Hiperhidroz Nedir?

Hiperhidroz Nedir? Aşırı Terleme Hastalığı Neden Olur? Aşırı terleme nasıl engellenir? Hakkında yazımızda sizler için ayrıntılı olarak bilgileri derledik.

Hiperhidroz Nedir? Aşırı Terleme Hastalığı Neden Olur?

Hiperhidroz Nedir
Sayfa İçeriği: Hiperhidroz Nedir, Aşırı Terleme Hastalığı Neden Olur, Aşırı Terleme Nasıl Engellenir, Aşırı Terleme Nasıl Tedavi Edilir, Aşırı Terleme Hastalığına Ne İyi Gelir, Aşırı Terlemenin Altında Yatan Diğer Nedenler, Vücuttaki Ter Bezleri Nelerdir

Hiperhidroz nedir ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına alarak, ayrıntılı şekilde hazırladık. Aşırı terleme hastalığı neden olur? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Aşırı terleme nasıl tedavi edilir? ve aşırı terleme nasıl engellenir? Sorularının cevaplarına sayfamızdan yardım alarak bulabilirsiniz. Peki hiperhidroz nedir? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Terleme, vücudun soğutma sistemi olarak geçmektedir. Bu durum ileri boyutlara gittiğinde ise hem rahatsızlık verir, hemde başka hastalıkların habercisi olabilmektedir. Her sağlıklı insan vücudunda terleme görülebilir. İnsan vücudunun terlemesi vücudun sıcaklık dengesini koruyan doğal bir süreç olduğunun işaretidir. Ter insan vücudundan bazı zararlı maddelerin vede fazla tuzun atılmasını sağlamaktadır. Eğer vücut sıcaklığı herhangi bir neden bağlı olarak yükselirse, beyinde hipotalamus bölgesi bunu hissetmektedir vede sempatik sinirler ile ter bezlerine uyarı göndermektedir. Vücutta ter bezlerinden salınan ter fizik kuralları gereği deriden sıcaklık alarak buharlaşmaktadır vede vücudun aşırı ısınması da düzelmektedir. Hiperhidroz yani aşırı terleme ile ilgili merak ettiğiniz diğer bilgilere yazımızın devamında sizler için derledik.

AŞIRI TERLEME NASIL ENGELLENİR?

VÜCUTTAKİ TER BEZLERİ NELERDİR?

Ekrin ter bezleri.
Apokrin ter bezleri.

AŞIRI TERLEME HASTALIĞI NEDEN OLUR?

İnsan vücudunun terlemesi, vücudun serin kalmasını sağlamaktadır. Terleme, genellikle doğal olarak karşılanmaktadır. Eğer terleme aşırıya kaçıyorsa hastalık belirtisi olabilir. İnsan vücudunun sıcak ortamlarda, heyecanlı olduğuna, egzersiz yaparken, utandığımız da veya korktuğumuz da terlemesi normal görülmektedir. Yalnız bu belirtilerin dışında birden bire aşırı terleme görülüyorsa hastalık belirtisi olabilmektedir. Bu durum hiperhidroz ter bezlerinin aşırı aktivasyonu ile meydana gelmektedir. Kontrol edilmeyen bu tür terlemeler fiziksel vede duygusal sorunlara neden olabilir.

1. TİP HİPERHİDROZ: Birinci tip hiperhidroz terleme, ter bezlerinin aşırı aktif olması sonucunda meydana gelen terlemedir. Bu terlemede, ter bezleri normale oran ile 4/5 kat daha hızlı çalışmaktadır.

2. TİP HİPERHİDROZ: İkinci tip hiperhidroz terleme genellikle hastalık habercisi olabilir. Koltuk altlarını sonrasında tüm vücudu etkilemektedir. Bu terleme altında yatan diğer nedenler ise aşağıda sıraladığımız gibi;

Kafein.
Diyabet.
Egzersiz.
Çocuklarda C vede D vitamin eksikleri.
Ateş vede enfeksiyonlar, tüberküloz.
Akciğer rahatsızlıkları.
Hipertirodi. Yani tiroid bezinin normalden fazla çalışması.
Kalp hastalığı.
Kanser.
Baharatlı yiyecekler.
Düşük kan şekeri.
Duygusal veya stresli durum.
Menopoz.
Obezite ya da fazla kilolar.
Kompleks bölgesel ağrı sendromu.
Yüksek hava sıcaklığı.
Tiroid hormonu, ağrı kesici, morfin, ateş düşürücü veya antidepresan gibi bazı ilaçlar.

AŞIRI TERLEME NASIL ENGELLENİR?

Aşırı terleme ile ilgili ilk yapmanız gereken altında yatan nedeni araştırmaktadır. Aşırı terlemenin altında yatan hastalık görülüyorsa biran önce uzman hekim tarafından kontrol altına alınmalıdır. Hava sıcaklığı, egzersiz, ergenlik gibi sorunlardan kaynaklı olan terlemeleri engellemek için ilk olarak krem, solüsyonlar vede deodorantlar tercih edilmelidir. Aşırı terleyen kişi hafif giysiler kullanmalıdır. Aşırı terlemeye bir diğer yöntem ise iyontoforez yöntemidir. Bu yöntem ise küçük su banyosunda hasta kişinin el vede ayaklarına elektrik akımı verilmektedir. Bu akım oldukça düşük düzeyde olmalıdır. Eğer bir kez uygulandığında terlemeye cevap vermes ise seans sayısı arttırılır ve hastalığın düzelmesinde fayda sağlayabilirsiniz. Botoks uygulaması da aşırı terlemeye oldukça iyi gelmektedir. Bu tür yöntemleri uygulamadan önce uzman hekim tarafından destek alıp, muayene olmanız gerekmektedir. En iyi tanıyı doktorunuz size koyacaktır.

Hiperhidroz Nedir, yazımız da hazırladığımız aşırı terleme ile ilgili bilmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki hiperhidroz nedir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Hiperhidroz nedir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Eller Neden Terliyor?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed