldırır iken ya da arka tarafa döndürürken omuzda oluşan ağrı,
Gece boyunca, omuzdan kola doğru ilerleyen ağrı,
Hareketsiz dururken omuz bölgesin de hissedilen hafif şiddetli ağrı,
Etkilenen omuz bölgesindeki, kol da güçsüzlük.

İmpigement Tedavisi Nasıl Yapılır

İmpingement sendromu rahatsızlığın erken evresin de nonsteroidal antiemflamatuar ilaçlar vede egzersiz tedavisi yapılır. Bu evrede, hastadan zorlayıcı hareketlerden kaçınılması vede günde bir kaç defa 30’ar dakikalık buz paketleri uygulaması istenmektedir. Bunlarla birlik de ağrı kesici vede anti romatizmal ilaç takviyesi tercih edilmektedir. Orta seviyedeki hastalar için de, fizik tedavi uygulanmaktadır. Fizik tedavi vede rehabilitasyon merkezlerin de uygun çalışmalar yapılmaktadır. Egzersiz, ilaç, fizik tedaviye rağmen, hastalık da gerileme olmuyor ise cerrahi tedaviye başvurulmaktadır.

Rotatör manşet yırtığı, manşete sürten kemik çıkıntıları cerrahi işlemler ile giderilmektedir. Kemik çıkıntısı olan, akromion ön kısmından aletler ile tıraşlanmaktadır. Yer kaplayan yumuşak dokular da temizlenmektedir. Bütün bu işlemler artroskopik tekniklerle yapılmaktadır. Tendon yırtığı var ise dikilmektedir. Ameliyat sonrası tekrar fizik tedavi uygulanmaktadır.

İmpingement Sendromu Belirtileri Nelerdir, impgingement sendromu rahatsızlığı omuz sıkışması olduğundan günlük hayatta kollarını sürekli kullanan kişileri oldukça olumsuz etkilemektedir. Eğer tedavi edilmez ise kollarını kullanamamak ile birlikte şiddetli ağrılar da yaşanabilmektedir. Eğer ki sizin de impingemen sendromu belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. İmpingement sendromu belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da impingment sendromu belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Beyaz Kan Hücreleri Nasıl Artar?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed